Ξεφορτωθείτε τα κιλά του Πάσχα


Ξεφορτωθείτε τα κιλά του Πάσχα

Η διατροφολόγος Νάταλυ Κυριακίδου μας δίνει μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για το πως θα χάσουμε τα περιττά κιλά του Πάσχα.  

• Προσπαθήστε να γεμίζετε το μισό σας πιάτο με λαχανικά ή σαλάτα αρκεί αυτά να μην είναι καλυμμένα με λάδι. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

• Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και πίνετε αρκετό νερό (8-10 ποτήρια ημερησίως). Προτιμήστε 3 κυρίως γεύματα και 2 ενδιάμεσα. Τα ενδιάμεσα καλό είναι να είναι χαμηλά σε θερμίδες. Καλές επιλογές για σνακ είναι τα φρούτα, γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά, μία μπάρα δημητριακών, μία χούφτα ξηρά φρούτα όπως σταφίδες, δαμάσκηνα, ρυζογκοφρέττες, δύο φρυγανιές με ένα κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα, ένα φλιτζάνι ποπκορν χωρίς αλάτι κτλ.

• Προσοχή στα ροφήματα σας αφού ένα ποτήρι χυμός ισοδυναμεί με περίπου 2 φρούτα, ενώ προσοχή χρειάζεται και στα ποτά που περιέχουν ζάχαρη, όπως τα αναψυκτικά. Προτιμήστε πάντοτε αναψυκτικά διαίτης αντί για κανονικά. Ακόμα, αποφύγετε την ζάχαρη στον καφέ και μην ξεχνάτε να μετράτε το γάλα που προσθέτετε (1 ποτήρι γάλα ελαφρύ = 120 θερμίδες, άπαχο=90 θερμίδες).

• Ψήστε στο φούρνο, στη σχάρα ή στον ατμό. Μην τηγανίζετε! Σε περίπτωση που θέλετε να τηγανίσετε, χρησιμοποιήστε αντι-κολλιτικά σκεύη μαγειρέματος, έτσι ώστε να αποφύγετε το λάδι .

• Μην παραλείπετε γεύματα αφού θα πεινάτε περισσότερο στο επόμενο γεύμα, με αποτέλεσμα να καταναλώσετε μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού.

• Τα αλκοολούχα ποτά έχουν πολλές θερμίδες και έτσι παίζουν δραματικό ρόλο στην αύξηση του βάρους. Συμβουλές για να να πίνετε λιγότερο αλκοόλ όταν είστε έξω:
-Πίνετε αργά
- Εναλλάσσετε τα αλκοολούχα με τα μη αλκοολούχα ποτά χωρίς θερμίδες, όπως αναψυκτικό διαίτης
-Πίνετε συγχρόνως νερό!

• Τρώτε αργά αφού χρειάζεται περίπου 5 με 10 λεπτά για να σταλεί το αίσθημα του κορεσμού από το στομάχι στον εγκέφαλο.

• Προγραμματίστε το καθημερινό σας διατροφολόγιο, έτσι ώστε να μπορείτε να καταναλώσετε τα σωστά γεύματα στις σωστές ώρες.

• Αντικαταστήστε την κρέμα στις συνταγές με γιαούρτι χαμηλό σε λιπαρά ή σάλτσα ντομάτας.

• Μην ξεχάσετε να αυξήσετε την φυσική σας δραστηριότητα. Καλό είναι να γυμναζόμαστε περίπου 5 φορές την εβδομάδα για 30 λεπτά.

Νάταλυ Κυριακίδου

Κλινική Διαιτολόγος

22758158

www.natalykyriakidou.com

Tags πασχα, κιλά, συμβουλές, βαρος, φλαουνες, ΨΩΜΙΑ, ΕΔΕΣΜΑΤΑ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4827 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3596 s // Total time: 2.8423 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X