Face dots


Face dots

Πρόσωπο φωτεινό, απαλλαγμένο από αντιαισθητικές κηλίδες… Έφτασε η ώρα να τις αντιμετωπίσεις face to face.

Η εμφάνιση των δυσχρωμιών –κηλίδες, φακίδες, πανάδες- είναι κατά κανόνα συνδεδεμένη με την έκθεσή μας στον ήλιο, αλλά και με ορμονικούς παράγοντες.

ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ: Ο δερματολόγος αφού εξετάσει τον ασθενή θα κάνει τη σωστή αξιολόγηση του τύπου και κυρίως του βάθους των κηλίδων. Οι δυσχρωμίες που αντιμετωπίζονται σε επιφανειακά στρώματα του δέρματος αντιμετωπίζονται με συνδυασμό λευκαντικών ουσιών και απολεπιστικών παραγόντων (χημικών peelings) ή με μηχανήματα που κάνουν απόξεση του δέρματος (μικροκρυστάλλους). Επίσης τα σύγχρονα μηχανήματα Laser δίνουν λύση σε αρκετές περιπτώσεις. Μετά την θεραπεία η περιοχή γίνεται πιο σκούρα λόγω της απορρόφησης από τα κύτταρα, ενέργειας που οδηγεί στην καταστροφή τους. Αυτό διαρκεί 5-7. Απαιτούνται 1-3 θεραπείες για να φτάσουμε σε πλήρη εξαφάνιση των πανάδων. Όμως η επιτυχής αντιμετώπιση τους δεν αποτρέπει τη δημιουργία νέων σε κάθε περίπτωση.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Ανάλογα με την μέθοδο που θα επιλεγεί για την αντιμετώπιση των δυσχρωμιών, αυτές δεν θα πρέπει να υπερβούν τους 3 μήνες, ώστε να μην προκληθεί αντιδραστική μελίχρυση και επιδείνωση των πανάδων. Η πλέον ενδεδειγμένη χρονική στιγμή θεωρείται αυτή μεταξύ του φθινοπώρου και της αρχής της άνοιξης, αφού τότε η ηλιακή ακτινοβολία εξασθενεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗ: Η αντηλιακή προστασία είναι εξαιρετικής σημασίας, κατά τη διάρκεια του χρόνου με ένα αντιηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο δερματολόγος επίσης θα προτείνει μία ήπια λευκαντική κρέμα ή τοπικό σκεύασμα για την πρόληψη εμφάνισης νέων δυσχρωμιών και ίσως κάποιες αναμνηστικές συνεδρίες με peelings ή μικροκρυστάλλους ή lasers για τη συντήρηση του αποτελέσματος. Επίσης η κοσμετολογία προτείνει διάφορα προϊόντα για την αντιμετώπιση αλλά και την πρόληψη των δυσχρωμιών.

Πηγή φωτογραφίας: stroumfita-gr.blogspot.com

Tags Ομορφια, αισθητικη, πανάδες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.7001 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3870 s // Total time: 2.0871 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X