Πώς να μην πάρεις κιλά στις διακοπές!


Πώς να μην πάρεις κιλά στις διακοπές!

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε πολλοί είναι να μένουμε νηστικοί καθόλη τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το βράδυ να καταναλώνουμε περισσότερο φαγητό απ’οσο πρέπει.  Στην πραγματικότητα πρέπει να καταναλώνουμε 3 γεύματα την ημέρα και μερικά μικρά ενδιάμεσα σνακ έτσι ώστε να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ενέργειας μας ψηλά.  

Για παράδειγμα, το πρωί μπορείς να καταναλώσεις ένα μπολ με δημητριακά ολικής αλέσεως με ημι-άπαχο γάλα και ψιλοκομμένα φρούτα. Κοντά στο μεσημέρι όταν θα αρχίσεις να πεινάς φάε ένα φρούτο. Μια μπανάνα περιέχει μόνο 90 θερμίδες και είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθάει τον οργανισμό να ρυθμίσει την πίεση και να αποφύγεις την κούραση. Αν προτιμάς τη γεύση από γιαούρτι, είναι επίσης ένα ιδανικό σνακ, ελαφρύ και δροσιστικό.

Το μεσημέρι καλό είναι να φας ένα σαντουιτς με χαμ γαλοπούλας και τυρί με χαμηλά λιπαρά το οποίο μπορείς να ετοιμάσεις απο πριν  ή να προμηθευτείς απο την παραλία. Μία σαλάτα μπορεί να αποτελέσει μια άριστη επιλογή για μεσημεριανό γεύμα, μιας και μπορεί να είναι θρεπτική και δροσιστική. Αρκεί τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσεις να μην περιέχουν πολλές θερμίδες. Φτιάξε τις σαλάτες σου με ψητό κοτόπουλο, θαλάσσινά ή αυγά και γεμίστε το μπολ με λαχανικά εποχής. Τέλος πρόσθεσε μικρή ποσότητα τυρί χαμηλών λιπαρών και λίγο λαδόξυδο για μια ελαφριά αλλά χορταστική καλοκαιρινή σαλάτα. Το απόγευμα τα φρούτα είναι μια καλή επιλογή για να αναπληρώσουμε την χαμένη ενέργει απο το κολύμπι. Αν θέλεις κάτι πιο δροσιστικό απόλαυσε μια παγωμένη γρανίτα που περιέχει περίπου 100 θερμίδες. Αν προτιμάς ένα κρύο τσάι με λεμόνι ή ροδάκινο, που ξεδιψάει και έχει υπέροχη γεύση, να ξέρεις ότι περιέχει περίπου 80 θερμίδες. Αν αποφασίσεις να υποκύψεις στον γλυκό πειρασμό του παγωτού, ένα μέτριο χωνάκι περιέχει 220 θερμίδες.

Το βράδυ που θα φάς σε μια ταβέρνα προτίμησε ψάρι με σαλάτα, ή ακόμα μια μακαρονάδα με θαλασσινά. Προσοχή στα τηγανιτά και στα ορεκτικά που σερβίρονται πριν απο το φαγητό στις ταβέρνες γιατί μας γεμίζουν θερμίδες που δεν χρειαζόμαστε.
Τέλος, μην ξεχνάς να πίνεις άφθονο νερό στη διάρκεια της ημέρας, γιατί ο ήλιος και η θάλασσα αφυδατώνουν τον οργανισμό.

Μαργαρίτα Σωκράτους
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, BSc (Hons), RD
Διεύθυνση: Σπετσών 18 - Άγιοι Ομολογητές - Λευκωσία 1082
Διαμέρισμα 102
Τηλέφωνο: 22-108 231
Email: margarita@margaritasocratous.com

Tags κιλά, Διακοπές, βαρος, φαγητο, γυμναστικη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6918 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2468 s // Total time: 2.9386 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X