Μεσοθεραπεία κι άλλες 6 προτάσεις για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι


Μεσοθεραπεία κι άλλες 6 προτάσεις για λαμπερό δέρμα το καλοκαίρι

Η αισθητικός και δημιουργός του Beauty Touch by Elena Milidoni εξηγεί όλα εκείνα που πρέπει να κάνεις για ενυδατωμένο και λαμπερό δέρμα.

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι συνιστά μια περίοδο ανάπαυλας και ξεκούρασης για το νου και το σώμα.

Δυστυχώς, δε συμβαίνει το ίδιο και για το δέρμα μας, το οποίο συχνά ταλαιπωρείται από τον ήλιο και αφυδατώνεται.

#1. Ισορροπημένη διατροφή

Η διατροφή το καλοκαίρι καλό είναι να είναι πλήρης και ισορροπημένη και να περιλαμβάνει τροφές από όλες τις κατηγορίες. Να καταναλώνεις περισσότερα φρούτα και λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά αλλά και ελαιόλαδο που περιέχει βιταμίνη Ε.

#2. Αυξημένη πρόσληψη νερού

Η ενυδάτωση του δέρματος, απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιδερμίδα υγιή, απαλή και λαμπερή, επιτυγχάνεται όχι μόνο από τη χρήση ενυδατικών κρεμών, αλλά και από την επαρκή πρόσληψη νερού. Θυμήσου να καταναλώνεις σε καθημερινή βάση περισσότερο νερό (τουλάχιστον 2 λίτρα) καθώς και καφέ, τσάι και πολλούς χυμούς.

#3. Σωστή επιλογή και χρήση αντηλιακού

Η σωστή αντηλιακή προστασία προσώπου και σώματος όλο το καλοκαίρι επιβάλλεται. Επέλεξε μια αντηλιακή κρέμα που προσφέρει ενυδάτωση, ισχυρή προστασία (με SPF 30 ή 50) και οχυρώνει την επιδερμίδα ενάντια στη γήρανση. Θυμήσου να εφαρμόζεις επαρκή ποσότητα αντηλιακού σε στεγνό δέρμα και να το ανανεώνεις κάθε 2 με 3 ώρες ή και νωρίτερα, εφόσον κολυμπήσεις ή ιδρώσεις.

#4. Προστασία χειλιών & μαλλιών

Τα χείλη και τα μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα και εκτεθειμένα στη δράση του ήλιου. Κατά τη διάρκεια των διακοπών, θυμήσου να εφαρμόζεις ειδικό αντηλιακό stick στα χείλη σου τις πρωινές ώρες και να εντάξεις εξειδικευμένα προϊόντα ενυδάτωσης χειλιών και μαλλιών στην καθημερινή σου περιποίηση.

#5. Καθημερινή ενυδάτωση δέρματος

Το καλοκαίρι, η έκθεση στον ήλιο και το κολύμπι αφυδατώνουν το δέρμα. Η καθημερινή χρήση ενυδατικών κρεμών ή λαδιών για το σώμα και εξειδικευμένων ορών για το πρόσωπο, μετά την ηλιοθεραπεία και το ντους, είναι απαραίτητη για τη σωστή ενυδάτωση, την αποκατάσταση των λιπιδίων του δέρματος και την επαναφορά της λάμψης και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.

#6. Αντιγήρανση και το καλοκαίρι

Ποτέ μην ξεχνάς την αντιγήρανση! Χρησιμοποίησε ειδικά αντιγηραντικά προϊόντα για το πρόσωπο και την περιοχή κάτω από τα μάτια, τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, σε καθημερινή βάση και κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Extra tip:

Μεσοθεραπεία: Εκεί που οι κρέμες δε μπορούν να φτάσουν

Το καλοκαίρι είναι ίσως η ιδανική εποχή του χρόνου για να επωφεληθούμε από τη λάμψη μιας μεσοθεραπείας.

Είτε κατά την έναρξη του καλοκαιριού, αφού ο χειμώνας συχνά μας αφήνει με δέρμα θαμπό και κουρασμένο, είτε κατά το τέλος των διακοπών, εξαιτίας της αφυδάτωσης και της ηλιοθεραπείας, η μεσοθεραπεία αποτελεί το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου.

Ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου, η αισθητικός σου μπορεί να επιλέξει ένα κοκτέιλ από βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, συσφικτικούς ή και αποχρωματιστικούς παράγοντες, για να βελτιώσει την υφή και την ποιότητα του δέρματός σου.

Ευχαριστίες στην αισθητικό και δημιουργό του Beauty Touch by Elena Milidoni, Instagram: @beautytouch_elenamilidoni, Facebook: Beauty Touch by Elena Milidoni, τηλ. 22 777702, email: [email protected]

Φωτογραφία: istock

Tags προσωπο, Ομορφια, face, beauty, ελενα μηλιδωνη, Beauty Touch by Elena Milidoni


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9673 s (280 Queries.) // Parse time: 0.2937 s // Total time: 3.2610 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X