3 λάθη που κοστίζουν ακριβά στην επιδερμίδα


3 λάθη που κοστίζουν ακριβά στην επιδερμίδα

Επιλέγουμε τα τελευταία επιτεύγματα της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς και τηρούμε με απόλυτη συνέπεια τους κανόνες για τη σωστή καθημερινή περιποίηση και προστασία. Ή, τουλάχιστον, έτσι πιστεύουμε. Γιατί, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τρία κοινά λάθη, που οι περισσότερες κάνουμε μπορεί, σε βάθος χρόνου, να μας κοστίσουν ακριβά.

Στον ήλιο χωρίς γυαλιά. Αν και πλέον αποτελούν ένα από τα βασικά αξεσουάρ μόδας, τα γυαλιά ηλίου είναι το κατεξοχήν αποτελεσματικό μέσο προστασίας των ματιών από την ηλιακή ακτινοβολία. Χάρη στα απορροφητικά φίλτρα που διαθέτουν μειώνουν την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας πριν φτάσει στα μάτια, αναστέλλοντας έτσι τη συσσώρευση των αθροιστικών συνεπειών της. Που σημαίνει ότι έχουν σημαντικό μερίδιο στην καθημερινή αντιγηραντική φροντίδα της επιδερμίδας. Τόσο στην προστασία από τη φωτογήρανση όσο και από τις ρυτίδες στην ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια, αφού φορώντας τα γυαλιά δεν χρειάζεται να τα ζαρώνουμε. Στο ίδιο μήκος κύματος και όσες επιμένουν να αντιστέκονται στα γυαλιά πρεσβυωπίας. Η απάντηση στο δίλημμα γυαλιά ή ρυτίδες στο πόδι της χήνας μάλλον είναι προφανής

Χρησιμοποιούμε αντιηλιακή κρέμα προσώπου εν είδει ενυδατικής. Μην σας παρασύρει η πλούσια, κρεμώδης υφή της αντιηλιακής κρέμας. Δεν περιέχουν όλα τα αντιηλιακά προϊόντα ενυδατικούς παράγοντες. Ο στόχος είναι διαφορετικός. Άρα και ο σχεδιασμός της φόρμουλας. Το βασικό ζητούμενο σ ένα αντιηλιακό προϊόν είναι η προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Η ενυδατική δράση , αν τυχόν περιλαμβάνεται, δεν καλύπτει απόλυτα τις καθημερινές ανάγκες της επιδερμίδας. Τη λύση λοιπόν την δίνουν οι συνθέσεις σε ρευστή μορφή για σίγουρη προστασία και ανοχή από την επιδερμίδα.

Φοράμε αντιηλιακή κρέμα μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 80% της υπεριώδους ακτινοβολίας μπορεί να περάσει και μέσα από τα σύννεφα. Από το σύνολο δε των UV ακτίνων οι UVΑ, που διεισδύουν στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας και προκαλούν φωτογήρανση- τη βασική αιτία γήρανσης της επιδερμίδας- έχουν την ίδια ένταση σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Γι αυτό και η καθημερινή αντιηλιακή προστασία είναι απαραίτητη. Ο δείκτης SPF 15 που περιέχεται σε πολλά προϊόντα περιποίησης αποδεικνύεται μάλλον ανεπαρκής. Για σίγουρη προστασία επιλέγουμε συνθέσεις με SPF30, τουλάχιστον, για τη χειμερινή περίοδο. 

Tags face, προσωπο, Ομορφια, beauty


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6998 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3907 s // Total time: 3.0906 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X