H Moleskine αλλάζει «σελίδα»


H Moleskine αλλάζει «σελίδα»

Πολλοί κρατάτε ένα καθημερινά στα χέρια σας. Οι υπόλοιποι σίγουρα θα τα έχετε χαζέψει στα ράφια των βιβλιοπωλείων. Με το σκληρό τους εξώφυλλο και τον εργονομικό σχεδιασμό τους, τα διάσημα σημειωματάρια και ημερολόγια της ιταλικής εταιρείας Moleskine έχουν αποκτήσει από το 1997 -οπότε πρωτολανσαρίστηκαν στην αγορά- εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές και χρήστες.

Ο σχεδιασμός τους γίνεται στο Μιλάνο. Το χαρτί τους δεν έχει οξέα -τα χρωματιστά έρχονται κατευθείαν από τη Γαλλία. Ανάλογα με το μοντέλο, η κατασκευή τους είναι διάσπαρτη μεταξύ Κίνας, Τουρκίας και Βιετνάμ. Ενώ από το 2011 η Moleskine έβγαλε στην αγορά μία δική της σειρά αξεσουάρ, από στυλό μέχρι θήκες για smartphones, tablet και laptop.

“Έμαθα πολλά για την επέκταση μίας εταιρείας στα χρόνια που δούλευα στην Procter & Gamble και στη Bulgari”, εξηγεί στο Fortune ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αρίγκο Μπέρνι. “Κι από το 2006 που ανέλαβα καθήκοντα στη Moleskine πιστεύω στη δυνατότητα επέκτασης του brand σε νέες κατηγορίες, κατά το πρότυπο π.χ. της Montblanc”.

Τώρα λοιπόν που οι συνθήκες είναι ώριμες, η εταιρεία έχει βάλει ένα νέο, διπλό στόχο. Ο ένας έχει να κάνει με την επέκταση της εμπορικής παρουσίας της -τον περασμένο Αύγουστο τα καταστήματά της έφθασαν τα 30, εκ τω οποίων τα 13 είναι στην Κίνα, ενώ σκοπεύει να τα αυξήσει συνολικά στα 80 μέχρι το 2016.

Ο δεύτερος στόχος της είναι να ρίξει “γέφυρες” μεταξύ αναλογικού και ψηφιακού κόσμου. Σε αυτό το πλαίσιο έκλεισε φέτος νέες συνεργασίες με τον “γίγαντα” των software “Adobe” και την κατασκευάστρια smartpen “Livescribe”, προϊόν της οποίας είναι το Moleskine-Livescribe, που αναμένεται να βγει στην αγορά στα τέλη αυτού του μήνα.
Ζητούμενο είναι μία σημείωση ή ένα απλό σχέδιο στο χαρτί να μετατρέπεται άμεσα σε ψηφιακό αρχείο, που με τη σειρά του θα μπορεί κανείς να το επεξεργαστεί ψηφιακά. “Το πιο εκπληκτικό είναι να βλέπει κανείς πώς οι εταιρείες τεχνολογίας συνδέονται με την Moleskine”, παρατηρεί ο Μπέρνι. Ήδη η εταιρεία έχει επεκτείνει τις high-tech συνεργασίες της και με την Evernote, προσφέροντας τη δυνατότητα δωρεάν δοκιμής μίας υπηρεσίας “cloud” σε όσους πελάτες της αγοράσουν το σημειωματάρια της Evernote Moleskine. “Επίσης εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η διαπίστωση ότι είναι πως οι πωλήσεις μας αυξάνονται, όταν βρισκόμαστε κοντά σε ένα κατάστημα της Apple”, επισημαίνει ο Μπέρνι.

“Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως είναι λογικό, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το προφίλ των πελατών της Moleskine μοιάζει πολύ με αυτό των χρηστών των προϊόντων Apple”. Κάτι που βέβαια δεν αρκεί για να εξηγηθεί ο λόγος που η εταιρεία έχει δημιουργήσει app για τα νέα, “έξυπνα” σημειωματάριά της μόνο για iOS και όχι για Android…

Tags moleskine, ημερολογιο, σημειωματαριο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8369 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3792 s // Total time: 3.2161 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X