Mediterraneo: Ποιοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του Δημήτρη Σκαρμούτσου


Mediterraneo: Ποιοί βρέθηκαν στην παρουσίαση του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Απολαυστικό ταξίδι μεσογειακών γεύσεων στο Hobo Mediterraneo με την υπογραφή του διάσημου σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου

Ένα μοναδικό ταξίδι μεσογειακών γεύσεων και αρωμάτων, απόλαυσαν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον του Mediterraneo στη Μαρίνα Λεμεσού, στο πλαίσιο μιας ανατρεπτικής και πρωτότυπης Συνέντευξης Τύπου, ακριβώς δίπλα στη Θάλασσα.

Το απολαυστικό απομεσήμερο σφράγισε με την παρουσία του ο διάσημος σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος υπογράφει το μενού του νέου all-day καφεστιατορίου Mediterraneo. Ο γνωστός σεφ μίλησε στους δημοσιογράφους για τη φιλοσοφία των συνταγών που δημιούργησε, αποκάλυψε μυστικά της μεσογειακής κουζίνας και παρουσίασε κάποια από τα highlights των πρωτότυπων πιάτων που εμπνεύστηκε αποκλειστικά για το Mediterraneo. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος εξήγησε, πως με έμπνευση τη μεσογειακή γαστρονομική κουλτούρα και με γνώμονα τα αγνά υλικά, επαναπροσδιορίζει παραδοσιακές συνταγές και τις μεταμορφώνει σε πρωτότυπα πιάτα αναδεικνύοντας την ποιότητα, τη γεύση αλλά και την αισθητική. Η βασική αρχή της κουζίνας, είναι αγάπη και μετά δημιουργικότητα και αυτοσχεδιασμός, κατέληξε ο διακεκριμένος σεφ.

Το μενού των εδεσμάτων του ακαταμάχητου γεύματος που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι, άρχισε με τα μοναδικά ορεκτικά… καλαμάρι σχάρας, καρπάτσιο οκταποδιού και κολοκυθοκεφτέδες με χαλούμι. Ξεχωριστή πινελιά στο τραπέζι οι δροσιστικές σαλάτες chevre salad και quinoa salad και οι λαχταριστές δημιουργίες ζυμαρικών… ταλιατέλες με σπαράγγια και κοτόπουλο, καθώς και paella θαλασσινών.

Τη γαστρονομική εμπειρία, συμπλήρωσαν τα ευφάνταστα κυρίως πιάτα με τις αυθεντικές φίνες γεύσεις… σολωμός με μύδια και αρωματικό ριζότο,
λαβράκι σχάρας με μεσογειακή σάλτσα, αβοκάντο και λιαστές ντομάτες, κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε γιαούρτι με λεμονάτο πιλάφι και χοιρινό ψαρονέφρι με αρωματικά λαχανικά σχάρας και πουρέ πατάτας.

Τις αξέχαστες γευστικές εκπλήξεις του συναρπαστικού γεύματος στο ολοκαίνουριο  all-day καφεστιατόριο Mediterraneo, συμπλήρωσε μια συλλογή γλυκών απολαύσεων και ένας αρωματικός χαλαρωτικός καφές. 

Δεν πέρασε όμως απαρατήρητη και η άψογη αισθητική του Mediterraneo που ταλαντεύεται ανάμεσα στο minimal και το μοντέρνο, με στοιχεία εμπνευσμένα από τη μεσογειακή αρχιτεκτονική και τη θάλασσα. Οι παρευρισκόμενοι εντυπωσιάστηκαν από το μοναδικό σκηνικό που συνθέτει το χώρο, καθώς μέσα από τη ματιά του δημιουργού αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη, διείσδυσαν ακόμη περισσότερο στην υπέροχη πολυμορφία του Mediterraneo, στην αρχιτεκτονική του προσέγγιση και τη φιλοσοφία του.

Το μοναδικό ταξίδι στη γευστική απόλαυση και την αισθητική ολοκληρώθηκε με μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση των δημοσιογράφων και στα άλλα εστιατόρια και καφέ του Ομίλου PHC Franchised Restaurants Public Ltd, που λειτουργούν στο μαγευτικό περιβάλλον της Μαρίνας Λεμεσού. Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τα γνωστά εστιατόρια Wagamama που χαρακτηρίζονται ως τα κορυφαία ασιατικά εστιατόρια παγκοσμίως, το πολυβραβευμένο Caffè Nero, γνωστό για τον ποιοτικό του καφέ με βάση το Espresso, το Derlicious που είναι φημισμένο για τα ζουμερά Σουβλάκια και τον αυθεντικό Ελληνικό Γύρο, το νέο Marina Cool Bar με τις δροσιστικές απολαύσεις Yogen Fruz, τους ολόφρεσκους χυμούς και τα smoothies, καθώς και τα πολυαγαπημένα εστιατόρια Pizza Hut και KFC.

Tags Mediterraneo, δημητρης σκαρμουτσος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5891 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2145 s // Total time: 2.8036 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X