Bad hair day: 3 εύκολες λύσεις για να μην πετάνε οι φύτρες των μαλλιών σου


Bad hair day: 3 εύκολες λύσεις για να μην πετάνε οι φύτρες των μαλλιών σου

Για να έχεις πάντα καλοχτενισμένα μαλλιά.

Καταβάλλεις τόση προσπάθεια για να φαίνονται τα μαλλιά σου πάντα τέλεια – είτε για ένα κομψό ponytail, loose waves ή αυστηρό ίσιο — αλλά υπάρχει ένα πράγμα που αποσπά την προσοχή από την τελική εμφάνιση: τυχαίες τριχούλες που προεξέχουν προς όλες τις διαφορετικές κατευθύνσεις, σχηματίζοντας ένα είδος στατικού φωτοστέφανου γύρω από το κεφάλι σου. Και γι’ αυτό είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να τις εξομαλύνεις.

Αυτές οι κοντές τρίχες μπορούν να εμφανιστούν για διάφορους λόγους. Οι δύο κύριες αιτίες όμως είναι η ζημιά και η ξηρότητα. Όταν τα μαλλιά είναι ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα, είναι επιρρεπή σε σπάσιμο, το οποίο συχνά οδηγεί σε αυτά τα ενοχλητικά flyaways.

Ανακάλυψε πιο κάτω με ποιους τρόπους μπορείς να απαλύνεις τις φύτρες σου— και να τις αποτρέψεις από το να εμφανιστούν ξανά.

#1. Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα

Η πρώτη σου γραμμή άμυνας για τα flyaways είναι η υγρασία. Διατήρησε τα μαλλιά σου ενυδατωμένα και περιποιημένα με μαλακτικά και μάσκες μαλλιών. Τα ενυδατικά σαμπουάν και τα μαλακτικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν.

Επίσης, καλύτερα να λούζεις τα μαλλιά σου λιγότερο συχνά (για να μην στεγνώνουν τα μαλλιά) και, όταν λούζεσαι, κάνε μασάζ μόνο στο τριχωτό της κεφαλής σου, όχι στις άκρες των μαλλιών σου.

#2. Απόφυγε το heat styling

Απόφυγε τα πιστολάκια και τα σίδερα μαλλιών όσο το δυνατόν περισσότερο. Όσο δελεαστικό κι αν είναι να πιάσεις τα hot tools σου, το να κάνεις ένα διάλειμμα στα μαλλιά σου από αυτή τη θερμότητα μπορεί να βοηθήσει στην ελαχιστοποίηση του σπασίματος με την πάροδο του χρόνου.

Αν θέλεις να ενισχύσεις τους φυσικούς κυματισμούς ή τις μπούκλες σου, μπορείς να το κάνεις αυτό με τη βοήθεια rollers τα οποία είναι πολύ καλύτερη επιλογή αντί για το σίδερο για μπούκλες.

#3.  Χτένισε στρατηγικά τα flyaways

Πιάσε μια βούρτσα σε μέγεθος οδοντόβουρτσας με φυσικές ή πολυεστερικές τρίχες. Οι πλαστικές δεν θα λειτουργήσουν επειδή το οινόπνευμα στη λακ (το οποίο θα χρησιμοποιήσεις) θα τη λιώσουν. Ψέκασε λακ απευθείας πάνω της και μετά χτένισε τις τριχούλες προς τα κάτω. Ωστόσο, εάν έχεις σγουρά μαλλιά, καλύτερα να αποφύγεις μια λακ με βάση το αλκοόλ και να χρησιμοποιήσεις μια λοσιόν ή τζελ που έχει κράτημα, ώστε να διατηρείς όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

Πηγή: Madame Figaro

 

Tags hair, beauty, BAD HAIR DAY, Ομορφια, μαλλιά, ΦΥΤΡΕΣ ΜΑΛΛΙΩΝ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4856 s (230 Queries.) // Parse time: 0.2525 s // Total time: 2.7381 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X