Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε κράμπα στα ανοιχτά


Τι πρέπει να κάνετε αν πάθετε κράμπα στα ανοιχτά

Κολυμπάτε ανέμελοι σε κρυστάλλινα νερά, όταν από το πουθενά νιώθετε πόνο στο πόδι ή το χέρι σας. Ο ειδικός εξηγεί με ποιους τρόπους μπορείτε να τον ξεπεράσετε και να βγείτε με ασφάλεια στην ακτή.  

Η έλλειψη γυμναστικής και συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, αλλά και η μυϊκή καταπόνηση είναι οι συνήθεις ύποπτοι πίσω από την εμφάνιση κράμπας.

Όπως εξηγεί ο παθολόγος Ηλίας Κουρνέτας, «όταν κάποιος παθαίνει κράμπα, αυξάνεται το γαλακτικό οξύ στο μυϊκό σύστημα, η αιμοσφαιρίνη κρυσταλλώνεται και τα άκρα πετρώνουν. Ακόμα το pH, δηλαδή η οξύτητα του οργανισμού, μειώνεται». Εκείνη τη στιγμή η καλύτερη λύση είναι να σταματήσετε την όποια δραστηριότητα, να παραμείνετε ακίνητοι και να κάνετε ελαφρύ μασάζ στην περιοχή. Αν κολυμπούσατε πριν παρουσιαστεί ο επίμονος πόνος, διατηρήστε την ψυχραιμία σας και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να βγείτε στην ακτή.

Τέλος δώστε προσοχή στη διατροφή σας. Όπως έχει αποδειχτεί, η εμφάνιση κράμπας συχνά μπορεί να οφείλεται σε έλλειψη μαγνησίου, νατρίου, καλίου, ασβεστίου και φωσφόρου. Εμπλουτίστε το διαιτολόγιό σας, λοιπόν, με σαλάτες, μπανάνες, γαλακτοκομικά και ψάρια.

Tags ΚΡΑΜΠΑ,ΚΟΛΥΜΠΙ,ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ,πονος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4377 s (278 Queries.) // Parse time: 0.3877 s // Total time: 2.8254 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X