Το Facebook προδίδει πότε θα χωρίσεις!


Το Facebook προδίδει πότε θα χωρίσεις!

Μήπως είσαι online επειδή βαρέθηκες;

Το Facebook αναμφίβολα αποτελεί την πιο εθιστική και χρονοβόρα ενασχόλησή μας, ενώ σύμφωνα με νέες έρευνες είναι ο νούμερο ένα τρόπος να καταλάβουμε αν η σχέση μας οδεύει στο χωρισμό.

Πέρα από το ότι η συγκεκριμένη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει αποτελέσει για το μεγαλύτερο ποσοστό χρηστών αιτία μεγάλου τσακωμού –και χωρισμού σε πολλές περιπτώσεις-, μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις αν είσαι συναισθηματικά καλυμμένος από το ταίρι σου ή έχεις κουραστεί και ψάχνεις διαφορετικές διεξόδους.

Πόσο αθώο μπορεί να είναι ένα like και πόσο ακίνδυνο ένα νέο, απροσδόκητο αίτημα φιλίας; Σύμφωνα με νέα έρευνα σε  που του Πανεπιστημίου της Βοστώνης όταν το ταίρι μας παύει να μας καλύπτει συναισθηματικά ή σεξουαλικά, προτιμάμε να ξοδεύουμε χρόνο στο Facebook παρά στην… αγκαλιά του. Στην έρευνα συμμετείχαν 43 χώρες και το 32% των χρηστών που νιώθουν εξαρτημένοι από τη διάσημη ιστοσελίδα παραδέχτηκαν πως έχουν σκεφτεί σοβαρά να εγκαταλείψουν τη σχέση τους.

Το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο μισό, στο 16%, για τους ανθρώπους που δε χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκείνοι, στο μεγαλύτερο μέρος τους υποστήριξαν πως είναι ευχαριστημένοι με την πορεία της σχέσης τους και θεωρούν πως η χρήση του Facebook δεν έχει τίποτα να τους προσφέρει.

Οι επιστήμονες υποστήριξαν πως οι γυναίκες συγκεκριμένα, στρέφονται στο Facebook όταν νιώθουν πως χρειάζονται συναισθηματική υποστήριξη και βλέπουν πως ο σύντροφός τους αδυνατεί να τους την παρέχει.

Αν λοιπόν διαπιστώσεις πως τα socialmedia είναι πιο θελκτικά από εσένα για το ταίρι σου, τότε μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσεις τη στάση σου και να αποδείξεις πως είσαι πιο σημαντικός από τα likes και τα σχόλια που αποζητά προς επιβεβαίωση.

Tags facebook, χωρισμος, σχεσεις, ζευγαρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2507 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3082 s // Total time: 2.5589 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X