Τι θα έλεγες για ένα βιβλίο που θα σε «ανεβάσει» στις γιορτές;


Τι θα έλεγες για ένα βιβλίο που θα σε «ανεβάσει» στις γιορτές;

Πόσες φορές την ημέρα διαβάζεις κάτι θετικό; Πόσες φορές την ημέρα διαβάζεις κάτι που σε ωθεί προς τη λύση ενός προβλήματος;

Τα παραπάνω ερωτήματα με απασχολούν πολύ τον τελευταίο καιρό. Από τα timelines του facebook, στις φοβερές και τρομερές ειδήσεις που διαβάζουμε καθημερινά από sites και από εφημερίδες, πόσο βοηθάμε τον εαυτό μας να βελτιώσει την καθημερινότητα του με αυτά που…. διαβάζουμε;

Το βιβλίο Ελευθερώστε την Καρδιά σας, της Αγάπης Στασινόπουλου αποτελείται από μικρές αυτοτελείς ιστορίες στις οποίες η συγγραφέας διηγείται επεισόδια από την ζωή της. Όμως ο τρόπος που βλέπει τα πράγματα η Αγάπη Στασινοπούλου είναι πολύ διαφορετικός από τον τρόπο που τα βλέπουμε οι περισσότεροι άνθρωποι. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αφού σπούδασε στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης στο Λονδίνο πήγε στην Αμερική για να δουλέψει ως ηθοποιός. Μάταια πήγαινε από οντισιόν σε οντισιόν για χρόνια. Για κάποιες παραγωγές ήταν πολύ νέα, για άλλες πολύ μεγάλη, για άλλες είχε πολύ έντονη προφορά…. Απόρριψη ξανά απόρριψη…. η Αγάπη Στασινοπούλου πήρε την απόφαση να δημιουργήσει η ίδια το έργο στο οποίο θα πρωταγωνιστούσε. Η ιστορία μου θυμίζει πολλούς φίλους και ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί,  που αφού έχουν βαρεθεί να περιμένουν να προσληφθούν από κάποια εταιρία, κάνουν το δικό τους startup.

Το θεατρικό έργο είχε τόση μεγάλη επιτυχία που έγινε εκπομπή στο PBS. Το «startup» πέτυχε και την οδήγησε σε μια λαμπρή καριέρα.

Όμως αυτό που μου έμεινε από το βιβλίο είναι ο τρόπος που αντιμετώπιζε όλες τις προκλήσεις στην ζωή της η Αγάπη Στασινοπούλου. Η ίδια δρα χωρίς κρυμμένη ατζέντα δηλαδή λέει απευθείας αυτό που θα ήθελε από τον άλλον και μας περιγράφει τον τρόπο που μπορούμε να το κάνουμε και εμείς με αυθεντικότητα, θετικότητα και σεβασμό προς τον εαυτό μας και τους άλλους.

Μου αρέσει πολύ η ιστορία με το «άλλαξε κανάλι». Η συγγραφέας μας προτρέπει κάθε φορά που ακούμε τη φωνή της αρνητικότητας (ξέρεις αυτή τη φωνή που τα βλέπει όλα μαύρα και όλους τους γύρω μας ως απειλή) να…. αλλάζουμε κανάλι. Να αλλάζουμε το Κανάλι της Απογοήτευσης ή το Κανάλι Κατηγορώ-τον-Εαυτό-μου στο κανάλι του Έκανα το Καλύτερο που Μπορούσα ή το Κανάλι της Επιτυχίας! Σκέψου το την επόμενη φορά που θα βουτήξεις στην αρνητικότητα.

Μέσα από μια πολύ συγκινητική ιστορία, η Αγάπη Στασινοπούλου μας προτρέπει να Μην Χάνουμε τη Στιγμή. Μας προτρέπει να ζούμε το παρών, τη μόνη πραγματική στιγμή που υπάρχει και μας μαθαίνει το χάρισμα και τη δύναμη της συγχώρεσης ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε το παρελθόν εκεί που του ανήκει.

Αν θέλεις να γεμίσεις με θετικότητα και να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά με μια δόση σοφίας, γενναιοδωρίας και απεριόριστης αγάπης, σου προτείνω να αγοράσεις το βιβλίο Ελευθερώστε την Καρδιά σας από την Αγάπη Στασινοπούλου, εκδόσεις Φερενίκη. Για περισσότερα μπες εδώ.

Tags ελευθερωστε την καρδια σας, βιβλιο, αγαπη στασινοπουλου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1518 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2266 s // Total time: 2.3784 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X