Αλόη: θεραπευτικές, θρεπτικές και καλλυντικές ιδιότητες


Αλόη: θεραπευτικές, θρεπτικές και καλλυντικές ιδιότητες

Το ζελέ ή τζελ της Αλόης, περιέχει μέσα του ένα «φυσικό» φαρμακείο. Για να το χρησιμοποιήσουμε, αρκεί να έχουμε στα χέρια μας ένα φύλλο αλόης. Αφαιρούμε τον πράσινο φλοιό και αυτό που μένει είναι ο διάφανος και ζελατινοειδής πολτός που περιέχει το ζελέ.  

 Θεραπευτικές ιδιότητες της αλόης

    Προλαμβάνει και μειώνει τις αρθριτικές φλεγμονές
    Έχει σπουδαία αντιμικροβιακή και ανοσοτροποποιητική δράση
    Δρα προληπτικά σε περιπτώσεις γρίπης και κρυώματος
    Πρόκειται για το ιδανικό φάρμακο για κοψίματα, κάψιμο από τον ήλιο   και κάθε είδους  δερματικές παθήσεις
    Έχει μυκητοκτόνο δράση
    Διευκολύνει τη θεραπεία και την αναγέννηση των τραυμάτων
    Το τζελ της αλόης ενυδατώνει σε βάθος και διεισδύει σε όλες τις στιβάδες του δέρματος
    Μειώνει σημαντικά τις κηλίδες του δέρματος
    Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος
    Όταν χρησιμοποιούμαι την αλόη στην πόσιμή της μορφή, τονώνει τον οργανισμό καθώς επίσης καθαρίζει  τα όργανα και βελτιώνει τις λειτουργίες τους
    Είναι εξαιρετικά ευεργετική σε κάθε είδους καλλυντική χρήση της λόγω της έντονης αναπλαστικής ιδιότητάς της
    Επίσης, συμβάλει στην αντιμετώπιση της ακμής, στην αναζωογόνηση του τριχωτού της κεφαλής, της δυσκοιλιότητας, της ακμής, των αιμορροΐδων, του έλκους, της ακμής, της κολίτιδας, της ουλίτιδας, της έρπις, των φλεγμονών, των στομαχικών διαταραχών, του πονόλαιμου και πολλών ακόμα συμπτωμάτων.

Η Αλόη Βέρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε:
Αθλητικές κακώσεις, αιμορροΐδες, ακμή αλλεργίες, αναζωογόνηση μαλλιών και δέρματος, δερματικών  καρκινωμάτων, ηλιακών εγκαυμάτων, κατακλίσεις,  αρθρίτιδα, άσθμα, βρογχίτιδα, διαβήτης, δυσκοιλιότητα, δύσοσμη αναπνοή, δυσπεψία, έκζεμα, έλκος, εξανθήματα, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, έρπις, κιρσοί, κνησμός, κοψίματα, κρυοπαγήματα, κολίτιδα, τσιμπήματα εντόμων, πονόδοντος, πονόλαιμος, καταπολεμά το στρες, εμποδίζει της φλεγμονές, για μύκητες στα πόδια, για μελανιές, για την κυτταρίτιδα, περιορίζει τους μυϊκούς και σκελετικούς πόνους, καταπολεμά τη φαγούρα, μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση, φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, ηρεμεί το νευρικό σύστημα, καθαρίζει τα έντερα και αποτοξινώνει τον οργανισμό, και σε πολλές άλλες παθήσεις, έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με AIDS  και καρκίνο. Πηγή. Διεθνής Ιατρική Βιβλιοθήκη.

Μερικές από τις χρήσεις της αλόης για το σπίτι

Αν καείτε: Αν ακουμπήσατε στο μάτι της κουζίνας ή στο αναμμένο σίδερο, βάλτε  χυμό  αλόης στην καμένη περιοχή και επαναλάβετε μέχρι το κάψιμο να φύγει..

Αν σας πέφτουν τα μαλλιά: Απλώστε στο κεφάλι αλόη 2-3 φορές την ημέρα, αφήστε τη για λίγα λεπτά και ξεβγάλτε. Ακολουθήστε τη θεραπεία για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών. Έτσι, θα βοηθήσετε όχι μόνο τα μαλλιά σας, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

Αν πονάνε οι αρθρώσεις σας: Κάντε επαλείψεις στις προβληματικές περιοχές και συνδυάστε τις με εσωτερική λήψη. Για διάστημα 2 μηνών, πίνετε 2-3 φορές την ημέρα 1-2 κουταλάκια χυμό αλόης με χυμό φρούτων και 1 ποτήρι νερό και, μόλις τα συμπτώματα υποχωρήσουν, μειώστε τη δόση στο 1 κουταλάκι πρωί και απόγευμα.

Για μύκητες στα πόδια: Απλώστε το ζελε της αλόης πάνω στην περιοχή και τυλίξτε τη με επίδεσμο. Επαναλάβετε μέχρι η μόλυνση να φύγει.

Για μελανιές: Απλώστε την αλόη κατευθείαν πάνω στο χτύπημα 3-4 φορές την ημέρα ή κόψτε ένα φύλλο και δέστε το πάνω στο χτυπημένο σημείο. O πόνος και το πρήξιμο θα μειωθούν αισθητά.

Για μικρά κοψίματα και εκδορές: Πρώτα καθαρίστε την πληγή και έπειτα απλώστε αλόη ή μουσκέψτε έναν επίδεσμο με χυμό αλόης και δέστε τον στη περιοχή. Επαναλάβετε μέχρι το κόψιμο ή η εκδορά να κλείσει. Η αναπλαστική δράση της αλόης θα βοηθήσει να επουλωθεί γρήγορα η μικρή πληγή.

Για εκζέματα: Μπορείτε και εδώ να τη χρησιμοποιείτε εξωτερικά σαν αλοιφή, αλλά και να πίνετε 1-2 κουταλάκια καθημερινά μέχρι το έκζεμα να παρουσιάσει βελτίωση.

Η κυτταρίτιδα είναι όπως την παχυσαρκία σήμερα. Είναι μια άλλη ασταμάτητη “ασθένεια” για πολλές γυναίκες. Οι γυναίκες ξοδεύουν αρκετά χρήματα προκειμένου να απαλλαχτούν από αυτό το φαινόμενο. Πριν όμως αποφασίσετε να ξοδέψετε μεγάλα ποσά καλό θα ήταν να ερευνήσετε και κάποιες εναλλακτικές λύσεις. Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η αλόη βέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση κυτταρίτιδας στο δέρμα σας. Συνήθως πρέπει να περιμένετε 30 ημέρες πριν από την έναρξη επίδρασης. Η κυτταρίτιδα είναι ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται άμεσα. Πρέπει να έχετε υπομονή για να καταφέρετε να απαλλαγείτε.

Tags ΑΛΟΗ, Κρεμα, ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, τζελ, ρυτιδες, προσωπο, ΣΗΜΑΔΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9714 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4353 s // Total time: 2.4067 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X