H Έλενα Στρογγυλιώτου δείχνει το δρόμο σε νύφες με στυλ


H Έλενα Στρογγυλιώτου δείχνει το δρόμο σε νύφες με στυλ

Η Κύπρια σχεδιάστρια μόδας εντός και εκτός του ατελιέ, στην πιο ειλικρινή της συνέντευξη.

Μιλήσαμε για τη νέα της νυφική συλλογή, τη ρωτήσαμε αν η Κύπρια γυναίκα έχει στυλ, ενώ χωρίς ενδοιασμούς μας αποκάλυψε για τι έχει μετανιώσει περισσότερο στη ζωή της.

Η Έλενα Στρογγυλιώτου ανήκει στις πιο αγαπητές Κύπριες σχεδιάστριες και αποδεικνύει γιατί.

Για τη νυφική συλλογή

Υπάρχει μόδα στα νυφικά;
Μόδα όχι, τάσεις ναι.

Με ποιο ύφασμα «παίζεις» στην πιο πρόσφατή σου νυφική συλλογή;
Με γαλλικές δαντέλες σε συνδυασμό με άλλα lace υφάσματα.

Μίλησέ μας για την τελευταία σου νυφική συλλογή.
Γενικά κινήθηκα σε στενή γραμμή, αλλά με πολύ πλάτος από τα γόνατα και κάτω. Εκτός από τη γαλλική δαντέλα χρησιμοποίησα και τούλι, ταφτά καθώς και σιφόν. Για τα μεγάλα νυφικά, έχω δουλέψει με υφάσματα κομμένα με τη μέθοδο lazer που χαρακτηρίζουν και τη δουλειά μου. Το off-the-shoulder στοιχείο με πολλές διαφάνειες είναι μία από τις μεγαλύτερες φετινές τάσεις.

Τι δεν σου αρέσει καθόλου πάνω σε μια νύφη;
Δεν μου αρέσει η υπερβολή όταν γίνει σε πολλά σημεία. Αντιθέτως, όταν η υπερβολή γίνεται σε ένα μόνο σημείο, τότε το αποτέλεσμα είναι όμορφο αισθητικά και κάνει τη διαφορά.

Έχεις τεράστια εμπειρία γύρω από τη σωστή επιλογή νυφικού με βάση βέβαια και το σωματότυπο κάθε γυναίκας. Ποιές είναι οι δικές σου συμβουλές;
Η συμβουλή μου για τις γυναίκες που ψάχνουν νυφικό είναι να διαλέξουν αυτό που θα τους επιτρέψει να είναι ο εαυτός τους. Γενικότερα θα πρότεινα στις γυναίκες με μεγάλους γοφούς και λεπτή μέση να διαλέξουν ένα φουσκωτό νυφικό, ενώ θα συμβούλευα τις γυναίκες με ψηλά πόδια, στενούς γοφούς αλλά μεγάλη μέση και στήθος να επιλέξουν στενό νυφικό.

Πες μας μερικές από τις πολλές επώνυμες Κύπριες που έχεις ντύσει νύφες και για ποιο νυφικό είσαι ιδιαίτερα υπερήφανη.
Κάθε γυναίκα που ντύνω από τη στιγμή που αφήνεται στα χέρια τα δικά μου και της ομάδας μου γίνεται ξεχωριστή γι’ αυτό και δεν θα επιθυμούσα να αναφερθώ σε μία συγκεκριμένη. Περήφανη μπορώ να πω πως νιώθω για το γεγονός ότι πολλές Κύπριες που κάνουν έρευνα νυφικού στο εξωτερικό και έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν ό,τι επιθυμούν, έρχονται σε μας γιατί γνωρίζουν ότι προσφέρουμε υψηλή ραπτική σε πολύ χαμηλή τιμή.

Για την Έλενα

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι το γεγονός ότι η Κύπρος είναι μια μικρή χώρα;
Δύσκολο γιατί οι Κύπριοι σχεδιαστές δεν μπορούν να ασκούν μόνο αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν. Αντιθέτως, αναλαμβάνουν να φέρουν σε πέρας όλες τις ανάγκες ενός atelier, όπως οι πωλήσεις, η ανεύρεση υλικών, η δουλειά γραφείου, ακόμη και ο χειρισμός των οικονομικών θεμάτων.

Σκέφτηκες ποτέ να εγκατασταθείς σε μια άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα;
Ποτέ δεν το είχα σκεφτεί, αλλά με την οικονομική κρίση στην οποία έχει εισέλθει η χώρας μας δεν το αποκλείω.

Το μεγαλύτερο σου όνειρο ως σχεδιάστρια μόδας είναι…
Να συνεχίσω να εμπνέομαι και να δημιουργώ.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι είναι αυτό που θα ήθελες να αλλάξεις αν μπορούσες να γυρίσεις πίσω το χρόνο;
Δεν θα πίστευα πως μπορώ να γίνουν όλα και γρήγορα (γελά). Επίσης δεν θα επέστρεφα στη δουλειά μια εβδομάδα μετά που γέννησα και δεν θα έμενα τόσες ώρες στη δουλειά εις βάρος των παιδιών μου. Ακόμη, όποτε αισθανόμουν κουρασμένη θα ζητούσα βοήθεια γιατί όταν πιέζουμε πολύ το εαυτό μας στη συνέχεια δημιουργείται αρνητικό αντίκτυπο. Με άλλα λόγια, θα αγαπούσα τη ζωή μου.

Πώς είναι μια τυπική μέρα για την σχεδιάστρια Έλενα Στρογγυλιώτου;
Το πρωί ετοιμάζω τα παιδιά μου για σχολείο και τα πηγαίνω στη στάση του λεωφορείου. Στη συνέχεια κάνω μερικές εξωτερικές δουλειές και πάω στο ατελιέ όπου οι πελάτισσες μου μπορούν να με βρουν από τις 9.00 μέχρι τις 4.30. Μετά, κάνω στάση στην υπεραγορά και αργότερα πηγαίνω τα παιδιά σε ιδιαίτερα μαθήματα. Ακολούθως κάνω λίγες δουλειές στο σπίτι και βοηθώ τα παιδιά μου στο διάβασμα. Κάνω γυμναστική, η οποία αποτελεί για μένα τον καλύτερο τρόπο χαλάρωσης, και το βράδυ παρακολουθώ με τα παιδιά τηλεόραση αφού φυσικά μαγειρέψω κάτι απλό.

Για την Κύπρια γυναίκα

Οι Κύπριες έχουν στυλ;
Για να είμαι ειλικρινής, χαίρομαι όταν βλέπω τις Κύπριες γυναίκες να είναι περιποιημένες και να δίνουν σημασία στην εξωτερική τους εμφάνιση, αλλά θεωρώ ότι πολύ λίγες είναι αυτές που έχουν αυθεντικό στυλ.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο στυλιστικό τους λάθος;
Τα μεγάλα ζωγραφισμένα ακρυλικά νύχια, το τατουάζ στο φρύδι και οι γαλάζιοι ή πράσινοι φακοί επαφής.

Τι είναι αυτό που θαυμάζεις περισσότερο στις Κύπριες γυναίκες;
Το γεγονός ότι συνδυάζουν καριέρα και οικογένεια.

Info: Έλενα Στρογγυλιώτου: Showroom Λεωφόρος Μακαρίου, τηλ. 22766969 και Atelier Παπανικολή 1A, Λευκωσία, τηλ. 22761105.
e-mail: info@elenastrongyliotou.com, www.elenastrongyliotou.com

Tags Νυφικο, Νυφη, ελενα στρογγυλιωτου


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8275 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2850 s // Total time: 2.1125 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X