Σεξ +… toys


Σεξ +… toys

Η ψυχολόγος Χριστίνα Σορόκου μας παρουσιάζει το θέμα σεξ και ερωτικά παιχνίδια. Ο οργασμός είναι μια φυσική ευχάριστη αντίδραση. Οι μύες που τεντώθηκαν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης χαλαρώνουν και το σώμα επιστρέφει στην προ-διέγερση κατάστασή του.  

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής διέγερσης υπάρχει αυξημένη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα και οι μυείς τεντώνονται σε όλο το σώμα και ιδιαίτερα στα γεννητικά όργανα. Ο οργασμός αντιστρέφει τη διαδικασία αυτή μέσω μιας σειράς ρυθμικών συσπάσεων. Για τις γυναίκες, οι συσπάσεις εμφανίζονται στο κάτω μέρος του κόλπου και του πρωκτού, στη μήτρα και το πυελικό έδαφος.
Οι φυσικές συστολές του οργασμού και οι συγκεκριμένες αισθήσεις του είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Κάθε άτομο έχει μια μοναδική εμπειρία του οργασμού, αλλά υπάρχουν και κοινές εμπειρίες οι οποίες περιλαμβάνουν αλλαγές στην αναπνοή, μια αίσθηση ζεστασιάς, εφίδρωση, δονήσεις του σώματος, μεταβαλλόμενο επίπεδο συνείδησης, ή μια ώθηση να φωνάξουμε. Κατά τη διάρκεια του οργασμού, οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματος είναι οι χημικές ουσίες που μπορούν και να μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχείς, ζαλισμένοι, να έχουμε εξάψεις ή  και να έχουμε υπνηλία.

Μερικές γυναίκες έχουν ήπιους οργασμούς, έτσι δεν το αντιλαμβάνονται. Μπορεί να νομίζουμε ότι αυτό που βιώνουμε είναι πολύ ήπιο για να είναι ο οργασμός ή μπορεί και να μην ταιριάζει η ιδέα μας για το τι εστί οργασμός και έτσι  το τι θα έπρεπε να αισθανόμαστε.  Για πιο έντονο οργασμό, αν αυτό επιθυμούμε, μπορούμε να εντάξουμε τα Sex toys στη σεξουαλική μας ζωή. Τα Sex toys μπορούν να είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να βάλουμε «μπαχαρικό» και γιατί όχι.. αλατοπίπερο,  στη σεξουαλική μας ζωή και στον οργασμό. Είτε αυτό σημαίνει τη χρήση τους με τον εαυτό μας ή και με το ταίρι μας.
Είτε θέλουμε να το πιστέψουμε είτε όχι, η κουλτούρα μας φαίνεται να έχει μια σύγχυση σχετικά με το σεξ και την ευχαρίστηση. Όλοι θέλουμε σεξ. Σε όλους μας αρέσει το σεξ και κάνουμε σεξ. Αλλά υπάρχουν και άνθρωποι που υποστηρίζουν ότι η αναπαραγωγή είναι η πρώτη και κυριότερη λειτουργία της σεξουαλικής μας ζωής. Το σεξ όμως  δημιουργεί σύνδεση, εξερεύνηση, ευχαρίστηση και διασκέδαση… πέρα από την αναπαραγωγή.

Γνωρίζουμε ότι το να τα  εντάξουμε τα σεξ-toys  στις καινούργιες μας γνωριμίες, σχέσεις ή και ακόμη στα one-night stands μπορεί (τουλάχιστο αρχικά) να μας φοβίζει. Αλλά πριν ακόμη σκεφτούμε  την ένταξή τους χρειάζεται να απαντήσουμε εμείς στον εαυτό μας πρώτα. Ερωτήματα όπως ποια παιχνίδια είναι ασφαλέστερα, ποια παιχνίδια είναι καλύτερα για τους διάφορους τύπους  παιχνιδιού και σίγουρα την οποιαδήποτε απορία έχουμε περί του θέματος.

Τα Sex toys όμως είναι παρεξηγημένα. Πολλοί πιστεύουν ότι χρησιμοποιούνται μόνο από τους ανθρώπους που επιλέγουν να παραμείνουν εγκρατής, ή δεν έχουν σήμερα ερωτικούς συντρόφους, ή από γκέι άνδρες και γκέι γυναίκες. Η αλήθεια είναι πως άνθρωποι όλων των τύπων χρησιμοποιούν sex toys. Κάποιοι επιλέγουν να τα χρησιμοποιούν όταν είναι μόνοι για προσωπικές στιγμές απόλαυσης.  Άλλοι πάλι προτιμούν να τα μοιράζονται με το έτερο τους, και άλλοι… τα χρησιμοποιούν ενώ το έτερο παρακολούθα.   Όποια και να ναι η επιλογή, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) ιδιαίτερα  αν επιλέγουμε να τα μοιραστούμε με άλλους. Απολαμβάνουμε τη σεξουαλική μας ζωή με ασφάλεια, πάντοτε!
Τα Sex toys μπορεί να διαχωρίζονται σε αντικείμενα που γαργαλάνε και δονούνε ή σε διάφορα προϊόντα που εισάγονται στον κόλπο ή τον πρωκτό. Μερικά Sex toys προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν πιο ήπια, ενώ άλλα χρησιμοποιούνται για σεξουαλικές πράξεις υποταγής και κυριαρχίας, όπως οι παρωπίδες και τα μαστίγια. Όποιες και ναι οι επιλογές μας σημαντικό είναι να ακολουθούμε τα εγχειρίδια τους έτσι ώστε να τα χρησιμοποιούμε σωστά και για απόλαυση αλλά και πάλι για ασφάλεια. 

Μερικές φορές μας είναι δύσκολο να μεταδώσουμε τις σεξουαλικές μας επιθυμίες προς το εταίρο μας, ειδικά όταν θέλουμε να φέρουμε κάτι νέο σε μια σεξουαλική σχέση. Μερικοί από εμάς μπορεί και να αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε από την σκέψη ότι Sex toys προστίθενται στη σεξουαλική μας ζωή. Αυτό συμβαίνει γιατί, ίσως να έχουμε στερεότυπα σχετικά με το ποιος τύπος ανθρώπου χρησιμοποιεί  Sex toys. Ταυτόχρονα μπορεί κάποιοι από εμάς να νομίζουν ότι η ανάγκη για Sex toys υπονοεί ότι αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα στη σεξουαλική μας ζωή. Πράγματι πολλά ζευγάρια σώθηκαν χρησιμοποιώντας Sex toys. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ζευγάρια που θέλουν να εντάξουν τα  Sex toys στη ζωή τους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Αντιθέτως, μπορεί απλά να απολαμβάνουν και να διασκεδάσουν τη σεξουαλική τους ζωή!

Η επικοινωνία με το έτερο είναι σημαντική σε όλα τα επίπεδα. Γι αυτό και η τιμιότητα και η ανοιχτή επικοινωνία είναι οι καλύτερες στρατηγικές σε όλα τα επίπεδα και θέματα για τη σχέση μας. Η ανοιχτή διαφανής ειλικρινής επικοινωνία (με χιούμορ) είναι σημαντική όταν μιλάμε για τη σεξουαλική μας ζωή με το έτερο. Το έτερο μας χρειάζεται να καταλάβει από πού ερχόμαστε, τι μας ενδιαφέρει, τι θέλουμε να κάνει, και ποια είναι τα όρια μας έτσι ώστε να μπορεί  να τα σέβεται.  Κατ’ αυτό τον τρόπο τα Sex toys στη ζωή μας γίνονται ένα υγιές αλλά και ευχάριστο κομμάτι της σχέσης μας… η επιλογή είναι δική μας!

Χριστίνα Φ. Σορόκου
Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και Ανθρωποκεντρική Ψυχοθεραπεύτρια
ΜΑ Practioner στις Διατροφικές Διαταραχές
Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Ψυχομετρικής
https://www.facebook.com/CenterOfPsychotherapyAndPsychometrics
http://www.cyprus-online.org/Nicosia/Psychologists/Nicosia_Psychologists.php
http://www.cyprus-online.org/Psychologists/
Τηλ. 22458750, 99532393

Tags σεξ, οργασμός, παιχνίδια, SEX TOYS, αντρας, γυναίκα, κρεβατι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8698 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3919 s // Total time: 3.2617 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X