Glass skin: 9+1 βήματα για να αποκτήσεις τη ζηλευτή επιδερμίδα που έχουν οι Κορεάτισσες


Glass skin: 9+1 βήματα για να αποκτήσεις τη ζηλευτή επιδερμίδα που έχουν οι Κορεάτισσες

Πως να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα με το μακιγιάζ.

Τα τελευταία χρόνια, η κορεατική τάση ομορφιάς του “glass skin“ έχει κατακτήσει τον κόσμο, γοητεύοντας τους λάτρεις της ομορφιάς με την αψεγάδιαστη, λαμπερή επιδερμίδα που θυμίζει καθαρό, λείο γυαλί.

Αυτή η πολυπόθητη εμφάνιση δίνει έμφαση στη φωτεινή, δροσερή επιδερμίδα που φαίνεται χωρίς πόρους και ημιδιαφανής, όμοια με τη φωτεινότητα του γυαλιού. Η επίτευξη του κορεατικού glass skin απαιτεί αφοσίωση στην περιποίηση του δέρματος, αλλά με τις σωστές τεχνικές μακιγιάζ, μπορείς να ενισχύσεις τη φυσική σου ομορφιά και να αποκτήσεις την πολυπόθητη αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Δες πιο κάτω τα βήματα για να πετύχεις το glass skin με το μακιγιάζ:

#1. Ξεκίνησε με έναν καθαρό καμβά

Πριν από την εφαρμογή του μακιγιάζ, σιγουρέψου ότι το δέρμα σου είναι καλά καθαρισμένο και ενυδατωμένο. Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό για να απομακρύνεις τυχόν ακαθαρσίες και ακολούθησε με μια ενυδατική κρέμα για να δημιουργήσεις μια λεία βάση για την εφαρμογή του μακιγιάζ.

#2. Προετοιμάσου για την τελειότητα

Το primer είναι απαραίτητο για τη δημιουργία μιας άψογης βάσης και την παράταση της φθοράς του μακιγιάζ σου. Προτίμησε ένα ενυδατικό primer που θα εξομαλύνει κάθε ανομοιόμορφη υφή και θα παρέχει μια επιπλέον ώθηση ενυδάτωσης για το πολυπόθητο glass-like φινίρισμα.

#3. Διάλεξε ένα ελαφρύ foundation

Για μια βάση με φυσική εμφάνιση, επίλεξε ένα ελαφρύ, δροσερό foundation ή μια κρέμα BB. Εφάρμοσε ένα λεπτό στρώμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ ή πινέλο, εστιάζοντας στην άψογη ανάμειξή του στην επιδερμίδα για να πετύχεις μια λεία, ομοιόμορφη επιδερμίδα.

#4. Κάλυψε στρατηγικά τις ατέλειες

Για να πετύχεις την ψευδαίσθηση της αψεγάδιαστης επιδερμίδας, κρύψε στρατηγικά τυχόν ατέλειες ή σκούρα σημεία με ένα κρεμώδες, ελαφρύ κονσίλερ. Άπλωσε το κονσίλερ απαλά στις περιοχές που χρειάζονται κάλυψη και ανάμειξε το άψογα στο δέρμα για ένα αψεγάδιαστο φινίρισμα.

#5. Η δύναμη του highlighter

Το highlighter είναι το κλειδί για να πετύχεις την πολυπόθητη γυάλινη λάμψη. Επίλεξε ένα υγρό ή κρεμώδες highlighter με διακριτική λάμψη για να προσθέσεις λάμψη στα υψηλά σημεία του προσώπου σου, όπως τα ζυγωματικά, τα κόκκαλα των φρυδιών και η γέφυρα της μύτης. Ανακάτεψε απαλά το highlighter με τις άκρες των δαχτύλων σου ή με ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ για μια φυσική λάμψη.

#6. Aπαλό ρουζ

Ένα απαλό χρώμα στα μάγουλα προσθέτει στη συνολική φρεσκάδα της γυάλινης επιδερμίδας. Επίλεξε ένα απαλό ρουζ σε ροζ ή ροδακινί τόνο και άπλωσέ το στα μήλα των μάγουλών σου, αναμειγνύοντάς το προς τα πάνω, προς τους κροτάφους σου, για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

#7. Σταθεροποίησε με μια πούδρα φινιρίσματος

Για να κλειδώσεις το μακιγιάζ σου και να αποτρέψεις την υπερβολική γυαλάδα, σκόρπισε ελαφρά μια ημιδιαφανή σταθεροποιητική πούδρα στη ζώνη Τ και σε οποιεσδήποτε περιοχές είναι επιρρεπείς στη λιπαρότητα. Προτίμησε μια λεπτόκοκκη πούδρα που δεν θα θαμπώσει τη φωτεινότητα της επιδερμίδας σου, αλλά θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μακιγιάζ σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

#8. Mist για ένα δροσερό φινίρισμα

Ολοκλήρωσε το “γυάλινο” μακιγιάζ σου με ένα σπρέι ενυδατικού mist προσώπου. Αυτό όχι μόνο θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ σου, αλλά και θα προσδώσει μια πρόσθετη ώθηση ενυδάτωσης, αφήνοντας το δέρμα σου φρέσκο και δροσερό.

#9. Διατήρησε τα χείλη σου απαλά και φυσικά

Για την τελική πινελιά, διατήρησε τα χείλη σου απαλά και φυσικά με ένα χρωματιστό lip balm ή ένα διάφανο κραγιόν σε nude ή ροζ απόχρωση. Αυτό θα συμπληρώσει τη φωτεινή λάμψη της επιδερμίδας σoυ χωρίς να υπερτονίσει το συνολικό look.

#10. Διατήρησε τη λάμψη

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, διατήρησε τη φωτεινότητα της γυάλινης επιδερμίδας σου, σκουπίζοντας την έξτρα λιπαρότητα με blotting papers και ανανεώνοντας το μακιγιάζ σου με έναν γρήγορο ψεκασμό mist προσώπου όποτε χρειάζεται.

Tags korean glass skin, makeup, beauty, κορεατικη ομορφια, Μακιγιαζ, Ομορφια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0533 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2666 s // Total time: 2.3199 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X