Αυτές είναι οι Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2013


Αυτές είναι οι Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2013

Οι νικήτριες της φετινής διοργάνωσης του 1ου γυναικείου περιοδικού της Κύπρου

Τα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2013, που παρουσίασε η Shiseido, τίμησαν ακόμα μία χρονιά τις γυναίκες που διακρίθηκαν και διέπρεψαν τη χρονιά που μας πέρασε. Για ένατη συνεχόμενη χρονιά, η Madame Figaro διοργάνωσε το θεσμό «Γυναίκες της Χρονιάς» που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις Κύπριες γυναίκες. 14,875 αναγνώστες του πρώτου γυναικείου περιοδικού της Κύπρου ψήφισαν και ανέδειξαν τις πρώτες ανάμεσα στις ίσες Γυναίκες της Χρονιάς 2013. Οι απόλυτοι και μοναδικοί κριτές του θεσμού ήταν οι αναγνώστες της Madame Figaro.

Οι κατηγορίες ήταν 9: Ερμηνεύτριες, ηθοποιοί, fashion designers, δημοσιογράφοι, αθλήτριες, δημιουργοί/εικαστικοί, επιστήμονες/ακαδημαϊκοί, επαγγελματίες/επιχειρηματίες και γυναίκες που προσφέρουν στον άνθρωπο και στο κοινωνικό σύνολο. ενώ, δόθηκαν και 2 τιμητικά βραβεία, το Πρωτείον Ζωής εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή του εμπνευστή αυτού του θεσμού και το βραβείο Συνολικής Προσφοράς. Και φέτος δόθηκαν 11 βραβεία.

Ο θεσμός των βραβεύσεων Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2013 που παρουσίασε η Shiseido πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 08 Απριλίου 2014 στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου. Την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της βραδιάς ανέλαβε ο Γιώργος Θεοφάνους, ο οποίος ετοίμασε ένα μοναδικό θέαμα. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα μουσικοχορευτικό show της παρουσιάστριάς της βραδιάς, Νάντιας Μπουλέ σε μια συρραφή τραγουδιών που ερμηνεύτηκαν από γυναίκες-σύμβολα στο πέρασμα των χρόνων, ξεκινώντας με Shirley Bassey, Barbara Streisand, Lisa Mineli, Tina Turner, Νάνα Μούσχουρη και Μαρινέλλα.  

Η φετινή τελετή απονομής των βραβείων είχε μια μοναδική αίσθηση. Την αίσθηση που οραματίστηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Θεοφάνους. Πως το παρελθόν συναντάει το παρόν μουσικά μέσα από ερμηνείες που έγραψαν ιστορία. Θέλοντας να τιμήσουμε γυναίκες που προσέφεραν στη παγκόσμια μουσική σκηνή –και όχι μόνο- δημιουργήθηκαν φιλμάκια που αποτέλεσαν και την καλλιτεχνική πινελιά της βραδιάς. Πρώτη εμφάνιση έκανε η Δέσποινα Ολυμπίου που συνάντησε την Αλίκη Βουγιουκλάκη μετατρέποντας το δημοτικό θέατρο Στροβόλου σε σκηνικό της Φίνος Films. Στη δεύτερη εμφάνιση απολαύσαμε την Ευρυδίκη ως Edith Piaf μια που τιμήσαμε τα 50 χρόνια από τον θάνατό της. Μια εξαιρετική παρουσία ήταν αυτή της Έλενας Χατζηαυξέντη που ερμήνευσε Μαρία Κάλλας, γιορτάζοντας τα 100 χρόνια από τη γέννηση της απόλυτης ντίβας της όπερας. Στο τρίτο καλλιτεχνικό διάλλειμα εμφανίσθηκε ο Στέλιος Ρόκκος που συνάντησε την Μελίνα Μερκούρη στα σοκάκια του Πειραιά. Ας μην ξεχνάμε ότι πέρασαν 20 χρόνια από τον θάνατο της παγκόσμιας ελληνίδας. Το τελευταίο μουσικό συναπάντημα ήταν αυτό της Νατάσσας Θεοδωρίδου με την Βίκυ Μοσχολιού, μιας γυναίκας σύμβολο αποφασιστικότητας και δυναμισμού. Οι μουσικές επιλογές καθώς και οι επιλογές των καλλιτεχνών που τιμήσαμε στα 9α Βραβεία Madame Figaro, έγινε με βάσει αυτών των μηνυμάτων που θέλαμε να περάσουμε αυτή τη χρονιά. Γυναίκες που αγωνίστηκαν, που παθιάστηκαν, που αντιμετώπισαν τις δυσκολίες της ζωής με δύναμη και αποφασιστικότητα. Δηλαδή Γυναίκες-Σύμβολα.

750 άτομα περπάτησαν πάνω στο κόκκινο χαλί από όλους τους χώρους, επιχειρηματίες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, επιστήμονες και fashion designers, όπου φωτογραφήθηκαν και έκαναν δηλώσεις για την σημασία του θεσμού και το πόσο όμορφο είναι να επιβραβεύεις τη γυναίκα.

Και φέτος, η βραδιά είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων δηλαδή το ποσό των €10,180 δόθηκε στην κα Σπυρούλα Αργυρίου η οποία βραβεύτηκε στην Κατηγορία ΟΠΑΠ Κοινωνική Προσφορά και θα τα διαθέσει στον κοινωνικό σκοπό που θα επιλέξει η ίδια.

Μετά την τελετή βράβευσης ακολούθησε after party στο Occhio Lounge Bar με άφθονο ποτό με το Martini Royal να προσφέρει ποτά όπου οι καλλιτέχνες και η παρουσιάστρια διασκέδασαν με τους παρευρισκόμενους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι κυρίες που βραβεύτηκαν ήταν οι πιο κάτω:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ – ΑΙΜΙΛΙΑ ΚΕΝΕΒΕΖΟΥ
Το βραβείο απένειμαν ο Ιωσήφ Μαρινάκης (ηθοποιός) και η Γωγώ Αλεξανδρινού (παρουσιάστρια Σίγμα).

FASHION DESIGNER – ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ
Το βραβείο απένειμαν ο Λάζαρος Σαββίδης (Δήμαρχος Στροβόλου) και η Ραμόνα Φίλιπ (fashion designer).

ΟΠΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ – ΣΠΥΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΙΟΥ
Το βραβείο απένειμαν ο Μιχάλης Χειμώνας (Γενικός Διευθυντής του ΟΠΑΠ Κύπρου) και η Μαριλένα Ιεροδιακόνου (Διευθύντρια Περιοδικών & Marketing Συγκροτήματος Δίας).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ / ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ – ΜΑΙΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ
Το βραβείο απένειμαν η δρ. Ελένη Θεοχάρους (Ευρωβουλευτής) και ο Χρύσανθος Τσουρούλης

ΑΘΛΗΤΡΙΑ – ΕΛΕΝΗ ΑΡΤΥΜΑΤΑ
Το βραβείο απένειμαν ο Κωνσταντίνος Πετρίδης (Υφυπουργός παρά τω Προέδρω) και η Χριστιάνα Αριστοτέλους (Ραδιοφωνική Παραγωγός Super Fm).

ΠΡΩΤΕΙΟΝ ΖΩΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΗ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΗ – Μιράντα Συμεωνίδου
Το βραβείο απένειμαν η Έφη Παπαϊωάννου  - Χατζηκωστή και ο δρ. Φίλιππος Πατσαλής (Υπουργός Υγείας).

ΕΡΜΗΝΕΥΤΡΙΑ – Θεανώ Μακαρίου
Το βραβείο απένειμαν ο Nebojsa Πετρίδης (Γενικός Διευθυντής της Shiseido) και η Σύλια Ιωαννίδου (Αρχισυντάκτρια της Madame Figaro).

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ / ΣΤΕΛΕΧΟΣ – Μύρια Βασιλειάδου
Το βραβείο απένειμαν ο Γιώργος Λακκοτρύπης (Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού) και η κα Μαρία Κυριάκου (Διευθύντρια Πωλήσεων Συγκροτήματος Δίας).

ΗΘΟΠΟΙΟΣ – ΣΤΕΛΑ ΦΥΡΟΓΕΝΗ
Το βραβείο απένειμαν ο Γιάννης Τουμαζής (Πρόεδρος Δ.Σ. Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου) και η Χριστίνα Παυλίδου (Ηθοποιός).

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ – ΝΤΙΝΑ ΚΑΤΣΟΥΡΗ
Το βραβείο απένειμε ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Θεοφάνους.

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ – ΤΑΣΟΥΛΑ ΧΑΤΖΗΤΤΟΦΗ
Το βραβείο απένειμε η Φωτεινή Παπαδοπούλου.

Παρουσιάζει: η Shiseido
Χορηγός Κοινωνικής Προσφοράς: ΟΠΑΠ Κύπρου
Χορηγοί:  L’Oreal Paris, Beauty Line, Martini Royale, Out of the Blue Capsis Elite Resort, ΜΙΝΙ
Χορηγός φιλοξενίας: Londa Boutique Ηοtel
Υποστηρικτής: Royal Hall
Επιμέλεια Διακόσμησης: Minimal Flowers
Η καταμέτρηση των ψήφων έγινε με την εγκυρότητα του European University of Cyprus.

Tags νικητριες, Γυναίκες Της Χρονιάς 2013, madame figaro γυναικες της χρονιας 2013


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2987 s (232 Queries.) // Parse time: 0.2201 s // Total time: 2.5188 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X