3+1 τρόποι για να αποτρέψεις την τριχόπτωση ενώ κοιμάσαι


3+1 τρόποι για να αποτρέψεις την τριχόπτωση ενώ κοιμάσαι

Για να έχεις τέλεια μαλλιά όταν θα ξυπνήσεις.

Το θέμα με την τριχόπτωση είναι ότι είναι πάντα σαν μια δύσκολη μάχη. Πράγματα όπως το βούρτσισμα, το λούσιμο, ακόμη και ο ύπνος είναι όλες απαραίτητες ενέργειες, ωστόσο φαίνεται να προκαλούν τριβή με αποτέλεσμα να σπάει η τρίχα.

Κάνοντας κάποιες αλλαγές στη βραδινή σου ρουτίνα πριν τον ύπνο σου μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Για αρχή, μπορεί να αποτρέψει τη φθορά των μαλλιών ( πολλές βλάβες στα μαλλιά συμβαίνουν τη νύχτα). Και επειδή τα βλαστοκύτταρα των θυλάκων της τρίχας ενεργοποιούνται ενώ κοιμάσαι, η σωστή φροντίδα θα βοηθήσει σημαντικά την καλή υγεία των μαλλιών σου.

#1. Χρησιμοποίησε μια μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη

Σε σύγκριση με το cotton, οι μικρότερες ίνες μεταξιού μειώνουν την τριβή που προκαλείται από το τρίψιμο του τριχωτού της κεφαλής σου στο μαξιλάρι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες απορροφούν επίσης την υγρασία από τα μαλλιά, κάνοντας τα πιο ξηρά, φριζαρισμένα και επιρρεπή στο σπάσιμο.

#2. Απέφευγε να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Εάν τείνεις να κάνεις ντους το βράδυ, φρόντισε να στεγνώνεις τελείως τα μαλλιά σου για να αποφύγεις το τράβηγμα και το σπάσιμο ενώ κοιμάσαι. Συνιστούμε να αφιερώνεις μία ή δύο επιπλέον ώρες για να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά.

#3. Χρησιμοποίησε μια overnight μάσκα μαλλιών

Τα ενυδατωμένα μαλλιά το πρωί οδηγούν σε λιγότερο “σπάσιμο” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι ολονύχτιες μάσκες μαλλιών είναι ο ιδανικός τρόπος για να δώσεις στα μαλλιά σου την απαραίτητη θρέψη και υγρασία. Λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως το να βάζεις έναν ορό στο πρόσωπό σου ενώ κοιμάσαι.   

#4. Ποτέ μην έχεις τα μαλλιά σου κότσο όταν κοιμάσαι

Υπάρχουν ορισμένα χτενίσματα που βλάπτουν τα μαλλιά σου, ένα από αυτά είναι τα ponytails. Ωστόσο, η ζημιά αυξάνεται διπλά όταν τα υιοθετείς πριν κοιμηθείς. Εάν θέλεις οπωσδήποτε να τα μαζέψεις, επέλεξε μια χαλαρή πλεξούδα (που στερεώνεται με ένα απαλό scrunchie αντί για λαστιχάκι) για να ελαχιστοποιήσεις την πίεση που δίνεις στα μαλλιά σου.

Photo credits: istock

Tags beauty, hair, HAIR FALL, τριχοπτωση, Ομορφια, μαλλιά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2044 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3636 s // Total time: 2.5679 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X