Ileana Makri: Η αγαπημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων του Hollywood


Ileana Makri: Η αγαπημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων του Hollywood

Οι δημιουργίες της έχουν φορεθεί από την Uma Thurman, τη Jennifer Lopez, την Helen Miren και την Heidi Klum, ενώ έχει συνεργαστεί με τους Marios Schawb, Mary-Kate και Ashley Olsen. Η επιτυχία της Ileana Makri δεν είναι τυχαία.

Έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Ινστιτούτο Γεμολογίας στη Σάντα Μόνικα, ανοίγει το 1987 τη «Μαγεία» στη καρδιά της Αθήνας, ένα κατάστημα που φιλοξενεί εκλεκτές δημιουργίες σχεδιαστών από όλο τον κόσμο, και μελλοντικά τις δικές τις συλλογές κοσμημάτων.

Το 1996 υπογράφει την πρώτη της σειρά, την οποία αμέσως επιλέγει να συμπεριλάβει στο κατάστημα του το Barneys New York. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστή.

Σήμερα, τα κοσμήματα της Ileana Makri διατίθενται σε πολυτελείς μπουτίκ σε όλο τον κόσμο, σε διαδικτυακούς κολοσσούς shopping, όπως το net-a-porter, και οι λεπτεπίλεπτες δημιουργίες της από χρυσό και μικροσκοπικούς πολύτιμους λίθους είναι αναγνωρίσιμες και αποτελούν διακριτική αισθητική παρέμβαση. Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης της είναι τα πολιτισμικά σύμβολα, αγαπημένο της όμως παραμένει το μάτι, πρωταγωνιστικό στοιχείο των collection της. Φίδια, νεκροκεφαλές, αστέρια, φτερά, επιμελώς ατημέλητα γεωμετρικά σχήματα είναι οι θεματικές που θα συναντήσει κανείς συχνότερα  στις συλλογές της.

Πληροφορίες: Τα κοσμήματα της Ileana Makri μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ileanamakri.com.

 

Tags Ileana Makri, σχεδιάστρια κοσμημάτων, κοσμήματα, σχεδιαστρια, μόδα, hollywood


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9079 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3739 s // Total time: 2.2818 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X