Πώς θα αγαπήσετε και θα αγαπηθείτε περισσότερο;


Πώς θα αγαπήσετε και θα αγαπηθείτε περισσότερο;

Ένα ζευγάρι μπορούν να το φέρουν κοντά πολλά πράγματα. Μερικά από αυτά ακολουθούν...  

1. Αγκαλιάστε περισσότερο
Ακόμα και μεταξύ αγνώστων η αγκαλιά απελευθερώνει ωκυτοκίνη, γι’ αυτό μη διστάζετε όταν γνωρίζετε κάποιον να τον αγκαλιάσετε από το να του σφίξετε απλά το χέρι. Μπορεί να έρθει σε δύσκολη θέση, αλλά θα του κάνετε καλό, ακόμα και αν εκείνος δεν έχει ιδέα για την ορμόνη της αγάπης.

2. Κάντε τη χειραψία σας πιο ζεστή
Αν έχετε δυσκολία να αγκαλιάσετε κάποιον από τη στιγμή της πρώτης γνωριμίας σας, τότε τουλάχιστον κάντε τη χειραψία σας πιο εγκάρδια, χρησιμοποιώντας και τα δυο χέρια σας, ενώ η επαφή με τα μάτια πάντα βοηθάει ακόμα περισσότερο την οικειότητα.

3. Δείτε μια συγκινητική ταινία
Είτε είναι δράμα, είτε ρομαντική ιστορία, μια ταινία που θα σας συγκινήσει είναι ένα από τους καλύτερους τρόπους να ανεβάσετε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης κατακόρυφα. Πιο αναλυτικά, όταν τα επίπεδα της ωκυτοκίνης αυξάνονται κατά 10-20%, τότε παρατηρούνται σχετικές αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως είναι η χαλάρωση και η απώλεια του άγχους.
Η παρακολούθηση δε μιας συγκινησιακής ταινίας αυξάνει την ωκυτοκίνη κατά το εντυπωσιακό 47%, δεδομένου ότι ο εγκέφαλος μπαίνει στο κλίμα της ταινίας και τη βιώνει σαν να είναι ο ίδιος κομμάτι αυτής.

4. Τραγουδήστε karaoke
Είτε karaoke, είτε σε χορωδία, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η εξάσκηση της φωνής και των τραγουδιστικών σας ικανοτήτων σας με παρέα, ανεβάζει αυτόματα τα επίπεδα της ορμόνης της αγάπης.

5. Χορέψτε με παρτενέρ
Σε πείραμα που έκανε σε χορευτές ο Δρ. Zak και μέτρησε τα επίπεδα της ωκυτοκίνης, πριν και μετά το χορό, παρατήρησε αύξηση κατά 11% μετά από μια νύχτα χορού, ασχέτως φύλου και ηλικίας των χορευτών. Η εγγύτητα και αναγκαστική οικειότητα που φέρνει ο χορός, αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης και μας χαλαρώνει ακόμα περισσότερο.

6. Ανεβάστε την αδρεναλίνη σας
Είτε κάνοντας κάποιο extreme sport, είτε ανεβαίνοντας στη ρόδα του λούνα παρκ, είτε βλέποντας μια ταινία τρόμου, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη σας παρέα με κάποιον άλλο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δεθείτε με κάποιον.
Έτσι άλλωστε εξηγείται και το ιδιαίτερο δέσιμο που αναπτύσσουν μεταξύ τους, οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες.

7. Γυμναστείτε παρέα
Η γυμναστική με παρέα, εκτός από καλύτερα αποτελέσματα, είναι και πιο ευχάριστη. Οι κοινοί στόχοι, ή έστω ο ευγενής ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ των φίλων που γυμνάζονται μαζί, ενισχύουν το δέσιμο ανάμεσά τους, εκτός από τη φυσική τους κατάσταση.

8. Κεράστε τους φίλους σας
Κάντε ένα δώρο σε ένα φίλο σας, κεράστε τον ένα ποτό και έτσι θα ξεκινήσετε έναν κύκλο αγάπης και τρυφερότητας που θα ωφελήσει όλους.

9. Εκδηλώστε τα αισθήματά σας
Μην κρατάτε τα γλυκόλογα μόνο για το σύντροφό σας. Η αγάπη, απλώνεται σε πολλούς τομείς της ζωής, στις φιλικές σχέσεις, στις οικογενειακές ακόμα και στην εκτίμηση απέναντι σε ένα συνάδελφο και συνεργάτη. Δηλώστε την αγάπη σας ρητά, εκδηλώστε τη με κάποιο τρόπο και θα δείτε που θα γυρίσει πίσω σε εσάς, πολλαπλάσια.

10. Δικτυωθείτε κοινωνικά
Όσο δαιμονοποιημένα και να είναι τα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν παύουν να είναι μέσα δικτύωσης. Μπορεί να μην προσφέρουν τον πλούτο που προσφέρουν οι διαπροσωπικές σχέσεις, πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά έχουν κι αυτά μερίδιο στην αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης. Με όποιο τρόπο λοιπόν, μπορείτε επικοινωνήστε με τους άλλους, είτε είναι μέσα σε ένα δωμάτιο με τη φυσική παρουσία όλων, είτε μέσω ενός υπολογιστή.

Tags αγαπη, ερωτας, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ειλικρίνεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8207 s (231 Queries.) // Parse time: 0.3100 s // Total time: 3.1307 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X