ΠΑΣΥΚΑΦ: Η πρόληψη είναι στο χέρι μας - Εκστρατεία εξάλειψης ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV 


ΠΑΣΥΚΑΦ: Η πρόληψη είναι στο χέρι μας - Εκστρατεία εξάλειψης ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV 

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες.   

Ο ΠΑΣΥΚΑΦ, μέσω του προγράμματος εξάλειψης του ιού των ανθρώπινων θηλωμάτων HPV που ξεκίνησε το 2010 με σκοπό την εκμηδένιση των καρκίνων που προκαλεί, διεξάγει αυτή την περίοδο εκστρατεία ενημέρωσης ενισχύοντας παράλληλα την πρωτογενή καθώς και τη δευτερογενή πρόληψη.

Ο HPV ευθύνεται για το 5% του συνόλου των καρκίνων παγκοσμίως ωστόσο προλαμβάνεται με εμβολιασμό. 

Ο HPV μεταδίδεται και προκαλεί λοιμώξεις που μπορεί να επιφέρουν, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες, διάφορες μορφές καρκίνου όπως: καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του πρωκτού και των γεννητικών οργάνων, μορφές καρκίνου της κεφαλής και του τραχήλου (του λαιμού), καθώς και κονδυλώματα στα γεννητικά όργανα και των δύο φύλων.

Ο εμβολιασμός κατά του HPV πριν την ηλικία των 14 ετών, οδηγεί σε μεγαλύτερη παραγωγή αντισωμάτων και προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό προστασίας από τον ιό. Ο εμβολιασμός κατά του HPV προστατεύει αγόρια και κορίτσια από διάφορους καρκίνους.  Το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό στο μέγιστο όταν το άτομο δεν έχει εκτεθεί ακόμη στον ιό HPV.  

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, ο ΠΑΣΥΚΑΦ σε συνεργασία με τη Γυναικολογική Εταιρεία Κύπρου προσφέρουν την εξέταση ΠΑΠ τεστ Παγκύπρια, σε μειωμένη τιμή ή και δωρεάν, στις γυναίκες ηλικίας 25-60 ετών που πρέπει να ελεγχθούν αλλά δεν δικαιούνται φέτος να κάνουν την εξέταση, μέσω ΓεΣΥ. Η προσφορά ισχύει μέχρι το τέλος του 2022 και καλούνται όσες ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τον ΠΑΣΥΚΑΦ στον τηλεφωνικό αριθμό 77771986. 

Ως αποτέλεσμα της πολυετούς δράσης του ΠΑΣΥΚΑΦ μέσω του προγράμματος εξάλειψης του HPV, ο εμβολιασμός κατά του HPV προσφέρεται πλέον δωρεάν μέσω του ΓεΣΥ σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας από έντεκα (11) μέχρι δώδεκα (12) ετών και 364 ημερών.  

Καλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν με τον παιδίατρο των παιδιών τους για προγραμματισμό του εμβολιασμού τους.


 

Tags πασυκαφ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3310 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4148 s // Total time: 2.7457 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X