Πρώτη φορά κατασκήνωση! Ολα όσα πρέπει να ξέρετε!


 Πρώτη φορά κατασκήνωση! Ολα όσα πρέπει να ξέρετε!

Νομίζετε ότι η κατασκήνωση είναι απλά ένας τρόπος για να αξιοποιήσει το παιδί πιο ποιοτικά τον ελεύθερό του χρόνο το καλοκαίρι; Σίγουρα ναι, απο το να κάθετε μπροστά στον υπολογιστή ή την τηλεόραση καλύτερα να πάει κατασκήνωση.  

Οι περισσότεροι γονείς έκπληκτοι διαπιστώνουν ότι το παιδί τους επιστρέφοντας από την κατασκήνωση είναι περισσότερο ώριμο και περισσότεροι κοινωνικό από ότι ήταν πριν. Η κατασκήνωση λοιπόν είναι ένα ανεξάντλητο παιχνίδι ανακάλυψης. Το παιδί όχι μόνο συνειδητοποιεί ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνο του αλλά ανακαλύπτει και θέτει σε εφαρμογή νέες ικανότητες.Μαθαίνει πώς να προσαρμόζεται σε ένα καινούριο περιβάλλον και μαθαίνει την αξία της συνεργασίας και της ομαδικότητας.

Η κατασκήνωση μπορεί να έχει εξαιρετικά οφέλη σε εσωστρεφή παιδιά, που δεν κάνουν εύκολα φίλους, παιδιά με χαμηλή αυτοεκτίμηση ακόμη και σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες ή ειδικές ανάγκες. Σε αυτή την περίπτωση ενημερώνετε τους υπευθύνους και τους ομαδάρχες της κατασκήνωσης για τα ιδιαίτερα θέματα που αφορούν το παιδί σας ώστε να μπορέσουν να το ενθαρρύνουν και να το βοηθήσουν κατάλληλα.

Η καλύτερη ηλικία για να συμμετέχει ένα παιδί σε μια κατασκήνωση είναι μετά τα 6 ή 7 του χρόνια. Με λίγα λόγια η κατάλληλη ηλικία για ένα παιδί είναι όταν αυτοεξυπηρετείται, όταν μπορεί να κάνει πράγματα μόνο του, να ξέρει να υπακούει κανόνες και να ακολουθεί οδηγίες. Το πιο σημαντικό, να μπορεί να αποχωρίζεται τους γονείς του.

Οι γονείς που τα παιδιά τους είναι προσκολλημένα πάνω τους καλό θα ήταν να το σκεφτούν και δεύτερη φορά το ενδεχόμενο της κατασκήνωσης καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη ένταση και άγχος στο παιδί παρά «αποκόλληση» και ανεξαρτησία. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς που έχουν ένα μωρό στο σπίτι και θέλουν να «διώξουν» το μεγαλύτερο!

Tags παιδι, ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1636 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3877 s // Total time: 2.5513 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X