Γιατί να σπουδάσεις Γραμματειακές Σπουδές στο Cyprus College


Γιατί να σπουδάσεις Γραμματειακές Σπουδές στο Cyprus College

Όλες οι πληροφορίες

Ένα επάγγελμα με ανοικτούς ορίζοντες και πολλές ευκαιρίες εργοδότησης στον Ιδιωτικό, Δημόσιο, Τραπεζικό τομέα και σε Ημικρατικούς οργανισμούς καθώς ανέκαθεν υπήρξε ένα από τα τρία επαγγέλματα όπου η εργοδότηση ήταν άμεση. χαρακτηρίζει το επάγγελμα της Γραμματέως και της Βοηθού Διεύθυνσης η Senior Instructor, Office Administration Coordinator του Cyprus College, Μαρία Λαζάρου. Η ίδια μας έλυσε όλες τις απορίες γιατί μία νεαρή σήμερα πρέπει να επιλέξει να σπουδάσει Γραμματειακές Σπουδές στο Cyprus College..  

Γιατί κανείς να επιλέξει τις γραμματειακές σπουδές του Cyprus College;

Μια φοιτήτρια επιλέγει  Γραμματειακές Σπουδές στο Cyprus College γιατί:

• Διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ακαδημαϊκό προσωπικό
στις γραμματειακές σπουδές, συμβούλους  και άλλους επιστήμονες που εκπαιδεύουν και καθοδηγούν με ανθρώπινη προσέγγιση.

Το Cyprus College είναι το μοναδικό κολλέγιο στην Κύπρο που από το 1989 είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βοηθών Διεύθυνσης (EUMA) – του μοναδικού Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαγγελματιών Βοηθών Διεύθυνσης - και επιχορηγεί τα τέλη συμμετοχής στο Σύνδεσμο σε αριθμό τελειόφοιτων φοιτητριών.

• Το Cyprus College είναι το μοναδικό κολλέγιο στην Κύπρο που για 24 συνεχή χρόνια διοργανώνει εργαστήριο/σεμινάριο για τις φοιτήτριες σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Βοηθών Διεύθυνσης (EUMA).

• Οργανώνονται επισκέψεις και παρουσιάσεις εταιρειών/οργανισμών για ενημέρωση των σημερινών φοιτητριών και αυριανών Γραμματέων/Βοηθών Διεύθυνσης.

• Γίνεται πρακτική εξάσκηση σε εταιρεία/οργανισμό, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν το πρακτικό υπόβαθρο, που απαιτείται για να εξασκήσουν με επιτυχία το επάγγελμα  της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης.

• Οργανώνονται διαλέξεις  με θέματα Διοίκησης Γραφείου, Σύγχρονης Τεχνολογίας Γραφείου καθώς επίσης και για το επάγγελμα της Γραμματέως /Βοηθού Διεύθυνσης στην  Κύπρο και την Ευρώπη.

• Ο κλάδος σπουδών είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

• Επίσης ο κλάδος σπουδών είναι αξιολογημένος από το Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης (Σ.Ε.Κ.Α.Π.).

• Παρέχεται κρατική χορηγία μέχρι €2565 ή €3420 για πολύτεκνη οικογένεια.

• Το Cyprus College είναι πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο ECDL.

• Το Cyprus College διαθέτει ειδικό κέντρο καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.


Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών των γραμματειακών σπουδών;

Το πρόγραμμα γραμματειακών σπουδών έχει σχεδιαστεί και αναβαθμίζεται συνεχώς, έτσι ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, καθώς ο ρόλος της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης έχει αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό. Λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς το πρόγραμμα εφοδιάζει τις φοιτήτριες με τις γνώσεις και τις ικανότητες που πρέπει να κατέχει μια Γραμματέας/Βοηθός Διεύθυνσης, ώστε να προσφέρει ουσιαστική υποστήριξη στα διευθυντικά στελέχη.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:
• Αγγλικά
• Μάθημα Επικοινωνίας
• Μάθημα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
• Ελληνική Δακτυλογραφία
• Αγγλική Δακτυλογραφία
• Πρακτική Γραφείου
• Λογιστική
• Διοίκηση Γραφείου
• Μαθηματικά
• Dictation and Transcription
• Διοίκηση Επιχειρήσεων
• Μηχανογραφημένη Λογιστική
• Ψυχολογία
• Πρακτική Εξάσκηση
• Μαθήματα ελεύθερης επιλογής

Επιπλέον οι φοιτήτριες του Cyprus College προετοιμάζονται και  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις κάτωθι εξωτερικές εξετάσεις:

• Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Κυβερνητικές Εξετάσεις -Ελληνικής Δακτυλογραφίας
• LCCI (London of Commerce and Industry) – Αγγλική Δακτυλογραφία
• ECDL (European Computer Driving License) – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές
• ECDL Powersoft-Accounting
  

Σε ποιες θέσεις εργασίας μπορούν να απορροφηθούν οι απόφοιτοι των γραμματειακών σπουδών μετά το πέρας των σπουδών τους;

Το επάγγελμα της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης είναι ένα επάγγελμα με ανοικτούς ορίζοντες και γι’ αυτό υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εργοδότησης στον Ιδιωτικό, Δημόσιο, Τραπεζικό τομέα και Ημικρατικούς οργανισμούς  όπως Υπεύθυνος Υποδοχής, Γραμματέας/Βοηθός Διεύθυνσης, Υπάλληλος σε Λογιστήριο, Γραφέας κτλ.


Πόσα χρόνια διαρκεί η φοίτηση;

Η φοίτηση για τις Γραμματειακές Σπουδές και η απόκτηση Διπλώματος είναι διετής (72 Πιστωτικές Μονάδες).  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι φοιτήτριες των Γραμματειακών Σπουδών έχουν τη δυνατότητα  να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση Πτυχίου.

Τι χρειάζεται κανείς για να σπουδάσει γραμματειακές σπουδές στο Cyprus College και ποια είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει; Μέχρι πότε μπορεί να κάνει την εγγραφή του και πόσο στοιχίζει το πρόγραμμα φοίτησής του;

Τα κριτήρια εισδοχής είναι το απολυτήριο Λυκείου και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική.  Η διαδικασία είναι απλή καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν στο Γραφείο Εισδοχής του Cyprus College συμπληρωμένη την Αίτηση Εισδοχής μαζί με αντίγραφο απολυτηρίου και μια φωτογραφία.  Αφού ο υποψήφιος γίνει δεκτός, θα του αποσταλεί Επιστολή Αποδοχής.  Το τελικό στάδιο στη διαδικασία εισδοχής είναι η επιλογή μαθημάτων του κλάδου. Συνιστάται  η εγγραφή να γίνει  το συντομότερο δυνατό, ωστόσο αιτήσεις γίνονται αποδεκτές μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Τα νέα μειωμένα δίδακτρα μετά την οικονομική κρίση ανέρχονται στο ποσό των 4,500ευρώ το ακαδημαϊκό έτος.  Να σημειωθεί ότι παρέχονται επιπρόσθετες μειώσεις και γίνονται διευκολύνσεις σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.  

Είναι κατεξοχήν σπουδή για γυναίκες; Ποιο είναι το ποσοστό φοιτητριών και φοιτητών που ακολουθούν αυτό τον κλάδο σπουδών;

Με τα δεδομένα της Κύπρου οι Γραμματειακές Σπουδές είναι κατεξοχήν σπουδές για γυναίκες. Το ποσοστό ανδρών φοιτητών στην Κύπρο είναι ελάχιστο. Στην Ευρώπη, ωστόσο, αυτό δεν ισχύει καθώς μεγάλο ποσοστό φοιτητών ακολουθεί τον κλάδο των Γραμματειακών Σπουδών.

Μπορείτε να μας πείτε απόφοιτούς γραμματειακών σπουδών του Cyprus College που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις κλειδιά;

Απόφοιτοί μας ήδη εργοδοτούνται σε Υπουργεία, στη Βουλή των Αντιπροσώπων, σε Τραπεζικούς Οργανισμούς, σε Πολυεθνικές Εταιρείες, σε Μεγάλα Ιατρικά Κέντρα, στο Διεθνή Αερολιμένα Λάρνακας και αλλού.

Για ποιο λόγο εσείς προτείνετε τις γραμματειακές σπουδές σε μία εποχή που μαστίζει η ανεργία στους νέους;

Ανέκαθεν το επάγγελμα της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης υπήρξε ένα από τα τρία επαγγέλματα όπου η εργοδότηση ήταν άμεση.  Ακόμα και με τη σημερινή οικονομική κρίση κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις αφού το επάγγελμα της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης, όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως, είναι ένα επάγγελμα με πολλές ευκαιρίες εργοδότησης σε όλους τους τομείς. 

Πείτε μας λίγα λόγια και για τις υποτροφίες που δίδετε μέσω του site μας, του ilovestyle.com.

Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε υποψήφιες φοιτήτριες που ενώ επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον κλάδο των Γραμματειακών  Σπουδών, αδυνατούν λόγω οικονομικών δυσχερειών, αποφασίσαμε να δοθούν οι συγκεκριμένες υποτροφίες μέσω του  site σας, ilovestyle.com.

Είστε σε θέση να γνωρίζετε τις χρηματικές απολαβές των αποφοίτων των γραμματειακών σπουδών στην αγορά εργασίας;

Ασφαλώς.  Όπως προνοεί και η νομοθεσία ο μεικτός μισθός πρόσληψης ανέρχεται στα 870ευρώ το μήνα, ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για κάποιο απόφοιτο στις μέρες μας.

Γιατί ένα νέος φοιτητής σήμερα πρέπει να επιλέξει το Cyprus College για τις σπουδές του; 

• Το Cyprus College εδώ και 53 χρόνια θέτει τις βάσεις για υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στη χώρα μας δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ολοκληρωμένη μόρφωση που οδηγεί στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

• Το Cyprus College προσφέρει αξιολογημένους-πιστοποιημένους κλάδους σπουδών από το ΣΕΚΑΠ, προσφέροντας έτσι στο φοιτητή τη δυνατότητα παροχής της κρατικής χορηγίας και την αναγνώριση των διπλωμάτων του για εργοδότηση τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον κρατικό τομέα.

• Παρέχει υποστήριξη των φοιτητών σε όλη τη διάρκεια των σπουδών τους με υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, με πρόγραμμα ένταξης νέων φοιτητών (Orientation)  με το θεσμό του ακαδημαϊκού συμβούλου καθώς και με το κέντρο καριέρας και επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων.

• To Cyprus College λειτουργεί στο ισόγειο της δυτικής πτέρυγας των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και μοιράζεται την υλικοτεχνική υποδομή με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπως Βιβλιοθήκη, Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Εργαστήρια που συνεισφέρουν στην προσφορά ποιοτικής μόρφωσης.

• Διαθέτει απόλυτη τεχνολογική υπεροχή με ψηφιακή τεχνολογία, e-learning, multimedia, wireless communication

• Το Cyprus College ενθαρρύνει τη συμμετοχή των φοιτητών του σε δραστηριότητες και πολιτιστικές εκδηλώσεις που αναπτύσσουν το χαρακτήρα, την προσωπικότητα, αλλά συνάμα προσφέρουν και ψυχαγωγία.

• Οι κάτοχοι του  Διπλώματος του Cyprus College έχουν τη δυνατότητα  να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση Πτυχίου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Tags cyprus college, γραμματειακές σπουδες, κολλεγιο, σπουδες, υποτροφίες, επαγγελμα, εργοδοτηση, μαρια λαζαρου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5775 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2557 s // Total time: 2.8331 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X