Τι είναι το Life Coaching;


Τι είναι το Life Coaching;

Η Τζιλ Δούκα, life coach, σου λέει όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις. 

Τι είναι άραγε το Life Coaching που συνεχώς ακούμε γύρω μας και οι life coaches? Πάμε να δούμε μαζί αγαπημένοι μου τι είναι, πως μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπο στη ζωή του αλλά και πως μπορεί κάποιος να σπουδάσει και να γίνει ο ίδιος coach.

Γιατί όχι κι εσύ;

Θα μπορούσαμε να εξηγούμε για ώρες τον ακριβή ορισμό και τι περιλαμβάνει, αλλά με μία και μόνο φράση αν θέλαμε να δώσουμε ένα γενικό πεδίο στον όρο:

Το Life Coaching είναι ο τρόπος να πας τον εαυτό σου από το σημείο που είναι σήμερα στο σημείο που θέλεις να φτάσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα και να φέρεις την ευτυχία στη ζωή σου! 

Και ποιος δεν θα το ήθελε αυτό έτσι; Όλοι θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας άμεσα και να αγγίξουμε τα όνειρά μας. Αυτός είναι ο λόγος που χρειαζόμαστε δίπλα μας έναν διαπιστευμένο Life Coach, ο οποίος θα είναι ο σύμμαχός μας σε αυτό το ταξίδι της μεταμόρφωσης και θα μας κάνει να επιτύχουμε τους στόχους μας!

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με δυναμικές ερωτήσεις και ακούγοντας ενεργητικά όλα όσα θέλουμε να μοιραστούμε, μπορεί να μας οδηγήσει στο να πάμε τη ζωή μας πολλά βήματα μπροστά σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, ακόμα και για στόχους και όνειρα που μπορεί να περνούσαν χρόνια για να τους κατακτήσουμε.

Αντίστοιχα αν θέλεις να ακολουθήσεις εσύ την καριέρα του coaching θα μάθεις πως εσύ θα είσαι ο ενεργητικός ακροατής και θα θέτεις αυτές τις δυναμικές ερωτήσεις στους coachees σου, αφού θα έχεις αλλάξει πρώτα εσύ τον τρόπο που σκέφτεσαι και αντιμετωπίζεις τη ζωή και θα έχεις γεμίσει με θετική σκέψη και αυτοπεποίθηση. 

Ίσως όμως έχεις ακούσει ανθρώπους να είναι relationship, parent ή wellness coaches και αναρωτιέσαι πως κατάφεραν να εξειδικευτούν. Οι αρχικές σπουδές σου δίνουν τις γενικές γνώσεις που χρειάζεσαι, όπως συμβαίνει στην ιατρική για παράδειγμα και στη συνέχεια μπορείς εσύ να κάνεις την επιλογή σου και να διαλέξεις τον τομέα που θέλεις να αναπτύξεις περισσότερο και να αποκτήσεις την αντίστοιχη εξειδίκευση.

Hot Tip: Σύμφωνα με έρευνες το 85% των ανθρώπων που ξεκινούν συνεδρίες coaching επιλέγουν να εμπιστευτούν ως coach τους, κάποιον που κατέχει πιστοποίηση αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Coaching (ICF).

Γι’ αυτό θα πρότεινα σε όποιον θέλει να επενδύσει τον χρόνο και τα χρήματά του και να σπουδάσει coaching, να το κάνει σε μια σχολή που είναι πιστοποιημένη από τον ICF γιατί αυτομάτως θεωρείται πως έχει ανώτερες σπουδές από οποιοδήποτε άλλο και είναι πολύ πιο πιθανό να βρει άμεσα νέους μαθητές.

Εσύ, πως θα ξεκινήσεις αυτό το μαγικό ταξίδι;

Τζιλ Δούκα ΜCC, MBA

Facebook: Jill Douka

Instagram: @jilldouka

Website: www.globalacademyofcoaching.com

Tags τζιλ δουκα, jill douka, life coach


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2876 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2383 s // Total time: 2.5259 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X