Κάψτε λίπος πιο γρήγορα


Κάψτε λίπος πιο γρήγορα

Με 20 λεπτά διαλειμματικής προπόνησης (ΗΙΙΤ) καίμε τις θερμίδες που θα χάναμε με 45 έως 50 λεπτά κοινής αερόβιας άσκησης  

Η ΗΙΙΤ είναι μια μορφή αερόβιας καρδιαγγειακής άσκησης, που μπορεί να κυμαίνεται από πέντε έως και 30 λεπτά. Αντί, λοιπόν, να αφιερώνεις ώρες πάνω στο ελλειπτικό ή στο διάδρομο σπάσε το πρόγραμμά σου σε εκρήξεις κίνησης. Τρέξε, για παράδειγμα, πολύ  γρήγορα για δυο λεπτά και περπάτα άλλο ένα. Κάντο τέσσερις με έξι φορές και κάψε με τον τρόπο αυτό πολλές  θερμίδες και λίπος.

Τα «υπέρ»
Έχει αποδειχθεί σε έρευνες  ότι  κάνοντας διαλειμματική προπόνηση παρατηρείται γρηγορότερη καύση λίπους  και αύξηση του μεταβολικού ρυθμού. Επίσης μειώνει σημαντικά την αντίσταση στην ινσουλίνη και βελτιώνει την ανοχή στη γλυκόζη.                 

Η διαλειμματική προπόνηση βελτιώνει την αερόβια ικανότητα, δηλαδή την αντοχή, δυναμώνει την καρδιά και διατηρεί τη μυική μας μάζα σε αντίθεση με τη σταθερή αερόβια άσκηση. Επιπλέον βοηθά στο να χάνουμε βάρος και όχι μυική μάζα.                                    

Τόπος και τρόπος
Η διαλειμματική προπόνηση απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο  για να ολοκληρωθεί  σε σχέση με τη συμβατική αερόβια, ενώ καλό θα ήταν να αναφερθεί ότι καίμε θερμίδες ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, αφού οι καρδιακοί μας παλμοί παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει κι αφού ολοκληρωθεί η προπόνηση.      
                                                                               
Το είδος αυτό της προπόνησης μπορεί να γίνει οπουδήποτε. Μπορεί κανείς να αθληθεί στο σπίτι, στην παραλία ή στο γυμναστήριο. Μπορεί να γυμναστεί με ή χωρίς εξοπλισμό, όπως βαράκια και σχοινάκι, όμως προτού αρχίσει καλό θα ήταν να συμβουλευτεί ένα ειδικό φυσικής αγωγής και αθλητισμού, ώστε να κάνει καλή αρχή και να έχει καλύτερη συνέχεια.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags λίπος, ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ, θερμίδες, ΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ, γυμναστικη, ΤΡΟΠΟΣ, προπονηση


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3516 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2250 s // Total time: 2.5766 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X