Γιατί φράσσουν οι πόροι;


Γιατί φράσσουν οι πόροι;

Οι πόροι του δέρματος φράσσουν από υπερβολική λιπαρότητα, τα νεκρά κύτταρα, υπολείμματα ρύπων και βακτήρια. Η απόφραξη των πόρων λοιπόν συχνά οδηγεί στην ακμή ή στη μεγένθυσή τους. Το ilovestyle.com βρήκε τις αιτίες που την προκαλούν και σου υποδεικνύει πώς να την αποφύγεις. Για να βρεις πώς θα τους αντιμετωπίσεις πρέπει πρώτα να εντοπίσεις- εννοείται- τη ρίζα του προβλήματος.

1. Το σμήγμα
Μία από τις κυρίες αιτίες των κλειστών πόρων είναι
η υπερβολική έκκριση σμήγματος, η οποία με τη σειρά της μπορεί να προέρχεται από γενετικούς παράγοντες, όπως οι αλλαγές στις ορμόνες ή δυσλειτουργία τους. Η αφυδάτωση που προκαλείται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, ή λανθασμένη χρήση προϊόντων για ξηρά δέρματα, μπορούν να προκαλέσουν υπερβολική λιπαρότητα και φραγμένους πόρους.

2. Ο λάθος καθαρισμός
Εάν δεν καθαρίζεις το δέρμα σου σωστά αφήνοντας υπολείμματα μακιγιάζ, η λιπαρότητα και τα βακτήρια πολύ απλά «στοιβάζονται» και φράσσουν τους πόρους. Από την άλλη η υπερβολή στον καθαρισμό με τη χρήση «δυνατών» προϊόντων και η απολέπιση μπορεί να ερεθίσουν, να κάνουν ξηρό το δέρμα σου και ταυτόχρονα να του στερήσουν την παραγωγή των φυσικών του έλαιων. Για να μπορέσει να αντισταθμίσει το δέρμα σου θα παράξει σμήγμα που θα κλείσει του πόρους και θα το κάνει να δείχνει θαμπό.

3. slow ruduction
Ακόμη μία συχνή αιτία για τους κλειστούς πόρους αποτελεί και η αργή ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, η οποία οφείλεται στην ηλικία, σε κληρονομικούς παράγοντες και τους ρυθμούς καθημερινότητας. Καθώς τα νεκρά κύτταρα «χτίζονται» θα αναμειχθούν με το σμήγμα και θα μπλοκάρουν τους πόρους. Η λάθος χρήση των απολεπιστικών μπορεί επίσης να επηρεάσει την κυτταρική ανανέωση με αποτέλεσμα τη θαμπή όψη του προσώπου.

4. Αφαιρώ σωστά
Εκτός και αν το αφαιρείς καλά στο τέλος της ημέρας, το βαρύ ή το υπερβολικό σε ενυδατικά στοιχεία στη σύνθεση του μακιγιάζ, μπορεί να αφήσει ανθυγιεινά υπολείμματα, τα οποία σε συνδυασμό με το σμήγμα και τα βακτήρια θα βυθιστούν στους πόρους και θα τους φράξουν.

5. Ενυδάτωση… που βαραίνει
Η χρήση ενυδατικών ή προϊόντων μη κατάλληλων για την επιδερμίδα σου σίγουρα θα προκαλέσει πρόβλημα. Οι ενυδατικές φόρμουλες που έχουν δημιουργηθεί για τα ξηρά δέρματα δεν θα απορροφηθούν από τα λιπάρα ή μεικτά δέρματα αφήνοντας έτσι περισσή λιπαρότητα που θα κλείσει τους πόρους. Ανεξαρτήτως αυτού όποτε χρησιμοποιείς ένα προϊόν φροντίδας είναι καλύτερα να το δοκιμάζεις σε μικρές δόσεις στο πρόσωπό σου για να εμποδίσεις με αυτό τον τρόπο μη επιθυμητές αντιδράσεις.

Tags προσωπο, ΠΟΡΟΙ, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4227 s (233 Queries.) // Parse time: 0.1915 s // Total time: 2.6142 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X