Όλα όσα έγιναν στη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα


Όλα όσα έγιναν στη συναυλία της Lady Gaga στην Αθήνα

\"Γεια σου Αθήνα αγάπη μου, φιλάκια!\" φώναξε η Gaga κάνοντας την εμφάνιση της στη σκηνή ως εξωτικό πουλί με χρυσά φτερά ενθουσιάζοντας το κοινό που αν και δεν κατάφερε να γεμίσει το Ολυμπιακό Στάδιο, της επιφύλαξε θερμότατη υποδοχή.

Η Gaga τα ελληνικά τα πάει φαρσί. Όπως εξήγησε λίγο αργότερα ένα από τα boyfriend της ήταν Έλληνας, ενώ η ίδια δούλευε σε Ελληνικό εστιατόριο πιτσιρίκα στη Νέα Υόρκη για να βγάζει το χαρτζιλίκι της. Το εστιατόριο λεγόταν "Μέτσοβο" και η Gaga παρίστανε την Ελληνίδα για να παίρνει μεγαλύτερα tips. Τα περισσότερα τραγούδια της πάντως τα συμπλήρωνε με διάφορα "Αγάπη μου" και "φιλάκια" και "σ'αγαπώ", κάποια στιγμή τα είπε και τραγουδιστά, προκαλώντας ενθουσιασμό. Αποκορύφωμα, όταν πήρε μια ελληνική σημαία από το κοινό και έβγαλε τα επόμενα τραγούδια πότε φορώντας την, πότε ανεμίζοντας την στον αέρα.. Εσαεί υποστηρίκτρια των gay ζητημάτων δεν μπορούσε να μη μιλήσει για την σημασία του να είσαι διαφορετικός και να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου. Στο gay κοινό της, έδωσε συμβουλές σχετικά με το bullying και τις ομοφοβικές επιθέσεις που πιθανότατα να γνωρίζει ότι αυξάνονται. "Αφού άντεξαν η Ακρόπολη, ο Παρθενώνας και τα τόσα μνημεία τόσα στο πέρασμα του χρόνου, θα τα βγάλετε πέρα και εσείς! Να είστε υπερήφανοι!" τους είπε και οι σημαίες του ουράνιου τόξου έκαναν την εμφάνιση τους στις πρώτες σειρές ενώ εκείνη τραγούδαγε το Born This Way στο πιάνο, με την Ελληνική σημαία στην πλάτη της. Το μήνυμα της αποδοχής αλλά και του εορτασμού της διαφορετικότητας και της μοναδικότητας κάποιου είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας της Gaga στο εφηβικό κοινό που βρίσκει σε αυτήν έναν καθοδηγητή, όπως ο πιτσιρικάς που  πέταξε στη σκηνή τον λούτρινο ιππόκαμπο  με το γράμμα που συγκίνησε τη σταρ τόσο ώστε να τον προσκαλέσει back stage. "Είσαι σαν μητέρα μου, γιατί χάρη σε σένα ξαναγεννήθηκα και μπόρεσα να βρω τη δύναμη να ξεπεράσω το bullying που δεχόμουν και να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα" ήταν μερικά από τα λόγια του που διάβασε από σκηνής δακρύζοντας η Gaga. Τα δάκρυα δεν κράτησαν πολύ: "Παλιόπαιδα," είπε τρυφερά "πάντα με κάνετε να κλαίω".

O Μιχάλης Αργυρόπουλος στο toratora.gr γράφει χαρακτηριστικά πως το show της Lady Gaga δεν είναι φαντασμαγορικό ή ευφάνταστο όπως της Madonna ή της Kylie. Tαξίδεψε μάλιστα στην Αθήνα χωρίς την πασαρέλα που την έφερνε κοντά στο κοινό σε άλλες στάσεις της περιοδείας Artball. Eνοείται ότι υπάρχει video wall στο οποίο προβάλλονται διάφορες avant garde εικόνες της σταρ, τα lazer βγάζουν μάτι, φυσικά το σκηνικό μοιάζει να βγήκε από κάποιο acid trip  του Μπομπ του Σφουγκαράκη και, ναι, η Gaga περιστοιχίζεται από χορευτές με παράδοξα κοστούμια ενώ η ίδια βγαίνει στη σκηνή πότε ως χταπόδι, πότε ως εκστασιασμένη Αφροδίτη με μαλλί χείμαρρο και κυρίως πιο τρελή από ποτέ. Γιατί η ενέργεια που δίνει ζωή στη σκηνή και ενθουσιάζει το κοινό προέρχεται κυρίως από την ίδια. Με το που βγαίνει καταλαβαίνεις αμέσως ότι έχεις να κάνει με μια performer που ζει για αυτό που κάνει, το απολαμβάνει, είναι ολοκληρωμένη, με φωνάρα και σκηνική παρουσία. Χορεύει, παίζει με τους χορευτές της, γδύνεται και αλλάζει κοστούμια και περούκες, η κάθε μια πιο εξωφρενική από την προηγούμενη, παραμένοντας πάντα το απολαυστικά εκκεντρικό  little mosnter το character που έχει πλάσει, και αν και δεν έχει ακόμη το μεγάλο ρεπερτόριο, έχει καταφέρει να πει μερικά από τα κλασσικά pop anthems των τελευταίων ετών: Όλοι χορεύουν στο Just Dance και το Do What You Want, και στο Applause και στο Bad Romance και στο Judas... Iκανότατη με το κοινό, θερμή, άμεση, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά όλοι να ακολουθούν πειθήνια τις εντολές της. "Τα χέρια ψηλά Αθήνα" προστάζει η Λαίδη και το κοινό υπακούει με κραυγές ενθουσιασμού. "Δεν είμαι η συνηθισμένη σας ποπ σταρ" λέει λίγο πριν αφήσει τη σκηνή και δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς οτι έχει δίκιο...

Tags lady gaga, Αθηνα, συναυλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1831 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2271 s // Total time: 2.4102 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X