Πώς θα γίνετε η ιδανικότερη σύντροφος;


Πώς θα γίνετε η ιδανικότερη σύντροφος;

Μια γυναίκα έχει τον τρόπο να γίνει ιδανική για τον ιδανικό άντρα!  

1. Εννοείτε ό, τι λέτε
Μπορεί να είναι δύσκολο για τους περισσότερους, άντρες και γυναίκες, να είναι ευθείς και απόλυτα ειλικρινείς, αλλά η πείρα ζωής θα σας δείξει πως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσετε εσείς σε μια σχέση, αλλά και η ίδια η σχέση να πετύχει. Μη συγχέετε, ωστόσο, την ευθύτητα με την αγένεια και φροντίζετε πάντα να είστε ευγενικές με το άτομο που έχετε απέναντί σας.
Όταν σας ρωτάει κάποιος αν είστε καλά, καλό θα ήταν αν είστε ειλικρινείς και αν όντως δεν είστε στα πολύ καλά σας να το πείτε και να μην περιμένετε ο άλλος να το αντιληφθεί, από μόνος του και από το ηχόχρωμα της φωνής σας, ότι τελικά δεν είστε (καλά).
Μην παίζετε παιχνίδια με το μυαλό και τα νεύρα του άλλου και θα το εκτιμήσει υπέρ το δέον. Αν μη τι άλλο, θα νιώσετε κι εσείς πιο ελεύθερη, κάθε φορά που εκφράζετε τα αληθινά σας αισθήματα, καθώς γλιτώνετε από το κουραστικό παιχνίδι των λέξεων και των κρυφών νοημάτων, που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

2. Δώστε του χώρο και χρόνο
Όταν ο σύντροφός σας είναι κουρασμένος, στενοχωρημένος και μπουχτισμένος με τη δουλειά δώστε του το χρόνο να επεξεργαστεί ό,τι είναι αυτό που τον βασανίζει και μην επιμένετε να λύσετε το πρόβλημα τη στιγμή που εσείς θέλετε, ενώ εκείνος δεν είναι ακόμα έτοιμος. Μη θεωρείτε, αλαζονικά, πως ότι τον απασχολεί έχει να κάνει με τη σχέση σας και μην τον κρίνετε για τις αντιδράσεις του στις πιέσεις σας.
Αν μια τέτοια κατάσταση εριστικότητας και αναίτιων ξεσπασμάτων συνεχιστεί με συνέπειες στη σχέση σας, τότε να λάβετε δράση, μέχρι τότε, αφήστε τον άνθρωπο να πάρει το χρόνο και το χώρο του.

3. Κάντε του έκπληξη
Κάντε του, όχι μια, αλλά πολλές εκπλήξεις. Από την πιο μικρή, όπως είναι να αφήσετε ένα αγαπησιάρικο σημείωμα στον καθρέφτη του μπάνιου του, μέχρι να τον βοηθήσετε ενεργά να λύσει τις διαταραγμένες σχέσεις του με την οικογένειά του. Όλοι χρειαζόμαστε κάποιον να μας προκαλέσει να ξεπεράσουμε τα όρια ασφαλείας μας και αυτός που θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό, θα είναι και αυτός που θα θέλουμε να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας μαζί του.
Αυτές οι συνθήκες και καταστάσεις, που ξεπερνούν την πεπατημένη οδό, είναι, άλλωστε, αυτές που θα φέρουν ένα ζευγάρι πιο κοντά και θα κάνουν το δεσμό τους πιο δυνατό.

4. Να δείχνετε την ευγνωμοσύνη σας
Μη θεωρείτε τίποτα δεδομένο, ακόμα και μετά από πολλούς μήνες σχέσης και να θυμάστε πάντα να ευχαριστείτε το σύντροφό σας για το δείπνο που σας κέρασε και τη χάρη που σας έκανε. Δείξτε την ευγνωμοσύνη σας και ανταποδώστε την καλή του πράξη, κερνώντας τον εσείς την επόμενη φορά και δείχνοντας πάντα τη διάθεση να κάνετε κι εκείνου τα χατίρια. Η σχέση είναι μια συνθήκη πάρε-δώσε και όταν ξεχνάτε ένα από τα δυο κομμάτια, τότε θα επέλθει ανισορροπία και ρήξη.

5. Αφήνετε σημειώματα
«Scripta manent», όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι, καθώς μπορεί να λέτε στον αγαπημένο σας όλα τα γλυκόλογα του κόσμου, αλλά ένα σημείωμα με δυο τρυφερά λόγια θα είναι αυτό που θα του φτιάξει την εβδομάδα ολόκληρη. Δε χρειάζεται να έχετε ταλέντο στην ποίηση για να γράψετε ένα μικρό σημείωμα στο σύντροφό σας. Αρκεί ακόμα και μια μικρή ζωγραφιά, που θα την κουβαλάει πάντα μαζί του στο πορτοφόλι του και όταν το άγχος τον κατακλύζει, θα τη βλέπει για να παίρνει κουράγιο.

6. Πείτε έναν καλό λόγο
Τα κοπλιμέντα μπορεί να αποδίδονται συχνότερα στο γυναικείο φύλο, αλλά γρήγορα θα αντιληφθείτε τη χαρά που θα δώσετε στον καλό σας, όταν του πείτε ένα καλό λόγο για κάτι που σας αρέσει πάνω του, όσον αφορά στο σώμα του, το χαρακτήρα του ή κάτι που έφτιαξε με τα χέρια του. Όλοι νιώθουμε καλύτερα, όταν ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας και αυτή ενισχύεται όταν άτομα, των οποίων τη γνώμη εκτιμάμε, φροντίζουν να μας την ενδυναμώσουν. Γίνετε εσείς λοιπόν αυτό το άτομο για τον αγαπημένο σας, όπως γίνεται κι αυτός για εσάς.

7. Διατηρήστε την περιέργειά σας
Κάτι που καλό είναι να εξασκείτε, όχι μόνο με τον αγαπημένο σας, αλλά με όλα τα άτομα με τα οποία έρχεστε σε επαφή, είναι η εποικοδομητική περιέργεια και το συνεχές και αμείωτο ενδιαφέρον για το άτομο και τη ζωή του. Από το κάθε άτομο, άλλωστε, που η ζωή φέρνει στο δρόμο μας, έχουμε κάτι να μάθουμε, γι’ αυτό μη χάνετε την ευκαιρία να διδαχθείτε.
Κάντε ερωτήσεις στο σύντροφό σας για να μάθετε ποιο είναι το χόμπυ που τον κάνει χαρούμενο, ποιό ακριβώς είναι το αντικείμενο της δουλειάς του και θα δείτε τη σχέση σας να γίνεται κάθε μέρα όλο και καλύτερη και εσείς να τον ερωτεύεστε ακόμα περισσότερο.

8. Προσωπικά δώρα
Το δώρο είναι περισσότερο σύμβολο της αγάπη σας για τον άλλο, παρά ένα σκέτο αντικείμενο. Εκμεταλλευτείτε αυτό το συμβολικό χαρακτήρα του δώρου και φροντίστε να είναι κάτι που δεν θα ταίριαζε σε οποιονδήποτε και αν το δωρίζατε. Φτιάξτε μια μπλούζα με μια εικόνα που ξέρετε ότι του αρέσει, πλέξτε του η ίδια ένα κασκόλ ή αγοράστε κάτι που παραπέμπει στη σχέση σας και το γνωρίζετε μόνο εσείς οι δύο. Με αυτό τον τρόπο, δε θα εκτιμήσει μόνο το δώρο, αλλά και τη σκέψη που κάνατε για κάτι πιο προσωπικό.

9. Οικειοποιηθείτε τις εκκρεμότητές του
Το να είναι κάποιος σε σχέση, πέρα από όλα τα άλλα, σημαίνει και τη διάθεση να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, όταν του ενός οι ημέρες μοιάζουν πιο γεμάτες από υποχρεώσεις και εκκρεμότητες. Χωρίς να παίξετε το ρόλο της μαμάς του, πάρτε την πρωτοβουλία να τον βοηθήσετε, στην προσπάθεια να ελαφρύνετε λίγο το πρόγραμμά του.
Αν δείτε ότι έχει σημειώσει στην ατζέντα του πως χρειάζεται να αλλάξει λάδια στο αυτοκίνητο, δανειστείτε το μια μέρα και φροντίστε εσείς γι΄ αυτή την εκκρεμότητα. Το χαμόγελό του, που θα τον έχετε γλιτώσει, έστω και από αυτή τη μικρή δουλειά, θα είναι πλατύ και γεμάτο ευτυχία που έχει εσάς δίπλα του.

Tags ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΙΔΑΝΙΚΟΣ ΑΝΤΡΑΣ, αγαπη, σχεση, ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8892 s (231 Queries.) // Parse time: 0.4219 s // Total time: 2.3111 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X