Γιατί παίρνουμε κιλά στις διακοπές


Γιατί παίρνουμε κιλά στις διακοπές

Σύμφωνα με έρευνες, κατά τη διάρκεια των διακοπών το 80% των ανθρώπων αυξάνει το βάρος του τουλάχιστον κατά 2 κιλά, ενώ μόλις το 20% καταφέρνει να παραμείνει στα ίδια επίπεδα.  

Μην πανικοβάλλεστε από την πιθανή πρόσληψη 2-3 κιλών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Όμως μην τα υποτιμάτε κιόλας. Ας δούμε όμως τι έχει πάει λάθος κατα τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και πως μπορούμε να το διορθώσουμε.

Στις καλοκαιρινές διακοπές είχατε τη συνήθεια να τρώτε το βράδυ μεγάλη ποσότητα φαγητού στην ταβέρνα πλάι στη θάλασα. Τώρα όμως που επιστρέψατε στην καθημερινότητα προσπαθήστε να τρώτε το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας το μεσημέρι και ένα ελαφρύτερο το βράδυ. 

Καλό θα ήταν να ετοιμάσετε το γεύμα σας απο το σπίτι και να το πάρετε μαζί σας στη δουλειά. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό παραγγείλτε στη δουλειά κάποιο υγιεινό γεύμα όπως κοτόπουλο στη σχάρα ή σουβλάκι κοτόπουλο με μπόλικη σαλάτα. Το βράδυ επιλέξτε ένα ελαφρύ γεύμα όπως τονοσαλάτα, σαλάτα με λίγο τυρί  και φρυγανιές ή ακόμα γάλα με δημητριακά ή γιαούρτι με μέλι και φρυγανιές. Τα παγωτά στις διακοπές προσφέρουν μια δροσερή απόλαυση στον καύσωνα του καλοκαιριού. Προσφέρουν όμως και πολλές θερμίδες. Αποφύγετε λοιπόν την κατανάλωση παγωτών που ήταν αυξημένη κατά τη διάρκεια των διακοπών σας και επιλέξετε φρούτα, χυμούς ή γιαούρτια με γεύσεις προκειμένου να καλύψετε την ανάγκη σας για γλυκό.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στις διακοπές θα καταναλώσατε μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ  και ανθρακούχων ποτών από τη συνηθισμένη σας, οπότε η αποχή για 2-3 εβδομάδες θα σας βοηθήσει να επανέλθετε πιο γρήγορα στις προηγούμενες συνήθειες σας.

Μαργαρίτα Σωκράτους
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc (Hons), RD
Διεύθυνση: Σπετσών 18 - Άγιοι Ομολογητές - Λευκωσία 1082
Διαμέρισμα 102
Τηλέφωνο: 22-108 231
Email: margarita@margaritasocratous.com

Tags κιλά, Διακοπές, γλυκα, περιττά κιλά, θερμίδες, ΠΑΓΩΤΑ, ΧΑΛΑΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, γυμναστήριο


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5785 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3880 s // Total time: 2.9665 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X