Στον αέρα... η επιχείρηση εποικισμού του πλανήτη Αρη


Στον αέρα... η επιχείρηση εποικισμού του πλανήτη Αρη

Να μην υλοποιηθεί κινδυνεύει το πολυδιαφημισμένο project εποικισμού του κόκκινου πλανήτη, Mars One, καθώς οι μέχρι στιγμής αιτήσεις συμμετοχής είναι λιγότερες του αναμενομένου, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι δεν είμαστε τελικά τόσο πρόθυμοι, προς το παρόν τουλάχιστον, να εγκαταλείψουμε τη γη.  

Το τολμηρό εγχείρημα για ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στον Άρη έχει προγραμματιστεί για το 2023 από την oλλανδική εταιρεία Mars One. Στόχος της εταιρείας ήταν να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο αιτήσεις από ανθρώπους που θα δήλωναν πρόθυμοι να μεταναστεύσουν στον «Κόκκινο Πλανήτη».

Δεδομένου μάλιστα ότι το Mars One Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, οι διοργανωτές εκτιμούσαν ότι από τα 38 δολάρια που θα συγκέντρωναν από κάθε μία από το 1 εκατ. αιτήσεις, θα κατάφερναν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα χρήματα ώστε να πραγματοποιηθεί το project. Μια εκτίμηση που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού, σύμφωνα με το Space.com, μέχρι στιγμής μόλις 165.000 άνθρωποι έχουν εκφράσει την επιθυμία να εγκαταλείψουν οριστικά τον πλανήτη Γη.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία προσδοκά να καλύψει το έλλειμμα με την τηλεοπτική σειρά reality κατά την οποία θα γίνει η επιλογή των αστροναυτών και ο σχεδιασμός της αποστολής, αναφέρει το Fox News.

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής είναι η 31 Αυγούστου.

Tags αρης, πλανητης


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.1212 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3374 s // Total time: 3.4586 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X