Η Moët & Chandon γιαρτάζει τα 270 της χρόνια


Η Moët & Chandon γιαρτάζει τα 270 της χρόνια

 Και έτσι ο οίκος Sotheby’s θα θέσει σε δημοπρασία 270 φιάλες από τη συλλογή Moët & Chandon Grand Vintage

Για να γιορτάσει την επέτειο των 270 της χρόνων, η Moët & Chandon ανακοινώνει τη συνεργασίας της με τον οίκο Sotheby’s*, με σκοπό τη δημοπρασία συλλεκτικών φιαλών της σειράς Grand Vintage, μιας συλλογής που δεν έχει κυκλοφορήσει ξανά.

Ο οίκος Sotheby’s θα θέσει σε δημοπρασία 270 φιάλες από τη συλλογή Moët & Chandon Grand Vintage, στις 13 Νοεμβρίου 2013 στο Λονδίνο. Αυτή η σύμπραξη θα είναι μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιαστούν συλλεκτικές φιάλες Grand Vintage, σε διεθνείς αγοραστές και συλλέκτες ανά τον κόσμο.

Καλύπτοντας σχεδόν ένα αιώνα από το 2004 μέχρι το 1914, στη δημοπρασία θα παρουσιαστούν εξαιρετικοί οίνοι του 20ου και 21ου αιώνα, οι οποίοι προέρχονται από τα κελάρια της Moët & Chandon στο Epernay της Γαλλίας. Τα κελάρια της Moët & Chandon, που καλύπτουν πάνω από 28 χιλιόμετρα, είναι τα μεγαλύτερα στον κόσμο και στεγάζουν την πιο εξαιρετική συλλογή από εκλεκτά κρασιά.

«Η Moët & Chandon αντικατοπτρίζει την ευχαρίστηση, την ιστορία, έχει όμως να κάνει και με τη μετάδοση δεξιοτήτων και αξιών με την πάροδο του χρόνου. Η δημοπρασία μέσω του οίκου Sotheby’s, εδραιώνει με τον καλύτερο τρόπο την φήμη μας, ως πρωτοποριακούς κατασκευαστές σαμπάνιας από το 1743», είπε ο Benoît Gouez, Chef de Cave της Moët & Chandon και συνέχισε. «Το καθένα από τα εκλεκτά κρασιά που επιλέχθηκαν για τη δημοπρασία, έχει ιδιαίτερο νόημα και ιστορία. Είναι σημαντικό ότι ανοίγουμε τα κελάρια μας για να δημοπρατήσουμε μερικούς από τους οίνους της συλλογής Grand, όχι μόνο για να εορτάσουμε την 270η επέτειό μας, αλλά και να τονίσουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε  για ακόμη 270 χρόνια».

Με τη σειρά της, η Serena Sutcliffe MW, Υπεύθυνη Κρασιών του οίκου Sotheby’s διεθνώς, είπε: «Ποτέ ξανά δεν διοργανώσαμε ένα πλειστηριασμό τόσο μεγάλης εμβέλειας, με τέτοια επιλογή από σπάνιες και εκλεκτές σαμπάνιες από έναν παραγωγό. Είναι πραγματικά μια ιστορική συλλογή, που σου δίνει την ευκαιρία να βαδίσεις στην κληρονομιά των κελαριών της Moët & Chandon. Λίγο καιρό πριν γεύτηκα την θρυλική εσοδεία 1914 μαζί με τον Benoît και πραγματικά είναι εξαίσια».

Κάθε εκλεκτός οίνος της συλλογής Grand Vintage της Moët & Chandon είναι μοναδικός και γνήσιος. Είναι η προσωπική, ελεύθερη ερμηνεία του οινοποιού με βάση τις μοναδικές ιδιότητες των σταφυλιών της εκάστοτε εσοδείας.

H σαμπάνια Moët & Chandon διανέμεται στην κυπριακή αγορά από την εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 22471111

Tags Moët & Chandon, Sotheby’s, σαμπανια, δημοπρασια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6876 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3354 s // Total time: 3.0230 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X