Ο Marios Schwab σκηνοθετεί τις Swarovski Wien και Swarovski Innsbruck


Ο Marios Schwab σκηνοθετεί τις Swarovski Wien και Swarovski Innsbruck

Για την αναδιαμόρφωση των εκθεσιακών τους χώρων, η Swarovski Wien και η Swarovski Innsbruck ζήτησαν στήριξη από διεθνείς πασαρέλες.  

 Ο Marios Schwab δημιούργησε μία μοναδική εγκατάσταση και για τους δύο αυτούς χώρους, εξιστορώντας μία ιστορία μέσω δύο διαφορετικών πυλών. Ο σχεδιαστής με τις ελληνοαυστριακές ρίζες συγκαταλέγεται στις μεγάλες προσωπικότητες της διεθνούς βιομηχανίας της μόδας. Με τον τίτλο «Chiarascura», σε ελεύθερη μετάφραση, παιχνίδι με φως, σκιές και θηλυκότητα, ο Schwab εξερευνεί τις βαθιές πτυχές της γυναίκας, παίζοντας ταυτόχρονα με το συμβολισμό, τον κλασικισμό και την οικειότητα.

Η Swarovski Wien και η Swarovski Innsbruck μεταμορφώνονται ανά διαστήματα σε αντισυμβατικές σκηνές για δημιουργούς της τέχνης, του πολιτισμού και της μόδας. Με τον τίτλο «Chiarascura», ο Marios Schwab, σχεδιαστής μόδας με ελληνοαυστριακές ρίζες, παρουσιάζει εκ νέου τους κύβους και τη «Σκηνή» στη Swarovski Wien, καθώς και τις Αίθουσες Θαυμάτων και τον Τοίχο με Καθρέπτες στη Swarovski Innsbruck. Από τις 10 Απριλίου ο Marios Schwab αντικαθιστά τις δημιουργίες του σχεδιαστή καπέλων Philip Treacy και της καλλιτέχνιδας Hilda Hellström.

«Chiarascura»: Θηλυκότητα μέσα από το μύθο, την αντίθεση και την ψευδαίσθηση

Βασική συνταγή του σχεδιασμού του Marios Schwab είναι η ένωση κρυστάλλου και μόδας, αν και όχι ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς. Φυσικά, σε ότι αφορά το κρύσταλλο, ο Schwab είναι ο πιο κατάλληλος, εφόσον το χρησιμοποιεί και ο ίδιος με έναν αρμονικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση τρόπο στις δημιουργίες του στην πασαρέλα, οι οποίες έχουν αποκτήσει ήδη έναν μεγάλο αριθμό διάσημων θαυμαστών.

Swarovski Wien: Ταξίδι στο χρόνο με οικεία στοιχεία

Για την βελτίωση της ιδέας του με τους κύβους στην πρόσοψη της Swarovski Wien, αλλά και για τη γνωστή βιτρίνα «Σκηνή» προς την οδό Kärntner Straße, ο Marios Schwab πόνταρε σε οικεία στοιχεία από διαφορετικά είδη και διαφορετικές εποχές και εμπνεύστηκε από διάσημες προσωπικότητες.

Swarovski Innsbruck: Οικειότητα

Εικόνες πανέμορφων θηλυκών σωμάτων κινούνται σε υπερμεγέθεις κρυστάλλινες μορφές και κρύβουν περισσότερα από όσα αποκαλύπτουν. Ο επισκέπτης στέκεται μπροστά και ενστικτωδώς επιθυμεί να μάθει περισσότερα, να κοιτάξει στην ψυχή της γυναίκας μέσα από το κρύσταλλο και την κλειδαρότρυπα, αλλά αντί να βρει απαντήσεις, απομένει μόνο ο μυστικισμός της προαίσθησης χάρη στο ραφιναρισμένο παιχνίδι των όψεων. Η αντίληψη αλλάζει – η εικόνα εισχωρεί σε μία οικεία σφαίρα, διατηρείται όμως χάρη στην αφαίρεσή της.

Η «Chiarascura» θα βρίσκεται στη Swarovski Wien και στη Swarovski Innsbruck μέχρι το Φθινόπωρο του 2015.

Tags Swarovski


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6257 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3497 s // Total time: 2.9754 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X