4 τρόποι να του… κόψετε το βήχα


 4 τρόποι να του… κόψετε το βήχα

Ο χειμώνας έχει και τα δύσκολά του καθώς η γρίπη και η ίωση μπορεί να προκαλέσει βήχα στα παιδιά. Υπάρχει όμως τρόπος για να τον σταματήσετε;  

1. Δώστε στο παιδί να πιει ένα ζεστό ρόφημα (π.χ. χαμομήλι ή τσάι του βουνού) με λίγο μέλι και μερικές σταγόνες λεμονιού, που θα μαλακώσει το λαιμό και θα βοηθήσει στην απόχρεμψη των εκκρίσεων.

2. Βάλτε ένα μαξιλάρι στο κρεβάτι του (εκτός εάν πρόκειται για βρέφος, οπότε δεν θα πρέπει να κοιμάται με μαξιλάρι) ή ανασηκώστε το στρώμα στην πλευρά του κεφαλιού, ώστε να μη γλιστρούν οι βλεννώδεις εκκρίσεις προς το λαιμό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

3. Φροντίστε να αερίζετε καλά όλους τους χώρους του σπιτιού και ιδιαίτερα το παιδικό δωμάτιο. Επιπλέον, για να εξασφαλίσετε περισσότερη υγρασία, τοποθετήστε μια βρεγμένη πετσέτα ή ένα μπολ με νερό πάνω στο καλοριφέρ.

4. Τις περισσότερες φορές, χρειάζεται να περάσουν κάποιες μέρες για να υποχωρήσει ο βήχας. Εάν, όμως, στην πορεία παρουσιαστούν και άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός ή γενική αδιαθεσία, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας.

Tags ΒΗΧΑΣ, παιδι, ΙΩΣΗ, γρίπη, φαρμακα, χειμωνας


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9417 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3269 s // Total time: 2.2686 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X