Πέθανε ο Οscar de la Renta -Ο σχεδιαστής της Τζάκι Ο και του νυφικού της Αμάλ Κλούνεϊ


 Πέθανε ο Οscar de la Renta -Ο σχεδιαστής της Τζάκι Ο και του νυφικού της Αμάλ Κλούνεϊ

Ο σχεδιαστής μόδας Οscar de la Renta ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της μόδας τα τελευταία τουλάχιστον 50 χρόνια, πέθανε σε ηλικία 82 ετών, ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News επικαλούμενο ένα μέλος της οικογένειας ντε λα Ρέντα.

Οι εκπρόσωποι του περίφημου σχεδιαστή δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν το θάνατο του Οscar de la Renta του οποίου η αυτοκρατορία μόδας εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ο διάσημος σχεδιαστής είχε διαγνωστεί ότι πάσχει από καρκίνο το 2006.

Ο Οscar de la Renta γνωστός στο χώρο της μόδας για τα ρομαντικά φορέματα του σε μια από τις τελευταίες του δουλειές είχε πρόσφατα «υπογράψει» το γαμήλιο φόρεμα της Αμάλ Αλαμουντίν διάσημης δικηγόρου και συζύγου του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ.

Από τα χέρια του έχουν περάσει πλήθος διάσημων κυριών της διεθνούς πολιτικής σκηνής και της showbiz.

Ο γεννημένος στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 22 Ιουλίου 1932, έγινε διάσημος τη δεκαετία του 1960 για το ντύσιμο της πρώην πρώτης κυρίας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζάκι Κένεντι.

Ο ίδιος έφυγε από την πατρίδα του σε πολύ νεαρή ηλικία, προκειμένου να σπουδάσει ζωγραφική και σχέδιο στην Ισπανία. Οι φιλοδοξίες του, ωστόσο, άλλαξαν και μεγέθυναν όταν εισήχθη στον τεράστιο και πολύπλοκο χώρο της μόδας. Ο Οscar de la Renta μαθήτευσε δίπλα σε διάσημους σχεδιαστές, όπως ο Antonio Castillo και ο Cristóbal Balenciaga. Σύντομα, διακρίθηκε για το ταλέντο του και ακολούθησε μια λαμπρή πορεία στον κόσμο της μόδας, με διεθνή επιτυχία.

Μάλιστα, ο ίδιος είχε δηλώσει για την εποχή οπότε έζησε και έδρασε με επίκεντρο τη γυναίκα: «Τώρα είναι η πιο συναρπαστική περίοδος στη μόδα. Ζούμε σε μια εποχή παγκοσμιοποίησης και σε μια εποχή για τη γυναίκα.Ποτέ στην ιστορία ο κόσμος δεν είχε δει τις γυναίκες να ελέγχουν τη μοίρα τους περισσότερο από ό,τι τώρα».

Οσο για το τι είναι στιλ; Οscar de la Renta δίνει την απάντηση: «Το στιλ ξεκινά από τη στιγμή που είσαι γυμνός. Είναι πειθαρχία. Κι αν δεν ντύνεσαι καλά κάθε μέρα, θα χάσεις τη συνήθεια. Δεν πρόκειται για το τι φοράς, αλλά για το πώς ζεις τη ζωή σου».

O Οscar de la Renta είχε παντρευτεί δύο φορές. Η πρώτη του γυναίκα η Φρανσουάζ ντε Λανγκλάντ που πέθανε το 1983, ήταν αρθρογράφος της γαλλικής Vogue και όπως ο ίδιος εξακολουθούσε κι έλεγε μέχρι τον θάνατό του, ήταν εκείνη που του έμαθε τα πάντα περί καλού γούστου. Με τη δεύτερη του σύζυγο, Ανέτ ντε λα Ρέντα, έζησε μέχρι την τελαυταία ημέρα της ζωής του.

Tags Oscar de la renta


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3797 s (292 Queries.) // Parse time: 0.2624 s // Total time: 2.6421 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X