Hat-trick κατά της οστεοπόρωσης


Hat-trick κατά της οστεοπόρωσης

Νικήστε με 3 κινήσεις άσκησης τον εχθρό των οστών  

Η οστεοπόρωση μπορεί να προληφθεί με σωματική άσκηση και υγιεινή διατροφή. Από την παιδική ηλικία είναι απαραίτητο να λαμβάνουμε την ποσότητα ασβεστίου που χρειάζεται ο οργανισμός και να γυμναζόμαστε τακτικά, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα επί 45 με 60 λεπτά. Επίσης, δεν θα πρέπει να καπνίζουμε και η ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ να μην ξεπερνά το ένα ποτό για τις γυναίκες και τα δυο για τους άντρες.

Η άσκηση βοηθά στη διόρθωση και τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος, βελτιώνει το μυϊκό τόνο και την ισορροπία και γενικότερα τη φυσική κατάσταση συνολικά, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος ατυχημάτων και καταγμάτων.

Τα 3 «πρέπει»
Ας βάλουμε, λοιπόν, τη γυμναστική στο πρόγραμμά μας με το σωστό τρόπο. Πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Αν σας δώσει το «πράσινο φως», τότε ξεκινήστε και προχωρήστε αργά και σταθερά.

1. Η προπόνηση δύναμης, δηλαδή η άσκηση με αντιστάσεις, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της πυκνότητας των οστών. Έχει θετικά αποτελέσματα σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στην τρίτη. Βασική προϋπόθεση είναι να επαναλαμβάνεται τρεις φορές την εβδομάδα επί μισή ώρα τουλάχιστον.

2. Το πρόγραμμα θα πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις κατά τις οποίες ο σκελετός να αναγκάζεται να στηρίξει το βάρος του σώματος. Τέτοιες είναι το περπάτημα ,το ελαφρύ τρέξιμο, το ανέβασμα σκάλας και άλλες.

3. Περιλάβετε στο πρόγραμμα σας ασκήσεις οι οποίες να διεγείρουν όσο το δυνατό περισσότερα οστά. Προσθέστε ασκήσεις για την ενδυνάμωση και την αύξηση της αντοχής του πάνω μέρους το σώματος, τουλάχιστον δυο φορές τη βδομάδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΕΦΑΑ ΑΘΗΝΩΝ
PILATES MASTER TRAINER
GROUP & PERSONAL TRAINER
Salto Health and Fitness
saltohealthandfitness@hotmail.com

Tags οστεοπόρωση, ΕΧΘΡΟΣ ΟΣΤΩΝ, ΑΣΚΗΣΕΙΣ, προπονηση, ΔΥΝΑΜΗ, ΜΥΙΚΟΣ ΤΟΝΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3063 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3160 s // Total time: 2.6223 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X