Stephen Fry: «Σκέφτομαι συνέχεια το θάνατο. Η αυτοεκτίμησή μου είναι στο μηδέν»


Stephen Fry: «Σκέφτομαι συνέχεια το θάνατο. Η αυτοεκτίμησή μου είναι στο μηδέν»

Μίλησε ανοιχτά για τις απόπειρες αυτοκτονίας του, για την κατάθλιψη και το διπολικό σύνδρομο, καθώς και για το θάνατο, τον οποίο σκέφτεται συνέχεια.

Ο λόγος για τον 57χρονο ηθοποιό, σκηνοθέτη, συγγραφέα και παρουσιαστή Stephen Fry, ο οποίος, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό Yahoo, «έχει πιάσει» πάτο πολλές φορές.

«Σκέφτεσαι συνέχεια το θάνατο, ακόμα και όταν δεν έχεις τάσεις αυτοκτονίας», ανέφερε στη συνέντευξή του, «έχεις συνέχεια επίγνωση του θανάτου γενικότερα, αλλά και του θανάτου σου συγκεκριμένα, καθώς και του πόσο ευπρόσδεκτος θα είναι», είπε και συμπλήρωσε: «Όταν νιώθεις πως δεν μπορείς πλέον να συνεχίσεις, δεν είναι απλά μια σκέψη ή μια φράση, αλλά κάτι απολύτως αληθινό» πρόσθεσε, «ποτέ δε σε αφήνει. Καραδοκεί πάντα και σου τριβελίζει το μυαλό».

Ο Stephen Fry, έχει διαγνωστεί με διπολικό σύνδρομο και έχει αναφέρει στο παρελθόν ότι υποφέρει από κυκλοθυμία. Το 1995 βίωσε έναν ισχυρό νευρικό κλονισμό, με αποτέλεσμα να αρχίσει να σκέφτεται σοβαρά την αυτοκτονία. Έχει κάνει πολυάριθμες απόπειρες, με την πιο πρόσφατη το 2012. Το 2013 αποκάλυψε ότι τον προηγούμενο χρόνο ξεκίνησε για πρώτη φορά φαρμακευτική αγωγή, σε μια προσπάθεια να ελέγξει την ασθένειά του.

Αυτή τη φορά παραδέχεται ότι η ψυχική του κατάσταση είναι άσχημη και πως υποφέρει από χαμηλή αυτοεκτίμηση, η οποία όπως αναφέρει «βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν», ενώ χαρακτηρίζει τον εαυτό του «μαλθακό» και «μ@λ@κ@».

Ο Stephen Fry είναι από το 2011 πρόεδρος του φιλανθρωπικού οργανισμού «Mind», ο οποίος δραστηριοποιείται κατά των προκαταλήψεων και της αντιμετώπισης του κόσμου απέναντι σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η αυτοβιογραφία του με τίτλο «More Fool Me».

Tags stephen fry, Ηθοποιός, θανατος, εξομολόγηση, ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9723 s (248 Queries.) // Parse time: 0.3020 s // Total time: 2.2743 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X