Πώς μιλάμε στον σύντροφο για τη δυσοσμία του;


Πώς μιλάμε στον σύντροφο για τη δυσοσμία του;

Ένα από τα καθημερινά μικρά ζητήματα που μπορεί όμως να δημιουργήσει πρόβλημα στο ζευγάρι. Τι κάνουμε όταν η αναπνοή ή το σώμα του συντρόφου μας μυρίζει δυσάρεστα; Τι πρέπει να πούμε και με ποιον τρόπο για να αποφύγουμε τις παρεξηγήσεις;  

Το πρώτο που πρέπει να προσέξει μια γυναίκα είναι το αν ο σύντροφός της έχει να αντιμετωπίσει ένα ιατρικό θέμα. Πολλές γυναίκες δεν μιλούν και όμως θα μπορούσαν να εξηγήσουν: «Νιώθω ότι από την αναπνοή σου, πιθανόν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Είναι καλό να μιλάμε γι αυτά τα θέματα και με τον οικογενειακό μας γιατρό για να ανακαλύψουμε τι μπορεί να συμβαίνει, τι είναι αυτό που προκαλεί τη δυσοσμία. Μπορεί ακόμα να ζητήσει και τη συμβουλή ενός έμπιστου φαρμακοποιού. Τι είναι αυτό που προκαλεί την κακή αναπνοή; Είναι ουλίτιδα; Είναι κακή λειτουργία του εντέρου; Πολλά μπορεί να συμβαίνουν.

Υπάρχει διακριτικός τρόπος να μιλάμε γι΄ αυτά τα θέματα : «Ξέρεις ανησυχώ. Δεν είναι ότι με ενοχλεί αλλά μήπως συμβαίνει κάτι οργανικά, θα ήθελες να το εξετάσουμε μαζί; Η γυναίκα σε αυτές τις περιπτώσεις δεν πρέπει να επιμείνει στο ότι είναι κάτι δυσάρεστο απλά να δώσει ένα μήνυμα ότι πιθανόν να είναι θέμα υγείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Και δεν χρειάζεται καν να πει τη λέξη δυσοσμία: «Μέσα από την ανάσα σου, καταλαβαίνω ότι κάτι συμβαίνει», μπορεί να πει αν η δυσοσμία αφορά την αναπνοή ας πούμε. Η δυσοσμία δεν είναι κακό πράγμα και μπορούμε να το θέσουμε με πολύ όμορφο τρόπο. Είναι μια προειδοποίηση και εμείς μπορούμε να την επισημάνουμε.

Αν ο σύντροφος παραμελεί τον εαυτό του και δεν πλένεται εκεί μπορεί να χρησιμοποιήσει και το χιούμορ της. Αν ας πούμε την ώρα που πέφτουν στο κρεβάτι εκείνος δεν πλένεται, για παράδειγμα δεν πλένει τα δόντια του συστηματικά, τότε εκείνη μπορεί να πει χαριτολογώντας: « Άκου να δεις αγαπημένε μου θα τα πλένουμε τα δόντια μας μαζί κάθε βράδυ!» Πρώτα όμως πρέπει να εξετάζουμε το ενδεχόμενο ιατρικού προβλήματος που προκαλεί δυσοσμία.

Tags undefined


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3754 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3237 s // Total time: 2.6991 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X