Η Κόχυλα μαθαίνει σε δημοσιογράφο των «New York Times» να ανοίγει φύλλο! [βίντεο]


Η Κόχυλα μαθαίνει σε δημοσιογράφο των «New York Times» να ανοίγει φύλλο! [βίντεο]

Η νησιώτισσα μαγείρισσα που διαπρέπει εδώ και χρόνια στο εξωτερικό, γεννημένη στη Νέα Υόρκη, αποτελεί πόλο έλξης για τους εκτός συνόρων γαστρονόμους

Για χάρη της διάσημης μαγείρισσας Νταϊάνα Κόχυλα, που ξέρει καλά πώς να σε μαγέψει μέσα από τις συνταγές της, ακόμη και δημοσιογράφοι από το εξωτερικό ταξιδεύουν προκειμένου να μάθουν από κοντά την τεχνική της σε απλές παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και όχι μόνο.

O Μαρκ Μπίτμαν με την κάμερα των New York Τimes καταγράφει πώς γίνεται μια χορτόπιτα και κυρίως πώς ανοίγει το περίφημο χειροποίητο ελληνικό «fyllo». Η εφημερίδα δημοσίευσε χθες εκτενές σχετικό άρθρο και το βίντεο στην ιστοσελίδα της.

Ο Μαρκ Μπίτμαν εξηγεί πως βρέθηκε στην κουζίνα της Κόχυλα, αρχικά για να μάθει να φτιάχνει στραπατσάδα, αλλά, τελικά, έφτασε στο υπέρτατο μυστικό του χειροποίητου φύλλου για μια ελληνικότατη χορτόπιτα.

koxyΗ Νταϊάνα Κόχυλα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη από πατέρα μάγειρα και μητέρα λιτοδίαιτη. Είναι νησιώτισσα (Νέα Υόρκη, Ικαρία), μαγείρισσα (διαρκώς για φίλους και συχνά ως σύμβουλος για διάφορα ελληνικά εστιατόρια στην Αμερική) και δημοσιογράφος.

Εχει την εβδομαδιαία στήλη της γαστρονομίας στην εφημερίδα Τα Νέα καθώς και μόνιμη στήλη στα περιοδικά Odyssey και Ιδέες & Λύσεις για το Σπίτι. Η δουλειά της δημοσιεύεται συχνά στον ξένο Τύπο όπως στους The New York Times, The Los Angeles Times και το περιοδικό Saveur. Διδάσκει ελληνική μαγειρική σε διάφορες σχολές του εξωτερικού. Το βιβλίο Τέσσερεις Εποχές, Ωραία Κουζίνα είναι το τρίτο της. Τα δύο πρώτα στα αγγλικά, κυκλοφόρησαν με τους τίτλους The Food and Wine of Greece (1990) και The Greek Vegetarian (1996). Είναι παντρεμένη με το γλύπτη Βασίλη Στενό και έχει μια κόρη, τη γλυκιά Κυβέλη.

Tags νταιαν κοχυλα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3755 s (232 Queries.) // Parse time: 0.3054 s // Total time: 2.6809 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X