6 πράγματα που κάνουν οι ντροπαλοί άνθρωποι


6 πράγματα που κάνουν οι ντροπαλοί άνθρωποι

Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ντροπαλού ανθρώπου  

1. Είναι καλοί ακροατές. Μπορεί να μην μιλάνε πολύ, αλλά ακούνε πολύ. Αυτό τους καθιστά εξαιρετικούς ακροατές και άρα πιο αξιόπιστους φίλους και συνεργάτες.

2. Πάντα σκέφτονται πριν μιλήσουν. Οι ντοπαλοί άνθρωποι μιλάνε, απλά πολλές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να σκεφτούν τι θα πουν και τι θα απαντήσουν. Και πολλές φορές οι σκέψεις αυτές μπορεί να φανούν εξαιρετικά εποικοδομιτικές και χρήσιμες.

3. Οι ντροπαλοί άνθρωποι δεν σημαίνει ότι είναι εσωστρεφείς. Μπορεί κάποιος πολύ «ανοιχτός» άνθρωπος να είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο εσωστρεφής και κρυψίνους (να κρύβεται δηλαδή πίσω από την εξωστρέφειά του, αλλά στην πραγματικότητα και κρατάει συναισθήματα και σκέψεις για τον εαυτό του), απ” ό,τι ένας ντροπαλός.

4. Εκνευρίζονται στο άκουσμα της προτροπής «μίλα». Ένας ντροπαλός άνθρωπος που δεν έχει συνηθίσει να μιλάει πολύ, να μιλάει συνέχεια ή να μιλάει δυνατά μπορεί να νιώσει πίεση κάτω απ’ αυτή την υπόδειξη. Και ο λόγος είναι γιατί απλά δεν έχει μάθει να εκφράζεται έτσι και θέλει το χρόνο του να σκεφτεί πριν μιλήσει. Η σιωπή και η ηρεμία δίνουν στον ντροπαλό άνθρωπο συχνά τη δυνατότητα να αντιληφθεί τι συμβαίνει γύρω του πιο γρήγορα απ’ ότι κάποιος «κοινωνικός».

5. Μπορεί να γίνει ηγέτης- αλλά θα πρέπει να εργαστεί σκληρά να το αποδείξει. Οι ντροπαλοί άνθρωποι μπορεί να γίνουν εξαιρετικοί ηγέτες – σε μια εργασία για παράδειγμα ή στην πολιτική. Έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να εμψυχώσουν τους ανθρώπους γύρω τους, έχουν καλύτερη αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω τους και σκέφονται περισσότερο. Μπορούν επίσης να δουλέψουν αθόρυβα και εντατικά, μακριά από το επίκεντρο, και να πετύχουν σπουδαία πράγματα.

6. Όλοι νομίζουν ότι η ντροπαλότητα είναι «θέμα» (ενώ οι ντροπαλοί ξέρουν πως όχι). Όπως κάθε στοιχείο του χαρακτήρα ενός ανθρώπου έχει τα αρνητικά και τα θετικά του, έτσι συμβαίνει και με την ντροπαλοσύνη. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι αυτή είναι «πρόβλημα», και όμως οι ντροπαλοί άνθρωποι μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι και βοηθητικοί με τους άλλους ανθρώπους καθώς αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα πιο έντονα, όπως το άγχος, τη νευρικότητα και την αγωνία. Το θέμα είναι να καταφέρουν οι ντροπαλοί να αντιληφθούν τι είναι αυτό που τους δημιουργεί αυτή την αυτοσυγκράτηση και να το μετατρέψουν σε πλεονέκτημα.

Tags ΝΤΡΟΠΑΛΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, προσωπικοτητα, ΧΑΡΑΚΗΤΡΑΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 0.0057 s (13 Queries.) // Parse time: 0.0325 s // Total time: 0.0382 s // Source: cache

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X