3 τρόφιμα για υγιή δόντια και καρδιά


 3 τρόφιμα για υγιή δόντια και καρδιά

Τα προβλήματα στα δόντια επηρεάζουν μέχρι και το 50 τοις των ενηλίκων, και όσοι εμφανίζουν παθήσεις στα δόντια, έχουν διπλάσιες πιθανότητες να πάσχουν από καρδιακά προβλήματα. Μάθετε τις 3 τροφές, που πρέπει να δοκιμάσετε για να έχετε γερά δόντια και γερή καρδιά  

1. Σταφίδες: Μπορεί να σκεφτείτε ότι επειδή η σταφίδα είναι γλυκία και κολλώδες, δεν είναι καλό για την υγεία του στόματος σας. Ωστόσο, έρευνες έχουν  δείξει ότι, τα αντιοξειδωτικά που περιέχουν, καταπολεμούν την ανάπτυξη ενός τύπου βακτηρίων, πουπροκαλούν  φλεγμονή και νόσο των ούλων.

2. Πράσινο τσάι: Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι, όσοι έπιναν καθημερινά ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι, μείωσαν  σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου των ούλων. Οι ερευνητές πιστεύουν ότ, οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι είναι το κλειδί. Οι κατεχίνες παρεμποδίζουν τη φλεγμονώδη απόκριση του οργανισμού στα βακτήρια, που προκαλούν την ασθένεια των ούλων.

3. Δημητριακά ολικής αλέσεως: Μια μελέτη στο περιοδικό American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι, όσοι έτρωγαν τέσσερις ή περισσότερες μερίδες δημητριακών ολικής αλέσεως την ημέρα, μείωσαν τον κίνδυνο περιοδοντικής νόσου κατά 23 τοις εκατό. Σε σύγκριση με τους  επεξεργασμένους υδατάνθρακες (άσπρο ψωμί, άσπρο ρύζι), τα δημητριακά ολικής αλέσεως (βρώμη, καφέ ρύζι) πέπτονται πιο αργά, προκαλώντας μια σταθερότερη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα, με αποτέλεσμα να  μειώνετε ο κίνδυνος για καρδιοπάθειες. Επίσης, τα οξέα που προκαλούν τερηδόνα, παράγονται από τα βακτήρια,  όταν μεταβολίζουν τα σάκχαρα που περιέχονται στη διατροφή και κυρίως στους απλούς υδατάνθρακες.

Tags δόντια, καρδιά, ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ, ΕΝΗΛΙΚΑΣ, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9487 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4613 s // Total time: 2.4100 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X