Πώς να φτιάξετε από την αρχή το φοιτητικό σας σπίτι


Πώς να φτιάξετε από την αρχή το φοιτητικό σας σπίτι

Έξυπνες και οικονομικές επιλογές για να το εξοπλίσετε πλήρως.   

Έφτασε η στιγμή που είστε έτοιμοι να ανοίξετε τα φτερά σας και να ακολουθήσετε τα δικά σας μονοπάτια μακριά από την οικογενειακή στέγη. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγεται στη ζωή σας, αυτό του Πανεπιστημίου και ήρθε η ώρα να φτιάξετε το καινούργιο σας φοιτητικό σπιτικό.

Δίπλα σας, σε αυτή τη νέα φάση της ζωής σας, βρίσκεται η IKEA, η οποία είναι η ιδανικότερη επιλογή προκειμένου να εξοπλίσετε το φοιτητικό σας σπίτι με ό,τι θα χρειαστεί φτιάχνοντας τον χώρο από την αρχή για να είναι έτοιμο να γεμίσει αναμνήσεις από τα όμορφα φοιτητικά χρόνια που θα ακολουθήσουν. 

Στην IKEA υπάρχει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα προκειμένου να εξοπλίσετε πλήρως, με όλα τα απαραίτητα, κάθε χώρο του φοιτητικού σπιτιού. 

Σαλόνι

Το σαλόνι είναι ένας χώρος που οι φοιτητές θα περνάνε αρκετές όμορφες στιγμές με την παρέα τους αλλά και μόνοι για χαλάρωση από το πολύωρο διάβασμα. Έτσι οι σωστές επιλογές σε αυτή την περίπτωση θα χαρίσουν τις ιδανικές συνθήκες για να φτιάξετε τις καινούριες σας αναμνήσεις.

Στην IKEA υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καναπέδες ανάλογα με τις ανάγκες σας, σε διάφορους χρωματισμούς και μεγέθη. Επίσης, η επιλογή ενός καναπέ που μετατρέπεται σε κρεβάτι είναι η ιδανική για ένα φοιτητικό σπίτι και για sleep – overs φίλων. 

Για να κάνετε τον χώρο να δείχνει πιο φιλικός τότε προσθέστε σε αυτόν  το κατάλληλο φως, επιλέγοντας φωτισμό οροφής ή και επιδαπέδια φωτιστικά που θα χαρίσουν στο σαλόνι του φοιτητικού σπιτιού μία στιλάτη πινελιά.

Εννοείται φυσικά πώς δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, η βιβλιοθήκη και ραφιέρα καθώς αποτελεί απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο για τα βιβλία των σπουδών αλλά και διακοσμητικών που θα είναι εκεί για να ομορφαίνουν τον χώρο σας. 

Και αφού μπουν όλα τα απαραίτητα ήρθε η ώρα να προστεθεί λίγο χρώμα και φινέτσα στον χώρο με διακοσμητικές πινελιές, όπως κουρτίνες, κεριά, καθρέφτες, πίνακες, φυτά και πολλά άλλα.

Υπνοδωμάτιο 

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητο συστατικό για την πρόοδο ενός φοιτητή καθώς τα διαβάσματα είναι πολύωρα και ως εκ τούτου η ξεκούραση επιβεβλημένη. Η IKEA διαθέτει ποικιλία κρεβατιών με τις κατάλληλες αποθηκευτικές λύσεις για οργάνωση και τάξη στα προσωπικά αντικείμενα. Συνεπακόλουθο του καλού ύπνου είναι και η επιλογή του σωστού στρώματος για τον καθένα ανάμεσα σε μία μεγάλη συλλογή.

Αφού καταλήξετε στο κατάλληλο στρώμα, ήρθε η στιγμή για τα λευκά είδη όπου το πάπλωμα και τα μαξιλάρια θα είναι εύκολο να βρεθούν μέσα από μία μεγάλη γκάμα επιλογών που διαθέτει η IKEA προκειμένου να προσθέσετε το προσωπικό σας στιλ στο υπνοδωμάτιο. Αν θέλετε να χαρίσετε στον χώρο και μία πιο cozy ατμόσφαιρα και άνεση τότε το χαλί θα αποτελούσε ιδανική προσθήκη. 

Οι αποθηκευτικοί χώροι ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ είναι απαραίτητοι σε ένα οποιοδήποτε σπίτι πόσο μάλλον σε ένα φοιτητικό, ειδικά σε αυτά που έχουν πιο περιορισμένους χώρους . Οι ντουλάπες και οι συρταριέρες καθώς επίσης και τα κρεβάτια που για εξοικονόμηση χώρου, έχουν και χώρους αποθήκευσης από κάτω, είναι ακόμα μια από τις λύσεις που προτείνει η ΙΚΕΑ.

Τέλος για να αποκτήσει προσωπικότητα το υπνοδωμάτιο μπορείτε να διαλέξετε κουρτίνες, μαξιλαράκια, πίνακες τοίχου ακόμα και ριχτάρια.

Έπιπλα γραφείου

Φοιτητής χωρίς γραφείο και καρέκλα για διάβασμα δεν γίνεται! Το διάβασμα για το Πανεπιστήμιο απαιτεί πολύωρη συγκέντρωση και αυτό συνεπάγεται άνετες συνθήκες. Στην IKEA υπάρχουν λύσεις που να ταιριάζουν στον καθένα και έτσι μπορείτε να διαλέξετε κάποιο από τα ευέλικτα γραφεία και τις εργονομικές καρέκλες, που θα σας βοηθήσουν ιδιαίτερα στη μελέτη. Για να επικρατεί τάξη στον χώρο και να μπορείτε να βρίσκετε τις σημειώσεις σας πιο εύκολα, καλό θα ήταν να προστεθεί και μία συρταριέρα γραφείου, σε χρώμα και στιλ που ταιριάζει με την ευρύτερη διακόσμηση του χώρου, τον οποίο θα τον μετατρέψει σε study corner. 

Κουζίνα

Ως παιδιά συνηθήσατε να τρώτε φαγητά από τα χεράκια της μαμάς, ωστόσο, αν αυτό δεν είναι πάντα εύκολο θα πρέπει να εξοπλιστεί σωστά και η κουζίνα του διαμερίσματος. Ήρθε η στιγμή που κάθε φοιτητής που σέβεται τον εαυτό του, θα πρέπει να μάθει να φτιάχνει έστω και μόνο μακαρόνια (αξία ανεκτίμητη).

Και στην περίπτωση που το διαμέρισμα δεν διαθέτει ηλεκτρικές συσκευές, η ΙΚΕΑ είναι εδώ για να βοηθήσει με μια επαγωγική εστία ή με έναν φούρνο μικροκυμμάτων και όχι μόνο. 

Φυσικά χρειάζεται να μπει κι ένα τραπέζι με καρέκλες για να συγκεντρώνει τους φίλους του και να τρώνε  μαζί αυτά που είτε έχετε φτιάξει μόνοι σας είτε τα έστειλε η μανούλα σε τάπερ. Ο χώρος επιβάλει το ιδανικό τραπεζι που ταιριάζει ανάλογα με το πόσο μικρός ή μεγάλος είναι. Πολλες επιλογές για σετ τραπέζι και καρέκλες σας περιμένουν στην ΙΚΕΑ για safe και γρήγορες επιλογές ή αν θέλετε να κάνετε mix & match υπάρχουν δεκάδες λύσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε στο στιλ και τις ανάγκες σας. 

Για να ολοκληρωθεί το κεφάλαιο “κουζίνα φοιτητικού σπιτιού”, έμεινε μόνο να γεμίσουν τα συρτάρια και τα ντουλάπια με κουζινικά σκεύη, πιάτα και ποτήρια από μία γκάμα επιλογών σε stylish αποχρώσεις και φινετσάτα σχήματα. 

Ανακάλυψε όλα τα προϊόντα, για να δημιουργήσετε ένα dreamy φοιτητικό σπίτι, στα καταστήματα IKEA και κάντε την εμπειρία σας ξεχωριστή.


 

Tags ikea, φοιτητικο σπιτι, ΦΟΙΤΗΤΗΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4309 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2452 s // Total time: 2.6761 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X