Τα θρυλικά γυαλιά ηλίου της Peggy Guggenheim


Τα θρυλικά γυαλιά ηλίου της Peggy Guggenheim

H Safilo γιορτάζει την 80ή επέτειό της με μια limited edition σειρά γυαλιών ηλίου και μια φαντασμαγορική εκδήλωση στη Βενετία.  

H Peggy Guggenheim (1898-1979), διάσημη συλλέκτρια Ευρωπαϊκής avant garde τέχνης του 20ου αιώνα ανακάλυψε κάποιους από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς καλλιτέχνες της εποχής της. Λόγω της σχέσης της με τα καλλιτεχνικά δρώμενα, ήταν και η ίδια μια εντυπωσιακή περσόνα, με εντυπωσιακό στυλ που περιελάμβανε εκκεντρικά αξεσουάρ.

Πολλά είναι τα γοητευτικά φωτογραφικά ενσταντανέ που απεικονίζουν τη φημισμένη προστάτιδα της σύγχρονης τέχνης και οικοδέσποινας διανοούμενων και του τζετ σετ να φορά τα εκκεντρικά της γυαλιά ηλίου, τα οποία συλλαμβάνουν μοναδικά το αντισυμβατικό, μποέμ πνεύμα της.

Τα σουρεαλιστικής έμπνευσης γυαλιά που η Safilo λανσάρει επετειακά και αποκλειστικά αποτελούν τη νέα εκδοχή του φημισμένου μοντέλου που δημιουργήθηκε για την Peggy από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και φίλο της Edward Melcarth.

Η Safilo έχει αντλήσει έμπνευση ξανά στο παρελθόν από αυτά τα εκκεντρικά γυαλιά ηλίου το 1994 όταν κατασκεύασε και κυκλοφόρησε το μοντέλο της Peggy Guggenheim, το οποίο είχε διατεθεί προς πώληση στα καταστήματα του ομώνυμου μουσείου.
Tο νέο fashion item θα διατίθεται προς πώληση επίσης μόνο στο μουσείο Peggy Guggenheim Collection στη Βενετία, στου οποίου τον κήπο θα πραγματοποιηθεί και μια αποκλειστική εκδήλωση για τον εορτασμό της 80ης επετείου της Safilo, στις 4 Σεπτεμβρίου 2014.

Το design: Το νέο μοντέλο γυαλιών ηλίου παραμένει πιστό στον αρχικό σχεδιασμό, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη αίσθηση, με τον εμβληματικό τους μπλε ασετάτ σκελετό σε σχήμα πεταλούδας, διχρωμία στους φακούς καθρέπτες, χρωματικές αντιθέσεις του προφίλ στους τόνους του καφέ, παραπέμποντας σε ρομαντικές αναφορές στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Πίσω από το όλο project βρίσκεται ο δεσμός που συνδέει το Safilo Group με τη Βενετία, την πόλη όπου γεννήθηκαν τα πρώτα γυαλιά οράσεως, και πρωτεύουσα του Βένετο, της περιφέρειας όπου ιδρύθηκε η Safilo, το 1934 στο Calalzo di Cadore, και όπου σήμερα στεγάζεται η εταιρική της έδρα στην Πάντοβα. Η Βενετία ήταν επίσης μια αγαπημένη πόλη για την Peggy Guggenheim, η οποία το 1948 κλήθηκε να εκθέσει την θρυλική της συλλογή τέχνης στην Μπιενάλε της Βενετίας. Κατόπιν απέκτησε το Palazzo Venier dei Leoni στο Grand Canal, και έκανε τη Βενετία μόνιμη κατοικία της για το υπόλοιπο της ζωής της.

Tags γυαλια ηλιου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.8223 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2491 s // Total time: 4.0714 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X