Άντρες και προφυλακτικό: Γιατί πολλοί άντρες δεν το θέλουν- Τι πρέπει να κάνεις


Άντρες και προφυλακτικό: Γιατί πολλοί άντρες δεν το θέλουν- Τι πρέπει να κάνεις

Όπως δείχνουν τελευταίες έρευνες, οι άντρες ανά την υφήλιο φαίνεται να χρησιμοποιούν λίγο πολύ συγκεκριμένες δικαιολογίες για να μην φορέσουν προφυλακτικό.  

Στις πρώτες θέσεις, οι δικαιολογίες που εμφανίζονται να χρησιμοποιούνται συχνότερα είναι οι ακόλουθες:

o «Είμαι καθαρός, έχω κάνει εξετάσεις»
o «Δεν με εμπιστεύεσαι;»
o «Δεν μπορώ να περιμένω, σε θέλω γρήγορα»
o «Το προφυλακτικό μειώνει την απόλαυση»
o «Το προφυλακτικό επηρεάζει τη στύση μου»
o «Δεν μου κάνουν, είναι άβολα τα προφυλακτικά».

Το 80% των αντρών, σε ηλικίες ανάμεσα στα 21-30 έτη, αποδέχεται πως έχει χρησιμοποιήσει τουλάχιστον μία από τις παραπάνω δικαιολογίες –αληθινά ή ψεύτικα- για να αποφύγει το προφυλακτικό σε τουλάχιστον 5 σεξουαλικές του επαφές. Πολλές είναι οι φορές, κατά τα λεγόμενά τους, που η πίεση της συντρόφου τους τούς αναγκάζει να συνδυάσουν ακόμη και 3 δικαιολογίες μαζί!
Η επικρατέστερη δικαιολογία είναι εκείνη που θέλει το προφυλακτικό να κάνει έναν άντρα να χάνει τη στύση του – οι τελευταίες μελέτες αποδεικνύουν πως το προφυλακτικό φέρεται να έχει προκαλέσει στυτικό πρόβλημα μόλις στο 36% των αντρών! Ξεκινώντας από αυτό, μπορούμε να εξηγήσουμε τον λόγο που περίπου το 50% των αντρών αποφεύγει τη χρήση προφυλακτικού σε κολπικές, πρωκτικές και στοματικές ερωτικές συνευρέσεις, στην παρουσία του φόβου πως μπορεί να χάσουν τη στύση τους. Πιο συγκεκριμένα, αυτό το ποσοστό ή δεν κάνει συστηματική χρήση του προφυλακτικού ή τις φορές που το χρησιμοποιεί το αφαιρεί πολύ σύντομα. Επιπροσθέτως, άντρες που βιώνουν ενόχληση και δεν προσαρμόζεται καλά το προφυλακτικό στο πέος τους, έχουν αυξημένες πιθανότητες να χάσουν τη στύση τους. Το άγχος που τους δημιουργείτε εκείνη τη στιγμή, τόσο την πρώτη φορά που βιώνουν αυτή την ενόχληση, όσο και τις επόμενες φορές που έχουν τον φόβο της αναβίωσης, έχει ως αποτέλεσμα την παρουσία στυτικού προβλήματος. Φαίνεται πως όσες περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες έχουν, τόσο μεγαλύτερη είναι η περίπτωση να διακόψουν τη χρήση προφυλακτικού στο παρόν και στο μέλλον. Με τον τρόπο αυτόν λοιπόν, μπορούμε να εξηγήσουμε ποιος είναι ο λόγος που το προφυλακτικό επηρεάζει τη στύση ενός άντρα. Ο αυξημένος αριθμός αποτυχιών αυξάνει και το άγχος και έτσι είναι πολλές οι φορές που στην προσπάθεια να βάλουν σωστά το προφυλακτικό αγχώνονται ακόμη περισσότερο και χάνουν τη στύση τους συντομότερα. Αυτό συνεπάγεται πως η διάθεση και ο χρόνος που αφιερώνει ένας άντρας για να χρησιμοποιήσει το προφυλακτικό είναι παράγοντες που επηρεάζουν τη στύση του. Αν η τοποθέτηση του προφυλακτικού γίνει μέρος του προκαταρκτικού παιχνιδιού, η ανησυχία του θα είναι αισθητά λιγότερη. Για αυτό όμως, βασικός κανόνας είναι να γνωρίζουν και οι δύο σύντροφοι πως γίνεται η σωστή τοποθέτησή του. Εάν το πρόβλημα παραμένει, καθώς το άγχος του δεν θα μετριάζεται, αν αναζητήσει τη βοήθεια ενός ειδικού μπορεί να βρει τον τρόπο που του ταιριάζει για να το ξεπεράσει.

Τι πρέπει να κάνει η γυναίκα
Η γυναίκα-σύντροφος, στη θέα ενός άντρα που αντιδρά και αποφεύγει το προφυλακτικό, πρέπει να είναι ειλικρινής και συγκεκριμένη. Όταν παρουσιαστεί η ανάγκη, η γυναίκα θα πρέπει να κάνει μία ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση μαζί του. Η αρίθμηση των κινδύνων πιθανόν να είναι ένας τρόπος επαγρύπνησης της συνείδησης εκείνου. Απαραίτητο είναι να υπάρχουν όρια και κανόνες για την κοινή σεξουαλική ζωή που θα δείχνουν τη σημασία της χρήσης προφυλακτικού. Ο σεβασμός και η ασφάλεια σε μία σχέση είναι απαραίτητες έννοιες. Συνεπώς, η αναγκαιότητά τους παρουσιάζεται και στη σεξουαλική επαφή. Στην περίπτωση που η αιτία αποφυγής του προφυλακτικού δεν είναι κάποια από τις παραπάνω, είναι απολύτως αναγκαίο το ζευγάρι να επισκεφτεί ανδρολόγο και γυναικολόγο ώστε να ενημερωθεί για τον τρόπο αντισύλληψης που τους ταιριάζει.

Οι άντρες τελικά φαίνεται να μην είναι αρκετά προσεκτικοί και να είναι περισσότερο αυθόρμητοι, χωρίς να σκέφτονται σοβαρά τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία και των δύο συντρόφων. Άλλωστε, είναι γεγονός πως αρκετές συμπεριφορές των αντρών δεν είναι σύμφωνες με τους άγραφους κανονισμούς της υγείας! Εξάλλου, οι γυναίκες είναι εκείνες που αρρωσταίνουν συχνότερα αλλά πηγαίνουν ευκολότερα στον γιατρό, ενώ οι άνδρες συχνά αποφεύγουν τον γιατρό ώστε, όταν τελικά τον επισκέπτονται, η κατάστασή τους να είναι πολύ σοβαρή. Είναι σημαντικό λοιπόν, να επισημάνουμε πως το προφυλακτικό δεν προφυλάσσει μόνο από κάποια εγκυμοσύνη αλλά και από το μεγαλύτερο μερίδιο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ηπατίτιδα, AIDS, σύφιλη, χλαμύδια, γονόρροια κ.α.). Για τον λόγο αυτόν τελικώς, είναι απαραίτητο να σεβόμαστε και να προφυλάσσουμε τόσο τη δική μας όσο και την υγεία των ερωτικών συντρόφων μας.

Tags σεξ, ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, προφυλακτικο, ερωτας, ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3139 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2355 s // Total time: 2.5494 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X