Dead End: Μια κυπριακή ταινία στα διεθνή φεστιβάλ


Dead End: Μια κυπριακή ταινία στα διεθνή φεστιβάλ

Παγκόσμια Πρεμιέρα στο Λοκάρνο.

Η ταινία μικρού μήκους DEAD END σε σενάριο/σκηνοθεσία/παραγωγή Τώνιας Μισιαλή έχει εξασφαλίσει την Παγκόσμια πρεμιέρα της στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο στην Ελβετία (7 - 17 Αυγούστου 2013). Η ταινία DEAD END έχει προγραμματιστεί να προβληθεί στις 13, 14 και 15 Αυγούστου στο Διαγωνιστικό τμήμα Pardi di domani του Φεστιβάλ. Είναι η μόνη ελληνόφωνη ταινία που διαγωνίζεται σε ολόκληρο το Φεστιβάλ. Η ταινία έχει συμπαραγωγό την ΣΕΚΙΝ (Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου) του Υπουργείου παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.
Μετά από την Παγκόσμια πρεμιέρα της, το DEAD END ταξιδεύει στη Δράμα όπου λαμβάνει μέρος στο επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα του 36ο Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας (16 - 21 Σεπτεμβρίου 2013) και ταυτόχρονα στο Bristol της Αγγλίας όπου διαγωνίζεται και εκεί επίσημα στο 19th Εncounters Short Film and Animation Festival(17 - 22 Σεπτεμβρίου 2013).
Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα Φεστιβάλ κινηματογράφου του κόσμου όπου κάθε Αύγουστο, για έντεκα ημέρες, ακριβώς στην καρδιά της Ευρώπης, το Λοκάρνο μετατρέπεται στην παγκόσμια πρωτεύουσα του auteur cinema. Το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας έχει εξελιχθεί σε έναν πολιτιστικό οργανισμό και τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως ο χώρος ανάδειξης των κινηματογραφικών ταινιών μικρού μήκους τόσο εθνικής όσο και διεθνούς εμβέλειας. Το Encounters είναι η μεγαλύτερη ανταγωνιστική πλατφόρμα κινηματογράφου του Ηνωμένου Βασιλείου στο είδος του, ένα φεστιβάλ που προωθεί νέα ταλέντα και είναι ένα από τα πιο γνωστά του κόσμου. Και τα τρία Φεστιβάλ θεωρούνται από τα καλύτερα της Ευρώπης και δίνουν την ευκαιρία στους διαγωνιζόμενους να προκριθούν για τα EFA (Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου) EFA qualifiers είναι μόνο 15 Φεστιβάλ σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, το Φεστιβάλ Encounters είναι μια σημαντική πύλη για βραβεία μεγάλου κύρους (εκτός από τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου) όπως τα Βραβεία BAFTA, Cartoon d'Or & Oscars

Tags ταινια, μικρου μηκους, φεστιβάλ, σινεμα, κινηματογραφος, τεχνη, πολιτισμος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4366 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3855 s // Total time: 2.8221 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X