Έλενα Πιερίδου: Ένα αστέρι γεννιέται


Έλενα Πιερίδου: Ένα αστέρι γεννιέται

Είναι η νέα άφιξη στην κυπριακή τηλεόραση και όλα δείχνουν πως αυτό το κορίτσι ήρθε για να µείνει. Η Έλενα Πιερίδου δίνει Όρκο Σιωπής στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ από χθες.

Η συμμετοχή της στη νέα παραγωγή του Σίγμα "Ορκος Σιωπής" έχει απασχολήσει ήδη τα media. O λόγος καθόλου τυχαίος. Η παρουσία της σε µία τόσο µεγάλη παραγωγή, η οποία θα µεταδίδεται στην Ελλάδα από τον τηλεοπτικό σταθµό Star, σε συνδυασµό µε τη σπάνια οµορφιά της, δείχνουν πως το εντυπωσιακό κορίτσι από τη Λεµεσό έχει όλο το πακέτο µίας σταρ. Βεβαίως αυτό, δεν οφείλεται µόνο στην εµφάνισή της, που είναι οµολογουµένως εντυπωσιακή, αλλά στο ταλέντο και την προσωπικότητά της. Όταν τη γνωρίσεις αντιλαµβάνεσαι ότι στα 24 της, η Έλενα Πιερίδου, είναι ένα προσγειωµένο κορίτσι µε περιεχόµενο, που αντιµετωπίζει µε σοβαρότητα το επάγγελµα του ηθοποιού, αλλά και τη µεγάλη πρόκληση στην καριέρα της. Τη συνάντησα στη Λεµεσό και οµολογώ πως το πρώτο πράγµα, που µε εντυπωσίασε, είναι η σεµνότητά της. Ενθουσιασµένη για τον πρώτο ρόλο της καριέρας της, αλλά και για το τηλεοπτικό της ντεµπούτο, παραβίασε τον Όρκο Σιωπής και άρχισε να µου διηγείται τη ζωή της. Την ιστορία ενός κοριτσιού που ετοιµάζεται να ανοίξει τα φτερά του στο χώρο της υποκριτικής, χωρίς να χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

ΟΡΚΟΣ ΣΙΩΠΗΣ
Όλα ξεκίνησαν από ένα βιογραφικό που έστειλα στο ΣΙΓΜΑ όταν τελείωσα τις σπουδές µου. Όταν άρχισαν να αναζητούν το καστ του Όρκου Σιωπής, µε πήραν τηλέφωνο και µε κάλεσαν γι' ακρόαση. Πήγα και την εποµένη µε πήραν τηλέφωνο για να µου ανακοινώσουν πως πήρα το ρόλο. ∆εν περίµενα το τηλεφώνηµα τόσο γρήγορα. Ήµουν θυµάµαι σε ένα χώρο που δεν µπορούσα να εκφραστώ ιδιαίτερα. Το πρώτο πράγµα που έκανα, όταν το έµαθα, ήταν να πάρω τη µητέρα µου. Ήξερα ότι θα χαρεί, όσο κι εγώ. Τον ήθελα πολύ αυτό το ρόλο. Ένιωσα περήφανη για τον εαυτό µου.

Είµαι ενθουσιασµένη για τη συµµετοχή µου στη νέα τηλεοπτική σειρά του ΣΙΓΜΑ, καθώς πρόκειται για µία παραγωγή που θα µεταδίδεται και στην Ελλάδα οπότε θα µου δοθεί η ευκαιρία να προβληθώ και σε ένα άλλο κοινό εκτός Κύπρου. Επιπλέον είναι πολύ τιµητικό το γεγονός ότι θα παίξω δίπλα σε τόσο µεγάλους ηθοποιούς.    Έχω να µάθω πολλά κοντά τους κι είµαι τυχερή που έχω αυτή την ευκαιρία όπως επίσης και για το ότι συνεργάζοµαι µε ένα πολύ καλό καστ. Είµαστε µία πολύ ωραία παρέα κι αυτό θεωρώ πως είναι πολύ σηµαντικό, καθώς όλη αυτή η θετική ενέργεια που υπάρχει µεταξύ µας, καθορίζει το αποτέλεσµα. Ταυτόχρονα, η ευθύνη που αισθάνοµαι είναι µεγάλη, γιατί πρόκειται για την πρώτη µου δουλειά και θέλω να βγάλω ασπροπρόσωπους εκείνους που µε επέλεξαν για τη σειρά. Θα δώσω τον καλύτερό µου εαυτό.

Στη σειρά υποδύοµαι τη Χριστίνα, ένα κορίτσι 18 ετών που κατάγεται από µία εύπορη οικογένεια και ασχολείται για χρόνια µε την ιππασία. Κι επειδή δεν γνώριζα ιππασία έχω κάνει εντατικά µαθήµατα για να αποδώσω το ρόλο. Στην πορεία λοιπόν, η Χριστίνα ερωτεύεται κάποιον, τον οποίο οι γονείς της δεν εγκρίνουν, λόγω του ότι δεν είναι εύπορος κι υπάρχει γενικά µια κόντρα µε τη µητέρα της. Αγαπώ αυτό το ρόλο και θα έλεγα πως έχω αρκετά κοινά µαζί µε την ηρωίδα που υποδύοµαι. Μου αρέσουν τα αθλήµατα και επιπλέον, όπως και εκείνη, έτσι κι εγώ δεν βάζω ταµπέλες στους ανθρώπους.

Είναι η πρώτη φορά που θα δω τον εαυτό µου στην τηλεόραση, οπότε αισθάνοµαι άγχος για την πρεµιέρα του Όρκου Σιωπής. Πρέπει όµως να µε παρακολουθώ, για να µπορώ κι εγώ να βελτιώνοµαι. Αυτή η σειρά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγµατικότητα, γιατί περίµενα αρκετό καιρό για µία καλή ευκαιρία. Η πραγµατικότητα είναι πως δεν ήθελα να κάνω οτιδήποτε µόνο και µόνο για να κάνω κάτι, αλλά κάτι το οποίο πραγµατικά αξίζει.


I HAVE A DREAM
Ήταν πολύ ευχάριστα και δηµιουργικά. Ως καλλιτέχνης ήµουν πάντα στο δικό µου κόσµο. Από µικρή µου άρεσε κάθε τι δηµιουργικό. Ως παιδί ήµουν αρκετά ευαίσθητη και υπάκουη, αν κι έκανα πάντα αυτό που εγώ ήθελα τελικά. Οι γονείς µου ήταν αυστηροί όσο έπρεπε. ∆εν µας στέρησαν πράγµατα µε την αδελφή µου, αλλά από την άλλη ήξεραν πού έπρεπε να θέσουν τα όρια.

Από µικρή ασχολούµουν µε το χορό, το θέατρο και το τραγούδι. Ως εκ τούτου, το να σπουδάσω υποκριτική, δεν ήταν µία απόφαση που πήρα σε µία µέρα. Ήταν κάτι που ήρθε φυσικά. Γι' αυτό όταν τελείωσα το λύκειο, έφυγα για την Αγγλία όπου σπούδασα θεατρικό µιούζικαλ και ο λόγος ήταν, επειδή ήθελα να συνδυάσω το χορό µε τη µουσική και το θέατρο, για να µπορώ να κάνω πολλά διαφορετικά πράγµατα. Η οικογένειά µου ήταν δίπλα µου σε αυτή µου την απόφαση. Mε συµβούλευσαν για το τι θα ήταν καλύτερο για µένα, ωστόσο επειδή ήξεραν την κλίση µου από παιδί, δεν µε εµπόδισαν. Οι γονείς µου είναι υπέρ τού να κάνεις εκείνο που θες, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες.

Επέστρεψα στην Κύπρο πριν από δυο χρόνια και δοκίµασα να κάνω κάτι στην τηλεόραση, ωστόσο κάποιο λόγοι µε έκαναν να µην επιλέξω τις συγκεκριµένες δουλειές που µου προτάθηκαν. Θα µπορούσα να πω ότι βρήκα κλειστές πόρτες, αλλά δεν απογοητεύτηκα ούτε κι έκανα πίσω. Είπα θα το παλέψω. Ταυτόχρονα άρχισα να ασχολούµαι µε την µπουτίκ της µητέρας µου και περιστασιακά µε το µόντελινγκ περιµένοντας µία καλή ευκαιρία. ∆εν ήθελα να κάνω κάτι βιαστικά, γι' αυτό και µου πήρε χρόνο µέχρι να κάνω κάτι.

Προέκυψε τυχαία µετά από παρότρυνση κάποιου φίλου και συνεχίστηκε λόγω του ότι µου άρεσε πραγµατικά. ∆εν µπορώ να πω, πως µε βοήθησε ως προς το να γνωρίσω άτοµα του χώρου, ενίσχυσε όµως την αυτοπεποίθησή µου. Με έκανε να νιώθω πιο άνετα µπροστά στο φακό. Μου αρέσει και σκοπεύω να το συνεχίσω.

Θα έλεγα πως βοηθά πάντα σε µια δουλειά σαν τη δική µας, που έχει να κάνει και µε την προβολή. Φυσικά, εάν δεν υπάρχει ταλέντο, αργά ή γρήγορα θα εξαφανιστείς, δεν θα έχεις διάρκεια. Μπορώ να πω ότι προσωπικά µε βοήθησε µέχρι ενός σηµείου. Στην ουσία εκείνο που µετρά είναι να µπορείς να αποδώσεις καλά εκείνο που πρέπει να κάνεις, σε όποιο τοµέα και αν βρίσκεσαι.

Θα έλεγα πως µου αρέσει εξίσου η τηλεόραση και η σκηνή. Θα ήθελα να ασχοληθώ κάποια στιγµή και µε το θέατρο. Ελπίζω να µου δοθεί η ευκαιρία. Το όνειρό µου είναι να συνεχίσω να υπάρχω σε αυτό το χώρο και να κάνω σωστές κι επιλεκτικές δουλειές. ∆εν θέλω να σταµατήσω ποτέ να προσπαθώ κι εύχοµαι να έχω στο δρόµο µου ανθρώπους, που είναι χρόνια στο χώρο, για να µπορώ να µαθαίνω από αυτούς.

ID
Από παιδί µου άρεσε να διαβάζω και συνεχίζω να το κάνω. Οι αγαπηµένοι µου θεατρικοί συγγραφείς είναι µεταξύ άλλων οι Gabriel Garcia Marquez, Mario Vargas Llosa, Nina Raine και Roy Williams. Σε ό,τι αφορά στους Ελλαδίτες συγγραφείς αγαπώ  πολύ τις Αλκυόνη Παπαδάκη και Ακακία Κορδόση. Επιπλέον µού αρέσει πολύ η µαγειρική. Είναι ένα ταλέντο που κληρονόµησα από τη µητέρα µου, αν και δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο για να µαγειρεύω. Απ' εκεί και πέρα µου αρέσει να ζωγραφίζω, να κάνω βόλτες στη φύση και να περιποιούµαι τις γάτες µου.

Είναι ένα µεγάλο κοµµάτι στη ζωή κάθε ανθρώπου που συµβάλλει στην ευτυχία. Αλλά δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητος για την ευτυχία. ∆εν είµαι σε κάποια σχέση αυτή την περίοδο. Σε ό,τι αφορά στο τι προσέχω σε έναν άντρα, σίγουρα η εξωτερική εµφάνιση µετρά µέχρι ενός σηµείου. Με ελκύει απίστευτα το χιούµορ και µε απωθεί η υπεροψία. Για έναν έρωτα φυσικά και έχω ξεφύγει, έχω κλάψει, έχω γράψει τραγούδια. Πάντοτε στους καλλιτέχνες οι απογοητεύσεις λειτουργούν δηµιουργικά. Το να φτιάξω τη δική µου οικογένεια είναι ένας στόχος. ∆εν πιστεύω όµως ότι ο γάµος πρέπει να ακολουθείται από παιδιά, ούτε απαραίτητα µία οικογένεια να αποτελείται από παιδιά. Επίσης πιστεύω ότι για να κάνεις ένα παιδί θα πρέπει να το νιώθεις και να το θέλεις πραγµατικά.

Είναι πολύ σηµαντική για µένα. Η φιλία υπάρχει σε όλες τις σχέσεις ακόµη και στις ερωτικές αλλά και στη σχέση µητέρας - κόρης, αδελφής κλπ. Αν δεν υπάρχει φιλία σε οποιαδήποτε σχέση, τότε δεν λειτουργεί σωστά. Οι φίλες µου στην ουσία είναι όλες παιδικές.

Αυτό που µε κερδίζει σε έναν άνθρωπο είναι η ειλικρίνεια κι εκείνο που µε απωθεί είναι η αχαριστία. Είµαι αρκετά καχύποπτη µπορώ να πω κι αυτό µε γλίτωσε από διάφορες καταστάσεις. Είναι κάτι που το έχω από παιδί, δεν είναι κάτι που απέκτησα τώρα.

Βρίσκεται στα µικρά πράγµατα. Οι στιγµές ευτυχίας είναι µικρές και τις συναντάς κάθε µέρα, φτάνει να έχεις ανοιχτά τα µάτια και το πνεύµα για να µπορείς να τις βιώνεις. Αυτό που είναι σηµαντικό για µένα, είναι το να είµαι καλά µε τους ανθρώπους που µε περιβάλλουν, υγιής και να πετυχαίνω τους στόχους µου. Είµαι πολύ θετική ως άνθρωπος και δεν αφήνω τις δυσκολίες να µε καταβάλουν. Αντίθετα τις χρησιµοποιώ για να προχωρώ!

Tags ελενα πιεριδου, Ηθοποιός, ορκος σιωπης, orkos siopis, Όρκος Σιωπής - Orkos Siopis


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9202 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2707 s // Total time: 3.1908 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X