5 μυστικά για να χάνεις 1 κιλό κάθε βδομάδα


5 μυστικά για να χάνεις 1 κιλό κάθε βδομάδα

5 μυστικά diet tips για να πετύχεις να βλέπεις τα νούμερα της ζυγαριάς να πέφτουν κάθε βδομάδα  

1. Όλα είναι θέμα timing: Διάλεξε σοφά την στιγμή που θα επιλέξεις να ξεκινήσεις και απέφυγε το γνωστό σλόγκαν-παγίδα «Από Δευτέρα δίαιτα». Γι’ αυτό το λόγο ξεκίνα το Σαββατοκύριακο ή την Παρασκευή. Έτσι θα δώσεις στο σώμα σου το χρόνο να προσαρμοστεί  στις νέες συνθήκες.

2. Πάρε την κατάσταση… στο πιάτο σου: Ξεκίνα αποφεύγοντας τις πηγές περιττών θερμίδων, όπως τα τυποποιημένα γλυκά και σνακ καθώς και τα fast food και ξεκίνα να μειώνεις την ποσότητα αλατιού στα γεύματά σου (αφού κάνουν κατακράτηση υγρών) αλλά και ζάχαρης στους καφέδες σου (δε χρειάζεται να κόψεις τους καφέδες, αρκεί να ξεκινήσεις να τους πίνεις… black ή να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με stevia- θα γλιτώσεις έως και 200 θερμίδες). Ένας άλλος τρόπος είναι να αντικαταστήσεις παχυντικές επιλογές με άλλες πιο υγιεινές και θρεπτικές (όπως αντί για μαγιονέζα να χρησιμοποιήσεις σως από ημιάπαχο γιαούρτι και μουστάρδα, που θα σε γλιτώσει από 100 θερμίδες). Μπορεί να μη σου φαίνονται πολλά, αλλά κόβοντας λίγο από εδώ και λίγο από εκεί, πριν το καταλάβεις οι 500 θερμίδες θα έχουν κάνει φτερά!

3. Ασκήσου: Αντί να μειώσεις 1000 θερμίδες από τη διατροφή σου (που αντικειμενικά είναι πιο δύσκολο), προτίμησε να συμπληρώσεις 45-90 λεπτά γυμναστική για να κάψεις άλλες 500 θερμίδες. Ενδεικτικά με 1 ώρα cardio καις 300-500 θερμίδες.

4. Κράτα λογαριασμό:  Το αναφέραμε και πιο πάνω, ξεκίνα ένα «διατροφικό ημερολόγιο» ή για την ακρίβεια, συνέχισέ το.  Μη στηρίζεσαι στο «περίπου», βγάλε μπλοκάκι και κομπιουτεράκι και μη ξεχνάς πως ακόμη και τα υγρά όπως το γάλα, οι χυμοί, ο καφές και το τσάι και τα περιστασιακά τσιμπολογήματα έχουν επίσης θερμίδες (και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάνε και τις θερμίδες ενός κανονικού γεύματος).

5. Το βασικότερο: Επιμένουμε στο να συνδυάσεις τη σωστή διατροφή με γυμναστική κι αυτό γιατί αν δεν το κάνεις κι απλώς κόψεις 1000 θερμίδες, θα απορρυθμίσεις το μεταβολισμό σου και θα επηρεάσεις την υγεία σου με πολλούς τρόπους.

Tags Δίαιτα, ζυγαριά, κιλά, άσκηση, θερμίδες, Διατροφή, γιαουρτι, στέβια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6702 s (228 Queries.) // Parse time: 0.4167 s // Total time: 3.0869 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X