7 τρόποι για να σταματήσεις να είσαι μονίμως αργοπορημένη


7 τρόποι για να σταματήσεις να είσαι μονίμως αργοπορημένη

Τέρμα οι αργοπορίες στη δουλειά!  

1.Ετοιμάσου εκ των προτέρων: Αν δεν είσαι και ο πιο οργανωτικός άνθρωπος, το πιο πιθανό είναι πως δεν μπορείς να ετοιμαστείς γρήγορα, γι’ αυτό κάνε μια προετοιμασία από νωρίτερα. Όσα λιγότερα έχεις να κάνεις πριν την συμφωνημένη ώρα του ραντεβού, τόσο το καλύτερο. Αποφάσισε από το προηγούμενο βράδυ τι θα φορέσεις (δεν είναι κακό να έχεις και μια δεύτερη εναλλακτική για παν ενδεχόμενο) και ό, τι θα χρειαστεί να έχεις μαζί σου και άσε τα σε κάποιο συγκεκριμένο και εμφανές σημείο. Έτσι δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις τα σκουλαρίκια ή τα παπούτσια σου την τελευταία στιγμή.

2.Υπολόγισε το χρόνο σου (μαζί με τις καθυστερήσεις): Μην περιμένεις να φτάσεις στην εκπνοή του χρόνου, ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να παρουσιαστεί κάτι απρόοπτο που θα σε καθυστερήσει. Αν οδηγείς έχει υπόψη σου τον παράγοντα «κίνηση», τον παράγοντα «θέση παρκινγκ», ακόμη και τον παράγοντα «καιρός». Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, οπότε καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη.

3.Κοιμήσου καλά: Συχνά τα άτομα που συνηθίζουν να καθυστερούν είναι «νυχτοπούλια». Ξενυχτούν το βράδυ και το πρωί δυσκολεύονται να ξυπνήσουν. Για να μπορέσεις να ξεπεράσεις τη δυσκολία σου να ξυπνάς νωρίς το πρωί, ειδικά όταν σε περιμένει μια γεμάτη μέρα, φρόντισε να κοιμάσαι τουλάχιστον 8 ώρες το προηγούμενο βράδυ και κράτα τα ξενύχτια για τις Παρασκευές και τα Σαββατόβραδα.

4.Διαχειρήσου αποτελεσματικά το χρόνο σου: Αν φτάνεις πάντα αργοπορημένη, αντιμετώπισε το πρόβλημα στη ρίζα του και μάθε να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το χρόνο σου. Αυτό σημαίνει να μάθεις να χρονομετράς πόση ώρα σου παίρνει να ετοιμαστείς και να φτάσεις στον προορισμό σου.

5.Επιβράβευσε τον εαυτό σου: Κάθε φορά που καταφέρνεις να είσαι στην ώρα σου επιβράβευσε τον εαυτό σου. Κερδίζοντας το στοίχημα με το χρόνο θα σε κάνει να νιώσεις ικανή και περιφανή για το κατόρθωμά σου, κάτι που θα σε παρακινήσει να συνεχίσεις. Είναι αρκετά δύσκολο να σπάσεις το φαύλο κύκλο μιας κακής συνήθειας. Χρειάζεται προσπάθεια για να τα καταφέρεις, όμως το συναίσθημα θα σε επιβραβεύσει.

6. Αναλογίσου την εικόνα που δείχνεις στους άλλους κι αν αντιπροσωπεύει αυτό που πραγματικά είσαι και θέλεις να δείχνεις: Δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις αν πιστεύουν πως είσαι ανεύθυνη ή αδιάφορη κι ας ξέρεις πως δεν είναι καθόλου έτσι. Μπες στη θέση τους και δες πώς θα σου φαινόταν εσένα μια αντίστοιχη συμπεριφορά. Είναι πολύ πιθανό (και συχνό) να διαβάσεις το θυμό και την αγανάκτηση στο πρόσωπό τους, όταν επιτέλους φτάνεις στο ραντεβού σας, όμως είναι αυτή η εικόνα που θέλεις να έχουν για σένα; Είναι αυτά τα συναισθήματα που θες να τους δημιουργείς, είτε πρόκειται για τους φίλους, είτε για τον αγαπημένο είτε για τους συναδέλφους σου; Αν θέλεις να σε σέβονται και να σε συμπαθούν, ο τρόπος σίγουρα δεν είναι να τους στήνεις συστηματικά, αφού τελικά ο θυμός τους θα αντικατασταθεί με την αδιαφορία (και δεν το θες αυτό).

7. Αναλογίσου τις συνέπειες: Αν πραγματικά θες να φτάσεις στη ρίζα του προβλήματος αναλογίσου τις συνέπειες των πράξεών σου. Αυτή η κακή συνήθεια σου κοστίζει τη σχέση με τα άτομα γύρω σου. Και δεν είναι δύσκολο ξέρεις, να σου βγει το όνομα της «μονίμως αργοπορημένης». Εκτίμησε σωστά το χρόνο σου και μάθε να εκτιμάς και τον χρόνο των άλλων.

Tags ΑΡΓΟΠΟΡΗΜΕΝΗ, ωρα, ΛΕΠΤΑ, εργασία, ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΧΕΔΙΩΝ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3272 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3062 s // Total time: 2.6333 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X