3ο Λευκωσία Loop Festival προ των πυλών


3ο Λευκωσία Loop Festival προ των πυλών

Εγγύηση επιτυχίας αποτελούν η επιτυχία των δύο προηγούμενων Λευκωσία Loop Festival, σε συνδυασμό με την προσθήκη κι άλλων καλλιτεχνικών δράσεων ειδικά για φέτος

Αυτό που διαφοροποιεί τη φετινή (τρίτη) διοργάνωση σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι το γεγονός ότι στο πρόγραμμα προστίθενται και χορευτικά performances, καθώς και προβολές βίντεο από συνεργασίες looping μουσικών με visual artists. Επίσης, αλλάζει και ο χώρος διεξαγωγής, καθότι φέτος θα πάμε στο WhereHaus 612, ενώ τέλος, μαζί με τη ‘Λουβάνα Δίσκοι’, στο παιχνίδι της παραγωγής μπαίνει και το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης Κύπρου, κάτω από την ομπρέλα του ευρωπαϊκού προγράμματος "MinstrelProject".

The artists
MC Xander (Αγγλία)
O Βρετανός MC Xander είναι πρωτοπόρος του beatbox. Φτιάχνει μουσική εξ ολοκλήρου με τη φωνή του και τη χρήση loop pedal, την οποία ονομάζει uplifting dub infused post-hip-hop music. Τα κομμάτια του στο διαδίκτυο έχουν τέσσερα εκατομμύρια views, ενώ μέσα στο 2014 θα κυκλοφορήσει ο καινούργιος δίσκος του "Songs of Agnosia".

NT Wave (Κροατία)
O Κροάτης κιθαρίστας και παραγωγός Valent Samardžija, για το project "NT Wave" χρησιμοποιεί το όργανό του με αντισυμβατικούς τρόπους. Με πετάλια ασυνήθιστα συνδεδεμένα και μηχανήματα ενσωματωμένα στα παπούτσια του, φτιάχνει μουσική που επεκτείνεται από την ambient ως την dance.

Biruta Ozoliņa & DJ Monsta (Λετονία)
Η ατμοσφαιρική μουσική της Biruta Ozoliņa (φωνή, kokle) και του DJ Monsta/Uldis Cīrulis (scratch, sampler κ.λπ.), είναι ριζωμένη στο φολκλόρ της Λετονίας. Το 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο ‘I Sowed the Sun’ (Sauli sēju), το οποίο περιλαμβάνει  στοχαστικές και ήρεμες μελωδίες.

Περισσότερα στο Time Out Cyprus

Tags Loop Festival, 3ο Λευκωσία Loop Festival, festival, φεστιβάλ, μουσικη, συναυλια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0141 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2383 s // Total time: 2.2525 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X