Οικολογικές συμβουλές για κατοικίδια!


Οικολογικές συμβουλές για κατοικίδια!

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε. 

Εάν είστε περήφανοι κηδεμόνες κατοικίδιων, θα πρέπει να είναι αυτονόητο ότι αγαπάτε και νοιάζεστε για τα ζώα. Και επειδή ζωοφιλία και οικολογία είναι έννοιες αλληλένδετες, είναι σημαντικό οι κηδεμόνες ζώων να κάνουν ό,τι μπορούν για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Τα κακά νέα είναι ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου αυξάνει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακά σας. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε! Απλά ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να γίνετε πιο οικολογικός κηδεμόνας ζώου και να αρχίσετε να βοηθάτε τον πλανήτη μας!

Πώς όμως η κηδεμονία ενός κατοικίδιου έχει αντίκτυπο στον πλανήτη;

Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να υιοθετήσεις ένα κατοικίδιο και να του δώσεις το παντοτινό του σπίτι! Δεν προσφέρετε μόνο άνευ όρων αγάπη, στέγη και φαγητό, αλλά και μια θέση στην οικογένειά σας. Αλλά με ένα επιπλέον στόμα για να ταΐσετε, η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να αυξήσει το περιβαλλοντικό σας αποτύπωμα σημαντικά.

Δεδομένου ότι τα σκυλιά και οι γάτες είναι σαρκοφάγα, οι κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων καταναλώνουν αναγκαστικά περισσότερο κρέας σαν νοικοκυριά. Αυτή η απαίτηση για τροφή για κατοικίδια με βάση το κρέας απαιτεί τη χρήση περισσότερων πόρων, νερού και ενέργειας, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που βλάπτουν τον πλανήτη.

Η ζήτηση για νέα προϊόντα για κατοικίδια μπορεί επίσης να βλάψει το περιβάλλον. Με τόσα παιχνίδια, αξεσουάρ και άλλα προϊόντα για ζώα που διατίθενται στην αγορά, χρησιμοποιούνται πολλά πλαστικά και πολλά ανεπιθύμητα αντικείμενα καταλήγουν σε χωματερή!

Τα καλά νέα όμως είναι ότι μπορείτε να κάνετε πολλά για να μειώσετε το αποτύπωμα άνθρακα! Τα Lidl Eco Hacks, η νέα οικολογική πρωτοβουλία της Lidl Κύπρου, είναι μια σειρά από χρήσιμα βίντεο με οικολογικές συμβουλές που μπορούμε να εφαρμόσουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, στον δρόμο για ένα καλύτερο αύριο! Στο τελευταίο επεισόδιο, η ραδιοφωνική παραγωγός και σκυλομαμά Φαίδρα Σαρικάκη δείχνει έξυπνες συμβουλές για να κάνουμε πιο βιώσιμη τη ζωή μας αλλά και αυτή των κατοικίδιών μας!

1) Ανακυκλώστε τις συσκευασίες τροφής.

Είτε έχετε γάτες είτε έναν μεγαλόσωμο σκύλο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι καταναλώνετε πολλές τροφές κάθε εβδομάδα. Καθώς τα κουτιά με τροφή αρχίζουν να συσσωρεύονται, προσπαθήστε να ανακυκλώσετε όσο περισσότερο μπορείτε! Τα μεταλλικά κουτιά μπορούν συνήθως να ανακυκλωθούν, αλλά μην ξεχάσετε να τα καθαρίσετε και να τα στεγνώσετε πριν τα βάλετε στην ανακύκλωση.

Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή για να μειώσετε την ποσότητα των απορριμμάτων είναι να αγοράζετε μεγαλύτερες συσκευασίες. Με αυτόν τον τρόπο, θα διαρκούν περισσότερο και θα πετάτε λιγότερες συσκευασίες με την πάροδο του χρόνου. 

2) Αγοράστε προϊόντα από οικολογικές μάρκες.

Όταν έρθει η ώρα να χαρίσετε στον τετράποδο φίλο σας ένα νέο αξεσουάρ, παιχνίδι ή κρεβάτι, ψωνίστε υπεύθυνα! Τα περισσότερα αξεσουάρ για κατοικίδια είναι φτιαγμένα από πλαστικό που αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί προϊόντων για κατοικίδια είναι παθιασμένοι με τον πλανήτη και εργάζονται σκληρά για να κάνουν τα προϊόντα τους πιο βιώσιμα! Ακόμα καλύτερα όμως, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα επόμενα παιχνίδια των κατοικίδιων σας. Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε πώς!

[Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο]

3) Καθαρίστε με φιλικές προς το περιβάλλον σακούλες απορριμμάτων σκύλων.

Γνωρίζατε ότι χρειάζονται 500 χρόνια ή περισσότερα για να αποσυντεθεί μια πλαστική σακούλα στη χωματερή; Και ακόμη και τότε, η σακούλα δεν θα διαλυθεί τελείως, αλλά αντίθετα δημιουργεί μικροπλαστικά που απορροφούν τις τοξίνες και μολύνουν τον πλανήτη!

Καθώς ο κόσμος σημειώνει πρόοδο στη μείωση του πλαστικού και στη χρήση πλαστικών σακουλιών, είναι καλή ιδέα να επιλέξετε μια πιο βιώσιμη εναλλακτική! 

4) Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που περιέχουν χημικά βλαβερά προς το περιβάλλον για τον καθαρισμό των ζώων σας.

Υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές με την χρήση φυσικών συστατικών που δεν επιβαρύνουν τον πλανήτη. 

Μπείτε κι εσείς λοιπόν στο δρόμο για ένα καλύτερο αύριο και δείτε το βίντεο που ετοίμασε για τα Lidl Eco Hacks, η σκυλομαμά Φαίδρα Σαρικάκη για να μάθετε πώς να μειώσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα!

 

 

Tags Lidl Eco Hacks


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9015 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3667 s // Total time: 2.2683 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X