Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιάννη Κότσιρα


Πήγαμε στην παρουσίαση του νέου δίσκου του Γιάννη Κότσιρα

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο Φ. ΝΑΚΑΣ έγινε χθες η ζωντανή παρουσίαση του νέου κύκλου τραγουδιών «Ο,τι θυμάσαι δεν πεθαίνει» των Θάνου Μικρούτσικου – Οδυσσέα Ιωάννου, με ερμηνευτή τον Γιάννη Κότσιρα.

Ένα άλμπουμ με δέκα καινούργια τραγούδια και μία επανεκτέλεση, το «Θες έναν κόσμο πιο μεγάλο» (πρώτη εκτέλεση Δημήτρης Μητροπάνος).

Της ζωντανής παρουσίασης προηγήθηκε η προβολή δύο videoclips και ακολούθησε μία εκτενής συνέντευξη τύπου. Η διευθύνουσα σύμβουλος της MINOS EMI Μαργαρίτα Μάτσα καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους , τους ευχαρίστησε και τόνισε ότι είναι μεγάλη της χαρά να βρίσκεται ανάμεσα στους συγκεκριμένους καλλιτέχνες, προλογίζοντας σε χαλεπούς καιρούς μία τόσο σημαντική δισκογραφική έκδοση.

Στη συνέχεια ο Θάνος Μικρούτσικος αφού μίλησε αναλυτικά για την πορεία του ελληνικού τραγουδιού, συνέχισε τονίζοντας ότι : «η ζωή μου είναι η μουσική και για αυτό γράφω συνεχώς. .. λόγια μουσική, τραγούδια, μουσική για θέατρο. Και παρά την περιορισμένη δυνατότητα παραγωγής των τελευταίων ετών, πάντα γίνεται η θετική ανατροπή». Ο λόγος της συγκεκριμένης έκδοσης, όπως είπε, ήταν ο Γιάννης Κότσιρας, ένας ερμηνευτής ευραίου φάσματος, ο καλύτερος – κατά τη γνώμη του – λαϊκός ερμηνευτής της γενιάς του. Για τον Οδυσσέα Ιωάννου είπε ότι μετά το θάνατο του Άλκη Αλκαίου είναι ό,τι καλύτερο έχουμε στη «ζωντανή» στιχουργική στην Ελλάδα.

Ο Οδυσσέας Ιωάννου, με τη σειρά του είπε: «Το ελληνικό τραγούδι δεν αφορά όσους αφορούσε. Κάποτε ήταν γεγονός μία κυκλοφορία. Παρόλα αυτά είναι μονόδρομος. Αυτό ξέρουμε να κάνουμε και αυτό θα κάνουμε. Δεν γράφουμε τραγούδια έχοντας στο μυαλό μας πόσα θα πουλήσει ο δίσκος. Εκείνο που μένει είναι το αποτύπωμα στον κόσμο».

Ο Γιάννης Κότσιρας, αφού είπε ότι αισθάνεται λίγο άβολα όταν μιλάνε για αυτόν, και ότι ο ίδιος δεν έχει πολύ «λέγειν», αλλά αυτό που ξέρει να κάνει είναι να τραγουδάει, συνέχισε λέγοντας «Δεν έχω ξαναπεί τέτοια λόγια και σε πρωτόλεια μορφή και δεν έχω ξανατραγουδήσει τέτοιες μελωδίες. Δούλεψα πολύ για να τις καταλάβω και να τις κάνω

δικές μου και ομολογώ ότι μέσα σε αυτήν την ιστορία αισθάνθηκα τον Θάνο κάτι παραπάνω από συνθέτη».

Η Μαργαρίτα Μάτσα, κλείνοντας τη συνέντευξη τύπου, ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των δισκογραφικών εταιρειών, λέγοντας ότι δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την πολιτεία να προστατέψει τα συμφέροντα τους αλλά και την πειρατεία στην τέχνη.

Ακολούθησε η ζωντανή παρουσίαση 6 τραγουδιών σε ένα θερμό, συγκινημένο ακροατήριο, παρουσία και πολλών φίλων και καλλιτεχνών, όπως των κ. Μάκη Μάτσα, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μανώλη Λιδάκη, Μίλτου Πασχαλίδη, Νατάσσας Μποφίλιου, Θέμη Καραμουρατίδη, Μαρίνας Ασλάνογλου, Δάφνης Λαμπρόγιαννη, Θάλειας Ματίκα, Τάσου Ιορδανίδη, δημοσιογράφων και συνεργατών.

Tags γιάννης κότσιρας, δισκος, παρουσιαση, cd, Αθηνα, κοσμικα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8706 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3740 s // Total time: 2.2446 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X