10+1 πράγματα που λατρεύεις μετά τα 40


10+1 πράγματα που λατρεύεις μετά τα 40

Ποιος είπε πως τα 40 δεν είναι καλή ηλικία;  

1. Παίρνεις μόνη σου τις αποφάσεις.
Και αυτό μας κάνει πιο ευτυχισμένες. Ναι, μπορεί να έχεις οικογένεια, σύζυγο, υπαλλήλους, κατοικίδια… αλλά δεν παίρνεις πλέον αποφάσεις με το «θα έπρεπε», αλλά με το γνώμονα «τι είναι καλό για σένα». Απλώς απελευθερωτικό!

2. Καθησυχάζεις τη φωνή της κριτικής.
Ξέρεις, αυτή τη φωνή που λέει: «δεν είσαι αρκετά έξυπνη/ όμορφη/ δυνατή/ πλούσια/ επιτυχημένη». Μετά τα 40, μαθαίνεις να της απαντάς: «βγάλε τον σκασμό!». Κι αυτό γιατί ξέρεις καλύτερα ποιες είναι οι προκλήσεις και ποιες οι δυνατότητες και τις εφαρμόζεις στα μέτρα σου.

3. Επιτέλους ακούς το ένστικτό σου!
Κάτι που σε σώζει από τη μιζέρια, την παράλυση, από την πολλή ανάλυση και τις κακές επιλογές που έρχονται και ξανάρχονται.

4. Συνειδητοποιείς  ότι όλοι αυτοί για τους οποίους πίστευες ότι είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και ότι ζουν τις τέλειες ζωές την έχουν άσχημα… ακριβώς όπως και όλοι οι άλλοι.
Όλοι έχουμε τις δυσκολίες μας. Σταματάς επιτέλους να συγκρίνεις τον εαυτό σου, να συνεχίζεις να ζεις με τον… Γιάννη επειδή φοβάσαι μην τον χάσεις… Ξεκαθαρίζεις ότι τα κορίτσια είναι απλώς φοβισμένες γυναίκες. Και μαθαίνεις να μην συγκρίνεις πλέον τα δικά σου χειρότερα σημεία με τα καλύτερα των άλλων. Μα πάνω από όλα αντιλαμβάνεσαι ότι μερικές φορές τα ελαττώματά σου μπορεί να είναι ταυτόχρονα και τα προτερήματά σου. Εξαρτάται πώς τα χρησιμοποιείς.

5. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να κάνει βλακείες.
Έχεις μάθει να μην παίρνεις τον εαυτό σου τόσο πολύ στα σοβαρά. Αισθάνεσαι και συχνά πράττεις σαν να ξανάγινες έφηβη… αλλά όχι τόσο θορυβωδώς! Δεν είναι για να επιδειχθείς ή να τραβήξεις την προσοχή, είναι απλώς για να χαμογελάς και να διασκεδάζεις εσύ.

6. Απαιτείς.
Ξέρεις τι αξίζεις και δεν φοβάσαι πια να διεκδικήσεις. Έχεις καταλάβει ότι χάνεις 100% αν δεν ζητήσεις. Και άλλωστε τι έχεις να χάσεις, αν το ζητήσεις;

7. Έχεις αποκτήσει ανθεκτικότητα.
Τίποτα δεν είναι το τέλος του κόσμου! Έχεις ήδη περάσει πολλές... κακουχίες, ώστε να ξέρεις ότι μπορείς να ξανασηκωθείς. Ναι, ξέρεις ότι η απώλεια π.χ. ενός έρωτα κάποια μέρα θα ξεπεραστεί. Ότι όλες οι πληγές επουλώνονται. Γνωρίζεις από πείρα ότι πάντα υπάρχει μία εναλλακτική.

8. Διώχνεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου.
Κρατάς τους φίλους που έχουν αποδειχτεί φίλοι και ξεριζώνεις όλους τους υπόλοιπους. Και μόνο αυτό σε γλιτώνει από πολλές κακοτοπιές και χάσιμο χρόνου και συναισθημάτων.

9. Είσαι πιο όμορφη.
Κάθε γυναίκα στα 40 και κάτι που προσέχει τον εαυτό της είναι βέβαιο ότι δείχνει πιο όμορφη από ό,τι ήταν στα 20 της. Κι αυτό γιατί φέρεσαι στον εαυτό σου καλύτερα, τον σέβεσαι, τον «χαϊδεύεις» και αυτό φαίνεται σε όλη την εμφάνιση.

10. Σταματάς να αισθάνεσαι ενοχές και σέβεσαι τον εαυτό σου.
Ξέρεις πού είναι τα όρια σου και οι επιθυμίες σου. Οπότε παύεις να λες «όχι» ενώ εννοείς «ναι» και το αντίστροφο. Την ίδια στιγμή κάθε φορά που βλέπεις ότι κάποιος δεν σε σέβεται και δεν σε εκτιμά, απλώς έχεις σχέδιο διαφυγής.

11. Πορεύεσαι με τον δικό σου τρόπο.
Μετά τα 40, ειδικά αν προσέχεις τον εαυτό σου, ξέρεις τι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα. Για παράδειγμα ντύνεσαι ανάλογα με το πώς αισθάνεσαι, ξέρεις τι σου πάει και τι όχι. Ξέρεις τι θέλεις από τον ερωτικό σου σύντροφο και τι σε απογοητεύει. Ξέρεις να διεκδικείς την απόλαυση στο σεξ και να απορρίπτεις τη… μιζέρια. Απλώς έχεις καταλάβει ότι τώρα είναι η εποχή για εξερεύνηση και απόλαυση. Και αυτό σε κάνει δυνατή!

Tags 40 ΕΤΩΝ, γυναίκα, ηλικια, ΚΡΙΤΙΚΗ, ΕΝΣΤΙΚΤΟ, ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0004 s (1 Queries.) // Parse time: 0.0222 s // Total time: 0.0226 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X